Ako sa budujú lepšie kamarátske vzťahy? Mám aj nejakých kamarátov, ktorých poznám dlhé roky, ale chcel by som aj nejakým novým dať šancu. Nejde mi to vôbec. Aj pozvem niekoho, ale akosi sa nechce nikto stretávať. Hoci nie je to asi úplne márne. Našiel som si jedného skvelého kamaráta asi pred dvomi mesiacmi. Chcel by som mať viac kamarátov, aby som mal zaujímavé dni.
@deti95060810 neviem no, ja dokážem robiť aj dobre vecí bez toho, že by som čakal niečo za ne. Koniec koncom aj na VŠ som bol silný tímový hráč...
@kim2028
myslela som, ze menej ked sa takto pytas 🙂
Ked sa tak zamyslam, veru neviem. Dve super kamosky mam zo skolky a zakladky. Jednu uzasnu z prace, dve fajne tiez z prace a jednu zo strednej. Dalsiu z kurzu aj, voci nej som mala averziu este som ju ani nevidela 😂. Meskala na hodinu, museli sme cakat a este sicsadla ku mne bez ucebnice! A ja sa delit o knihu, to cista vražda 😁. Po kratkom pokeci sme zistili, ze mame velmi podobny zivotny pribeh a sadli sme si.
S kamoskami sme k sebe uorimne, resoekrujeme sa a chovam sa ku kazdej z nich podla ich povahy. Jedna znesie tvrdu kritiku, s druhou zase radsej v rukavickach, tretia je realistka a tak dalej.
Ked sa ma opytaju na nazor, radu tak poviem. Ked chcu len vypocut, nemudrujem. Stretavame sa zial len malo uz, kedze zijem mimo SK. Ale teraz ked som bola ns SK, stravila som viac casu s kamaratkami ako s rodinou 🙂 Bolo super.
Ale ozaj neviem presne odpovedat na tvoju otazku a pri tom znie tak jednoducho 🙂
Drzim ti palce a vela novych dobrych priatelov ti zelam.prajem
@svetlonos Tak ja mám dvoch skvelých kamarátov zo základnej školy (z toho jeden je už skôr v Nemecku ako na Slovensku). Potom nebolo už dlho nič. Až teraz nedávno ma oslovil jeden a vyzerá to celkom dobre. Tých stretnutí bolo vyše 10, bolo aj pár dobrých výletov. Zase nepotrebujem ani nejako veľa kamarátov. Som introvert, ale pohybujem sa v dvoch bandách. Mohol som aj v troch, ale bolo by to už veľa s tým futbalom. Nie som už najmladší a idem vždy naplno... Koniec koncov prehral som minule prvýkrát po 2 rokoch...
Tak podľa mňa je to o takom vzájomnom záujme, zdieľať spolu starosti aj radosti, pomôcť si. Myslím, že kamarátstvo zabíjajú očakávania, nároky 🙂
asi formou raz ja tebe pomôžem - potom zas ty mne...