Ako riešite správanie cudzích detí?

7. júl 2022

Mam otazku. Ak mojmu dietatu na ihrisku druhe dieta ublizuje, buchne ho, alebo nieco skarede povie, ja ako matka mozem tomu druhemu dietatu povedat, aby to nerobilo? Ci musim ist za matkou dietata, ktora sa tvati, ze to nevidi?

maminkasisa
7. júl 2022

keď mama ignoruje zlé správanie dieťaťa, ja som vždy upozornila nespratníka....

anjelicek26
7. júl 2022

Ano v skolkarskom veku som automaticky zasiahla ja a poslala dieta kam sa patri resp. aj jeho rodicom povedala svoje... ale ja som na toto hrozne prisna, ale rovnako netolerujem nejake vystrelky zo strany mojich, vzdy sa museli ist ospravedlnit, ked nieco vyviedli a dostali vyhubovane... nezasiahnut - znamena neochranit - drobca... oni sa len ucia ako sa ma spravat, aj to tvoje, aj to druhe, co je v tejto situacii "agresor"...potrebuju usmernit obe strany...

heln
7. júl 2022

jasne, ze to treba riesit hned s tym dietatom, kym pojdes za matkou tak dieta bude fuc a cela zalezitost do stratena.
minule jeden chlapec na ihrisku zacal bit ine deti, hned som na neho kricala, ze sa to nerobi.

tamvtme
7. júl 2022

ano, riesim, ked vidim, ze rodic ma na haku alebo to akurat nevidi....

dada0902
7. júl 2022

Upozornila by som keby majú rodiča na háku ale normálne nie nejak hnusno aby dieťa neostalo vyplasene ja mam tiež polovičneho neplesnika preto ako trúba vždy som blízko neho nech zakročim

diamond007
7. júl 2022

Samozrejme že komunikujem s dieťaťom ak nie je matka nablízku alebo nemá záujem to riešiť sama

tosomja
7. júl 2022

Ja mám 2r syna, chodíme malo na ihrisko k deťom, ale párkrát sa stalo, že ho iné deti sotili, alebo mu zobrali hračku, alebo brali odrážadlo, hádzalo piesok.
Slušne som povedala, že sa to nesmie, že všetky deti sa majú spolu pekne hrať. Zatiaľ funguje. Možno preto, že sme neokukaní na ihriskách.
Ale bolo aj také, že chlapec sa ešte smial, a pridával viac a viac...tak som skrikla "dosť, choď preč z pieskoviska keď hadzes piesok!" Až jeho mama zakročila a vzala ho preč, taká horenoska, že čo som si to dovolila, ...pritom ona ťukala do mobilu a mala všetko na háku. Ten chlapec mohol mať asi tak 5 rokov.

tara42
7. júl 2022

Riešim hneď. Ked to jeho matka nevidí, ze ostatným hádže piesok do očí a podobne tak mu poviem ze to sa nerobí, nemám problém to povedať druhý krát aj rázne nech to jasne pochopi. Môjmu dietatu nebude druhé ubližovať. Ale väčšinou to vybavia ich maminy.

andrejka1974
7. júl 2022

Riešim hneď dieťa a keď neprestane poviem mu kde máš mamu a potom to riešim s mamou