Ako roztiahnuť oblečenie?

niksiy
10. jún 2022

Ahojte, objednala som si dva nádherné topy, oblečiem ich ale sú mi malé odstavajú mi v tom aj tuky ktoré nemám :D Viete poradiť, niečo ako fakt iba o kúsok roztiahnúť top? Nechcem to posielať naspäť, a pravdepoeobne mi to ani nevymenia, lebo ich majú vypredané. Ak by ste vedeli o nejakých radách s ktorými iba neuškodím oblečeniu tak budem vďačná :D

mandzula
10. jún 2022

S roztiahnutím ti síce poradiť neviem, no skús doplniť materiál, z ktorého sú, bude sa ľahšie radiť tým, ktoré nejakú skúsenosť majú. 🙂

niksiy
autor
10. jún 2022

85% polyester 15%elastan
@mandzula Ďakujem za pripomenutie.

sovica
10. jún 2022

Viem, teraz je už asi zbytočné "mudrovať", že treba radšej objednať o číslo väčšie (je ľahšie dať do horúcej vody, aby sa to zrazilo, keď je to priveľké). Tiež roztiahnuť bavlnu s elastanom je ľahšie, ako polyester, lebo ten viac "drží tvar". Ale napadlo mi také riešenie, že operieš, ešte mokré na niečo veľké tie topy natiahneš a necháš tak uschnúť. Len mi nenapadá, na čo by si to natiahla, aby to držalo a uschlo v takom roztiahnutom stave.

niksiy
autor
10. jún 2022

@sovica no našla som taký tip, že nechať namočené v teplej vode a pridať tam vlasový kondioner tak 15-30 min. no mama mi povedala, že je to najlepšie si obliecť na seba vlhké, ale to by bolo vhodné niekde na slnku to mať oblečené, naozaj nechcem mať na sebe mokrý top :D

michalka95
10. jún 2022

Ahoj, operieš, mokré ponaťahuješ a necháš vyschnúť 🙂

kikaaa444
10. jún 2022

Namoc do do vody a vôbec nevykrucaj a zaves na šnúru . Ako bude to tričko ťažké z vody malo by sa trosku roztiahnuť 🙂

ibrunova
10. jún 2022

Mokré natiahnuť na kreslo alebo širšiu stoličku?

viestta
10. jún 2022

@niksiy pri tom zložení len čakať kým elasten degraduje a povolí. Aviváž mu výrazne pomôže z degradaciou, ale určite nie keď ho v nej pár krát vymacas

lucia4832
16. sep 2024

@niksiy Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať ak niečo pomohlo tak čo to bolo tiež som si objednala mikinu na môj vkus je trochu užšia a kratšia no bohužiaľ vymeniť ani vrátiť nejde keďže to nebol slovenský eshop prosim ak máte niaku overenú radu.