Mam jeden problem co ma uz trapi dlhsie,ide o novu bytovku kde som sa nastahovala a kupila byt.Lenze kym som bola prec vandali nas vchod poskodili sprejmi a zaspinili nam steny od topanok.Uz som aj volala policiu ale nic nepomohlo,boli taki drzi,ze sa vratili a zaspinili nam steny este viac.Ja som jednina co ma tento problem zaujma a chcem ho neako riesit,vyskusala som aj posypanu sol a nic nepomohlo.Som rozhodnuta sa odtial ostahovat,pretoze susedia su velmi lahostajni a navzajom nekomunikuju.Na schodzi sa hadali koli jednemu dvom eurom aby sa zaplatila upratovacka na vonkajsie upratovanie,ze vraj je to na mesiac drahe.Keby so vedela co mam za susedov a ze grafity na bytovke ich vobec nezaujmaju,nikdy sa tam nenastahujem a byt nekupim.Navyse domovnik je totalne neschopny a nedokaze riesit technicke problemy.Len administrativne sa do toho rozumie.Ale domovnik musi byt aj zrucny a musi ovladat zaklady remeselnickych prac.Uz mam toho vsetkeho dost.Nas vchod a okolie zametam len ja a druhi nemaju o upratovanie okolo vonkajsieho vchodu zaujem.Navyse robia rekonstrukcie v ich bytoch aj v nedelu a tym rusia nedelny klud.Co mam robit?
Coze nie je to zakazane,a to kto povedal???Ja som zase pocula,ze v nedelu by sa nemalo vrtat ani pracovat s niecim na byte.Samozrejme ze sa ostahujem,je to skusenost a radsej si kupim dom a byt uz nikdy.
@ssisska Stavebne prace pocas vikendov a sviatkov upravuje zvycajne VZN (vseobe. zava. nariadenie) prislusneho mesta/obce,takze si to pozri, ako je to u vas a ak niekto robi v rozpore s VZN, tak ho upozorni slusne. Ak ta bude ignorovat, resp bude na teba sprosty, mozes zavolat mestku policiu (odporucam urobit "pre seba" nahravku, aby si mala dokaz)
@tin007
No ale co som zistila este to nie je vsetko,neaky idiot vyvalil dvere od pivnice,a uplne to vidiet ,ze boli opravovane,podla omietky.Je to s tymi susedmi dost tazke,ale poviem Vam ze do dvoch rokov sa im to vsetko vrati ci sa im to paci alebo nie,mozno si kupia byt alebo dom niekde inde a zacne im az potom vadit ked im bude niekto poskodzovat zamerne majetok a steny domu.Viem to lebo aj mne sa to vratilo,tiez som bola k mojmu prvemu bytu ktory som si kupila velmi lahostajna a nevsimava,susedom som sa vyhybala a nechodila som na schodze ale bozie mlyny melu..a ja som to pocitila na vlastnej kozi velmi citelne.Takze pozor aj lahostajnost a nevsimavost sa cloveku vracia ako bumerang,ked si nevazi co ma a nevazi si svoj domov.Uz coskoro sa aj im to vrati ani sa nenazdaju a budu prezivat problemy.
@ssisska odstahovat sa. ak ti nevyhovuju susedia, tak inde mozno budu. a mozno ani tam nie. ale tych co tam byvaju nezmenis, ani oni nezmenia svoj pristup. inac k tomu nedelnemu kludu, pokial nerusia nocny klud tak s tym neurobis nic. pracovat na byte v nedelu nieje zakazane 🙂