Ako rozoznám pokazené gaštany?

martina951
27. feb 2017

Ahojte, kúpila som dnes v obchode gaštany. Viem, že je už po sezóne, ale predsa som neodolala tak som ich uvarila. Varila som ich však prvý krát. Po uvarení boli sladké ako pečené, avšak nemali takú peknú farbu, vo vnútri boli tmavšie, neboli pekné svetlé a aj ich stred bol iný, ako keby mal orámovanie, neviem to presne popísať. Bolo to varením alebo už boli zlé? Chuťovo boli dobré, žiadna horká chuť. Problém je, že malý z nich zjedol skôr než som stihla zasiahnuť, keďže je zvyknutý, že ich často pečie spoločne so svojou tetou a tak sa obávam, že by mu to mohlo uškodiť. Či to bola len kozmetická záležitosť a nemám sa strachovať?

alami
27. feb 2017

Nestrachuj sa🙂 Niekedy sú tmavšie, nie vždy sú pekné žltučké. Keby boli pokazené, cítila by si to, je to neprehliadnuteľné. Majú plesnivé škvrny a je to na chuti ihneď poznať.

martina951
autor
27. feb 2017

Fuu výborne to si ma teraz upokojila, pretože syn ich zjedol riadne veľa, je to jeho asi najoblubenejšie jedlo 🙂 A tá farba ma trochu vystrašila, lebo som zvyknutá na krásne žlté ako z knihy 🙂

acer11
27. feb 2017

asi preto,že sú z číny 😉

nicollette332
28. feb 2017

Podla mna su zosuverene a cierne vo vnutri asi len tak by si to zistila, inak ma nic nenapada. Ja gastany nekupujem lebo u nas by to nemal kto jest, nikomu nechutia