Ako sa brániť proti tým, ktorí roznášajú letáky do bytovky?

ivaa_
18. máj 2021

Ahojte ,
Neviem čo mám už robiť ale lezie mi to na nervy . Asi každý 3-4 deň mi zvonia na zvoncek aby som otvorila, že roznasaju letáky. Akonáhle neotvorim, zvonia dookola . Dá sa s tým niečo urobiť? Veľmi ma to ruší na byte , pritom v paneláku nás žije veľa, či to zvonia kazdemu od radu ?

h2
18. máj 2021

@ivaa_ Vypni si zvonček. Návštevy sa napríklad u nás aj tak hlásia telefónom.

erikaa09
18. máj 2021

Zavolat alebo napisat do spolocnosti napriklad kaufland,tesco že si nezelas aby ti zvonili. Alebo si dat ako ja na zvonček nezvoniť.

erikaa09
18. máj 2021

@h2 nam zvonček vypnut nejde napriklad

katkamatka7
18. máj 2021

@ivaa_ Napíš na zvonček: nezvoniť kvôli letákom. Podobne nalep aj na vašu schránku, že si neželané letáky.

h2
18. máj 2021

@erikaa09 Všetko ide. Keď sa chce.
A zavolať do spoločností? Už ich vidím, ako si volajú brigádnikov, ktorí tie letáky roznášajú a hovoriaim, aby pani XY nezvonili na zvonček. 😀

h2
18. máj 2021

@katkamatka7 Keď som ešte bývala v byte, mala som na schránke podobný nápis. Nikdy predtým, ani potom, som nedostávala viac letákov.

1xenia1
18. máj 2021

Povinnosťou toho doručovateľa je tie letáky doniesť všade. Ak nechceš byť rušená treba si na zvonček nalepiť nezvoniť kvôli letákom a na schránku nalepiť tiež že si letáky neželáš

h2
18. máj 2021

Ja tu fakt nechcem byť za najväčšiu pesimistku, ale takéto nápisy nepomôžu. Akurát tým dáš tým roznášačom vedieť, že si doma a môžeš otvoriť, keďže tam máš ten nápis. A oni zvoniť budú, lebo tie letáky rozniesť musia. ☹

patka06
18. máj 2021

@erikaa09 na zvonček sa dá prirobiť jeden maličký vypínač a je to - mám tak už roky

@ivaa_ najjednoduchšie je naozaj vypnúť zvonček - nápisy na menovke nepomôžu
zvonia na všetky zvončeky

surama
18. máj 2021

My sme mali kazdy tyzden plnu schranku letakov..myslela som, ze ma porazi. Bala som sa, ze omylom s letakmi vyhodim aj dolezitu postu. Ale odkedy sme na schranku nalepili STOP LETAKY, tak je pokoj...pochopili 🙂 Inak, ak by mi ich tam aj tak vhodili alebo nebodaj zvonili nech otvorim, tak ja by som normalne zbehla dole a vycistila im zaludok... sorry 🙂

nairia
18. máj 2021

u nas aj vo vedlajsich vchodoch mame pri vstupnych dverach zvlast spraveny otvor na letaky, kam to ti roznasaci nahadzu a potom uz neviem ktora dobra dusa to porozdeluje do regaliku podla firmy, ale to je super riesenie a maju svaty pokoj vsetci - roznasaci aj obyvatelia

patka06
18. máj 2021

@ivaa_ ešte mi napadla možnosť, zainvestovať do bytovky a dať schránky zvonka, aby nemuseli nikomu zvoniť - to by ocenila určite aj poštárka

ukulela
18. máj 2021

@nairia presne - riesenie je bud schranky zvonka vsetky, alebo aspon otvor na letaky - oznaceny, nech ich tam davaju (ked nie otvor, tak ak sa ludia dohodnu a velku nejaku schranku, alebo nejaky drziak s oznacenim LETAKY.

cacianka
18. máj 2021

Spravca vasho domu by mal riešiť otvor na bráne, na vhadzovanie reklamy . u nas máme a pod strbinou krabicu do ktorej to padne.
Nikdy neotvaram bzuciakom roznasacom reklamy, ani cudzim ľuďom ze idu ku niekomu na navstevu.
Poštárka ma čip. Iní ľudia - údržba domu a spoločných priestorov- idu cez spravcu.

ibrunova
18. máj 2021

Máte schránky dnu vo vchode? Zvonia preto, treba si ich dať, aby sa dali zvonku vhodiť do schránky a nebudú nikomu zvoniť.

amelie2017
18. máj 2021

Nam takto kazdy den postar. A zakazdym navsteva z prizemia. Ked zvoni zvoncek uz ani nereagujem, svokra zvoni 3krat a nik iny k nam nema prist.
Skus par krat neotvorit a zvykne si zvonit inde. Ale mu povedz, ze ti spi dieta, nech ku vam nezvoni.

aurorastone
18. máj 2021

@patka06 ten vypínač ste si vyrobili ci to sa dá kúpiť niekde? Lebo u nás ten telefón-zvonček aj mŕtveho zobudí, na bytovke kde sme bývali predtým sme mali priamo na zvončeku prepínatko a tu keď som sa na to pýtala tak mi tvrdili že nič také neexistuje 🤣🤣🤣 také "telefóny" (zvončeky) nie sú

patka06
18. máj 2021

@aurorastone vypínač mm kúpil, asi v nejakom elektroobchode ....je to len taká páčka, hore dole, sám to tam aj namontoval

sara07
18. máj 2021

1, napísat na schránku , k zvoncu nezvonit pre letáky
2. ked aj tak zazvonia naziapat a nadat doslova to zaberie
3, skusit možnost dat iny spôsob doručenia letakov , schranka iba na letaky pred vchodom atd ale toto napr u nás neprešlo

sara07
18. máj 2021

@ibrunova ano toto ideálne riešenie ale u nás ani počut o tomto na bytovej ani náhodou

redana
18. máj 2021

Tak drahe damy,keby ste si to tak vyskusali z druhej strany hned by ste pochopili..myslite,ze tych ludi to bavi vyzvanat na zvonceky a otvori im mozno nejaky 25. obyvatel..medzitym si samozrejme vypocuju nadavky rozneho druhu ale koniec koncov ten clovek ani neotvori..netusila som kolko mame primitivnych ludi v panelakoch..kazda brana v bytovke by si mala zabezpecit vonku schranku a nikto by ruseny nebol a dorucovatelovi by sa o dost skratil cas roznasky..

redana
18. máj 2021

@sara07 naziapat..ano taka je vacsina..proste inteligenti..a urobit zvonku schranku..no to je teda neskutocna polozka..

redana
18. máj 2021

@surama vycistila zaludok zaco??ze si robia svoju pracu??nechapem vas ludia boze..

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivaa_
autor
18. máj 2021

@redana myslím, že nie sme primitivi, ale keď niekto konečne uspí dieťa a ide aspoň na hlúpe vecko a niekto zvoní, samozrejme nejdem otvoriť z wc a zvoní ďalšie 4 razy a keď nasrata idem otvoriť a niekto povie že letáky a to zobudí dieťa to je fakt na nervy
Dokonca pod schrankami jr krabica na letáky a berie si len kto chce, nerozumiem načo to vôbec nosia, vždy tam je toho plno a nikto to nečíta len minimum ľudí

1xenia1
18. máj 2021

@ivaa_ nosia to asi preto že si tie decká chcú nejako zarobiť. Vyššie máte niekoľko rád ako to vyriešiť alebo keď vám najbližšie zazvoní tak dotyčného roznášača poproste aby u vás nezvonil. Každý normálny to pochopí.

aurorastone
18. máj 2021

@ivaa_ presne toto hlavne kvôli decku a
@taskataska to máš super, aj my sme to tak mali kedysi, ale na tomto sa to nedá, už som to kukala...plus pri oprave keď bolo odpojene sluchátko tak akurát nebolo počuť ale telo zvonilo stále samé o sebe 🙈

erikaa09
18. máj 2021

@ivaa_ ja som kedysi roznasala lrtaky. Vo vchode bola krabica a tam som to davala - Jednej babke sa letak neušiel a ta nahlasila ze nedostala . Vzdy som mala napisane kde a komu davam,nedavam a tam som mala poznacene ze maju krabicu lde to nechavame. Pani ze nic take nemaju atd. Takze mne strhli z toho mala . Potom som stale davala do schranky. Mne volali ze som niekde zvonila a nepraju si to . Niektori boli ochotny a dali mi kluc a t ze ak skoncim vratim aj vratila som. Teraz mam na zvonceku nezvonit a nezvonia

mandarinka555
18. máj 2021

@erikaa09 Každý zvonček ide vypnúť...stačí vybrať tú pružinku.

sara07
18. máj 2021

@redana vieš ale ked to máš na zvonci napísané, na schránke napísané a raz vysvetlíš, druhy raz nič ... tak nech otvaraju čo nechcu mat tu krabicu tam su doma ale tak oni su v prostriedku k nim sa ani nedostanu zvoniť
ja ked poviem že nech zvonia na tieto mená že su doma a nechcu ani dvere poriešit aby tam bol otvor na vhodenie letakov a kto chce si zoberie , je to za dverami v suchu alebo ani tu blbu krabicu
vieš ale ked ti za poobedie zazvonia 6x tak ta ide šlahnut, zvlašt cez vikend ked konečne môžeš si pospat a ráno o 6,00 letáky 😈
ja chápem že to musia doručit ale však su to tie isté tváre čiže sa naučim kto kde komu zvonit

a čo mám prosím ta robit ked nechcu ani otvor na dvere ,ani krabicu ani schránky ale letačiky ano však sa otvorí a čo som ja vrátnik fakt ta to po určitom čase doslova otravuje, nech si otvara ten čo nechce riešenie v podobe krabice alebo iného vhadzovania , proste tetušky nechcu bodka prehlasuju na každej jednej schôdzi nie ...