Ako riešite bezlepkovú stravu v škôlke?

marcela_g
4. okt 2017

Maminy celiatikov, ako riesite stravovanie v skolke / skole? My musime nosit tak ja kazdy den chystam komplet stravu do skolky je to velmi narocne, ako ste to vyriesili vy? Dakujem za kazdu inspiraciu.

sissy27
4. okt 2017

@marcela_g pokiaľ škôlka nemá v ponuke špeciálnu stravu pre celiatikov, tak ti iné neostáva, ako pripravovať jedlo doma a nosiť do škôlky... Veď uvar na viac dní vopred, kľudne aj dve jedlá a prestriedaj... desiatu a olovrant snáď variť nemusíš, ovocie a nejaký koláčik alebo chlebík s nátierkou nie sú nič náročné...

prevenar
4. okt 2017

nosime kazdy den vlastnu stravu. 3 jedla denne. nie je to narocne , ked vies ,ze zachranujes zdravie vlastnemu dietatu.

na varenie bezlepkovo by som sa na skolku v ziadnom pripade nespoliehal. zaroven urcite vam prospeje , ked zo stravy vylucite aj mlieko a mliecne vyrobky. ak mate problem s lepkom na 99,9% bude problem aj mlieko.

drzim palce 🙂

saurian
4. okt 2017

aj ja nosim vlastnu stravu, uz som si tak zvykla ze mi to vobec nepride narocne.... v niektorych skolkach ponukaju napr bezlepkovu, avsak nie kazda skolka a ak ano stravna jednotka je drahsia.

marcela_g
autor
5. okt 2017

Dakujem za vase prispevky, nasa skolka neponuka tak varim a snazim sa ist podla jedalneho listka v skolke cize kazdy den chystam varim a je to makacka 😀