Ako sa brániť voči takýmto mužom?

6. máj 2023

Cauko pracujem v obchode s potravinami. Chodieva k nám síce sporadicky ale veľmi dobre si ho pamätám - jeden zákazník. Je to pán v rokoch mohol by mi byť aj otcom. Sme 3 pokladne a aj keď je rad akokoľvek dlhý a pri mojej kase čaká najviac ľudí aj tak sa ukryje vždy v dave a ide platiť ku mne. Už keď ho zaregistrujem že tam stojí žmurka usmieva sa proste hnusný ulisny pohľad úsmev mu nedokážem opätovat a to sa na zákazníkov usmievam bežne. Minule prišiel platiť lístkom zo zálohomatu (sme malá prevádzka a nemáme povinnosť vydávať peniaze - zákazníci si pri malých sumách uplatnia ako zľavu z nákupu). Priniesol 3 lístky v maličkej hodnote a hovorim mu že som pod kamerami a nemôžem mu vydať peniaze. Nech si nakúpi. Naliehal na mňa žmurkal ze sa dohodneme ze pre mňa urobí hocičo. S chladom som ho odbila urazil sa a odišiel. Po hodine dvoch prišiel znova stými lístkami nakúpil si v hodnote menšej než je jeden lístok a hovorim mu ze ani vydať drobné mu nemôžem. Čakal ze keď bude platiť 55 centov a na lístku ma 75 a na ďalších po 30 alebo 45 ze mu všetko vydám. Smola. Dnes prišiel znova kúpil tovar v hodnote 1€. Zasa tie drble úsmevy a pohyby s jazykom No uchyl dajaký. Pýtam 1€ mal mincu zavretu v hrsti nechcel položiť na pult tak som nastrcila ruku nech mi to dá do ruky. Dal mi 20 centov do dlane a tak ma chytil ze mi ju nechcel pustiť. Pýtam 80 centov ze ma malo a znova toto iste dal mi nejaké drobné menej než mal a chytil ma za ruku. Už som bola z neho nervózna. Keď mi už konečne dal zbytok tak ma pohladil na ruke a znova dal ten odporný pohľad. Nie som typ ženy co bude robiť scény a vrieskat po ľuďoch co sa mi len zachce. Nie je mi to však príjemné a on to vidí. Výživa sa v tom. Kedy príde robí sprieky len aby som mohla niečo riešiť aj keď pozná pravidlá obchodu. Reálne mi neurobil nič len ma držal opakovane za ruku. Ako sa obrnit voči takýmto ľuďom?

stanulienkat
6. máj 2023

Treba mu asertívne povedať, že ti to je nepríjemné.
Kým sa neozveš, dovtedy bude robiť tieto úchylné scénky. A keď nepomôže milo a asertívne, tak ho treba poslať na celú hubu do riti.

cocolino234
6. máj 2023

@autorka asertivita je síce kľúčom, lenže úchylovi je to jedno. Máš pri sebe dúfam nejaký silný kasér alebo prípadne paralyzér. Bála by som sa, že si ma raz počká. :/

0silvia0
6. máj 2023

Nemozes zakricat na veducu, ze tuto pan ma s niecim problem?

autor
6. máj 2023

@cocolino234 nenosím nič také so sebou. Autobus mi stoji hneď pred robotou. Minútu mi trvá dôjsť na zastávku. Je to dosť frekventované miesto tak by sa nemalo nič stať

terry658
6. máj 2023

Nedávala by som mu ruku, nech položí peniaze na tácku.

doriiis
6. máj 2023

Nabudúce to sprav takto....nechaj ho nech ťa chytí za ruku a hneď potom si zavolaj vedenie,počkaj kým príde a potom oznam im,že je tu jeden zakaznik,ktorý ťa opakovane obťažuje a tebe je jeho spravanie nepríjemné.Privolajte si SBS ( ak máte) a vedenie nech ho upovedomí,že môže zavolať aj políciu.Ak by prišli náhodou fizli,povedz,že sa bojíš o svoje zdravie a život.

solange7
6. máj 2023

Treba raznym hlasom povedat nech sa na nedotyka. Peniaze si vypytaj na pult. Poklep po pulte a povedz tu mi to polozte. Na tom nieje nic trapne.

roja01
6. máj 2023

Ja by som sa dohodla s kolegynou alebo veducou, ze akonahle pride do radu, vymeni ma pri pokladni dokial ten dotycny nebude vybaveny.

martinkatinka
6. máj 2023

Oznam to vedeniu. A jemu takiato, ze je pod kamerami a ze ta obtazuje. Popripade to ries s SBS, ze ktory to je a nech stoji vtedy pri pokladni sbskar...

maranta_leuconeura
6. máj 2023

Skus najprv slovne ho upozornit razne, ,,pustite mi ruku". Ked nemoze, upozorni ho, ze zacnes kricat. Potom zacni kricat pomoc. Neboj sa, nebudes mat hanbu ty, ale on. Nabuduce si rozmysli ci sa postavi do tvojho radu.

babulkomale
6. máj 2023

Tresknut mu drobne na pult a oznamit mu nahlas, ze este raz sa ta dotkne, zavolas policiu. Co ine?
Znasat to? Ani sa nedivim ze si takito dovoluju ked zeny len cusite. A nie, nehovori sa mi to lahko, vzdy som sa ozvala a zastala sa aj inych zien a to riadne nahlas.

autor
6. máj 2023

@terry658 no držal ich fakt sa choval ako dement. Vedel koľko platí a po drobných mi dával a nechcel položiť na pult

tenerifka
6. máj 2023

je to odporny slizky uchyl. Proste oznamit to nadriadenemu/nadriadenej, a ziadat vyriesenie problemu.

bluka2
6. máj 2023

Však si pod kamerami, raz mu poriadne povedz, že stop! A nič viac, ďalší krát TO za obťažovanie - polícia.

simik22
6. máj 2023

Ako ako sa brániť? Robím s ľuďmi 10 rokov, viac. Furt sa niekto taky nájde. Ignorovať , nevšímať si. Takyto si ťa určite nepocka. A keď sa necháš hladiť od cudzieho chlapa a musíš písať na fórum , si hlúpa, prepáč.

viestta
6. máj 2023

Zakaznik, nezakaznik, ja by som sa razne ohradila. Urcite by som nedrzala ako hluchy dvere. Cim viac mu dovolis, tym viac si bude dovolovat.

deti95060810
6. máj 2023

si dospelá musíš si poradiť sama.... takže dohodnúť sa s vedúcou alebo aspoň upovedomiť nadriadeného že ťa chodí obťažovať hlúpi chlap...
inak ešte úsmev by som zniesla, ale tie pohyby jazykom ani náhodou... blééééé

terry658
6. máj 2023

Netreba vôbec reagovať ak nepoložíte peniaze na pult tak prosím odídte.
Takýto uchýlovia sa nájdu vždy. Treba byť razna a neustupiť. Určite neísť do fyzického kontaktu.

domkakvet
6. máj 2023

Ja by som mu povedala, nech polozi peniaze na pult, ze som zadana a nie je mi to prijemne.

martinkatinka
6. máj 2023

@domkakvet naco hovorit, ze je zadana.... Aj keby nebola, je jej to neprijemne

babulkomale
6. máj 2023

@domkakvet prepac, sa tu smejem. Takyto prasivy uchyl si je schopny mysliet ze keby bola volna, on je prvy na rade 🤦
Obtazovanie je trestny cin. Ci si zadana alebo nie, s tym nema nic spolocne.

duduska25
6. máj 2023

Fuj, hnusak hnusny. Neznasam toto spravanie. Aj ja som si vselico zazila. Najviac sa obavam toho, ze takyto uchyl si raz bude dovolovat na moju dceru. Asi by som bola k nemu arogantná.

tosomja
6. máj 2023

Mňa tak raz obťažoval sprievodca vo vlaku a ani kamery ani vedenie, ani písomná sťažnosť nič nepomohlo. Druhýkrát som ho stretla a on furt ten debilný ksicht s jazykom...som len dvihla prst, že nech ide oblúkom okolo, lebo mu vajca rozkopem a potom možno aj polícia porieši. 🤣 A počuli to všetci jeho kolegovia a aj obecenstvo

daniela2202
6. máj 2023

???? ... jedniducho mu povedať, že tie scénky nech si nechá pre inú , a ak to bude robiť zavoláš manžela, že robí blízko.... čo sa nevieš vynájsť? 👉

sissy27
6. máj 2023

Pracovala som s peniazmi (ina institucia ale to nie je podstatne) a NIKDY sa nesmeli peniaze podavat do / brat z ruk, vzdy len na pult aby boli jasne viditelne a toto by malo byt pravidlo aj v obchode. A raz by ma niekto chytil a drzal za ruku, druhou dostane bombu rovno na nos, stazovat sa moze kde chce.
Upozorni svojho nadriadeneho co sa deje, nech ta bud na poziadanie vymeni rovno pred tym debilom alebo nech tam proste aspon stoji a v pripade potreby zakroci.

svokrinjazykmonika
6. máj 2023

Ja nechápem ako si to môžeš nechať 😦 raz by sa ma dotkol - varovala by som ho nech si niečo také nedovoľuje, druhýkrát by som s ním narobila taký randál že by s hanbou odchádzal z obchodu a nikdy sa nevrátil. Ako ti tu radia, informuj nadriadeného že ťa obťažuje.

nwnw
7. máj 2023

Nemozes si zavolat veduceho ked toho xichta vidis v predajni? Normalne to povedz nadriadenemu nech mu to vysvetli ked nie si asertivna poslat toho chlapa niekam

marllik
8. máj 2023

citi, ze sa nebudes branit a tak si dovoluje.
https://refresher.sk/101524-Otravuje-ta-na-part...