Ako riesite nedostatok empatie?
@anjelicek26 Presne toto. A ako to riesis?
Nijako, proste sa radsej k danej teme nevyjadrim a prejdem na inu temu... je to jednoduchsie, ako ist do nejakych konfliktov... lebo osoby, ktore empatiu ocakavaju vidia chyby vsade inde, len nie sami u seba...a to je len na hadku...
Nerozumiem otázke. Skús konkretizovať, či myslíš nedostatok empatie iných ľudí voči sebe, alebo tvoj nedostatok empatie voči iným.
To, čo popisuje @anjelicek26 nevnímam ako nedostatok empatie, ale ako ochranu vlastnej osoby pred zneužitím.
Tak napr. tu https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/je-neslusne-opytat-sa-na-navsteve-ako-dopadla-znamej-operacia/
Myslim si, ze okolo zakladatelky empatia ani nesla.
No ze sa snažím byť empatickejsia voči okoliu,
Mam empatiu k ludom ktorych mam rada. Ostatni ma nezaujimaju a nedostatok empatie k nim nijako neriesim lebo ma nezaujimaju.
Skus napisat nejake priklady, lebo toto... Pretoze ako nedostatok empatie je casto vnimane aj - ked sa niekto nenecha zneuzivat, citovo vyciciavat, drzi si zdravy odstup... Ja sama to casto vnimam, ze nemam "empatiu" a teda "pochopenie" pre vela veci, kde sa "ocakava" sucit, pritom si za to ti ludia mozu svojim konanim len a len sami.