Ako riešiť závraty, nechutenstvo a zvláštne stavy?

viskupovaandrea
23. máj 2019

Ahojte. Chcem sa opýtať či mi nebudete vedieť niekto poradiť. Dňa 15maja som dostala menzes a skončil 21maja. Všetko v pohode no začala som pociťovať nechuť ku káve. Ja! Čo ja a káva sme v jednom spojení 😱. Nejak som si to nevšimala, hovorím si to bude asi kvôli menzesu. Ale teraz keď už nemám menzes nechuť na kávu je väčšia. Cítim sa slabá, unavená, občas mám závrat, mam pocit na zvracanie ale nezvraciam. Mám problém s chrbtom ale to sa rieši už s lekárom.
Tehotná by som nemala byť, menzes som mala dosť silný.
Možno my chýbajú vytaminy,. Neviete mi poradiť co by som mala vyskúšať aby som bola zas plná života?
Ďakujem ❤️😍

nika3136
23. máj 2019

Daj si magnézium a zmeň značku kávy.

viskupovaandrea
autor
23. máj 2019

@nika3136 Akurát som si spomenula ze keď som bola tehotná s dcérkou lekári mi vraveli ze som anemicka a mam brat železo, jest potraviny ktoré obsahujú veľa železa. Úplne som na to zabudla a môj problém bude pravdepodobne v nedostatku železa 🙈

viskupovaandrea
autor
23. máj 2019

@nika3136 LOL ďakujem no už som vyskúšala asi všetky značky kávy 🙈👀

gir
24. máj 2019

Mne keď prestala chutiť káva,bola som tehotná. Bolo to tak pri oboch. Chutila mi akoby v nej bol prach, tak zaprášene chutila.

ejanjelik
24. máj 2019

Ja od prvehi tehotenstva nepijem nirmal kavu. Ale nemozes byt dehydrovana a tvoje telo odmieta kavu, lebo ta vela dehydruje?

jolanamacku
24. máj 2019

@viskupovaandrea Ahoj. Ja som mavala silny menzes a obcas som sa citila akp ty. Nechutenstvo slabost, unava, ked som mala prazdny zaludok byvalo mi na vracanie. Zly krvny obraz - nedostatok zeleza a velmi malo cervenych krviniek. Pravdepodobne mas k tomu predpoklady, kedze si uz s tym mala problem a vekom a silnym menzesom sa to zhorsuje. Daj si spravit krvny obraz s predpisat zelezo+kyselina listova. Ak bude lekarka ochotna, skus Tardyferol Fol. Zo vsetkych moznych liekov som tento najlepsie znasala. A obcas som pila zihlavovy caj. Ale nie dlhodobo. Treba pri nom prestavky.

eliska13
24. máj 2019

@viskupovaandrea mám to isté a po menzese úplne unavená závraty studené ruky nohy som anemicka nespájal by som to s kavou

san_dra11
24. máj 2019

@viskupovaandrea tak to moze suvisiet s tym. Aj ja som anemicka a zelezo v podobe tabletky si musim kazdy den dat, inak by som mala presne take stavy, ake opisujes - unava, slabost a pod.

nika3136
24. máj 2019

@viskupovaandrea
Po pôrode ti robili opakovaný rozbor? Nakoľko v tehotenstve je anemických veľa žien, zväčšuje sa objem krvi, po pôrode sa to môže upraviť. Asi by som sa riadila podľa výsledkov, nakoľko bežnými voľnopredajnými doplnkami si teoreticky neublížiš, ale existuje aj prebytok železa. Takže radšej zbehni k lekárke.
To, čo sa ti deje s kávou .... No neviem, anémia síce môže spôsobovať nechutenstvo, ale skôr sa to týka asi všeobecne potravy, nie takto špecifického druhu. Čiže musíš asi prejsť na čierny čaj 😄

rdi
24. máj 2019

tiez som brala acidum, lebo som mala problem s krvou a presne aj tie iste priznaky ako tu spominas ty. Proste ako keby vystavena zo zivota. Treba jest hlavne vela listovej zeleniny, tam je toho zeleza pozehnane

bibina224
24. máj 2019

Treba zistit ci mas nedostatok zeleza aj teraz, ked uz tehotna nie si. Ak ano, tak je problem vyrieseny. Ak nie, tak tvoje stavy budu suvisiet s niecim inym.

wikisara
24. máj 2019

To že ti prestala chutiť káva neviem s čím môže súvisieť, no tá únava a slabosť môže so spomínanou anémiou.

alka234
24. máj 2019

@viskupovaandrea ....asi máš zablokované niečo na chrbtici, ona to robí dosť keď ťa chrbát boli z toho bývajú zavrate, keď je krcná chrbtica zablokovaná a krížová oblasť, ja som to mala dávnejšie už...Magnézium B6 , by ti nemalo uškodiť. Skús to...

viskupovaandrea
autor
24. máj 2019

Ďakujem dievčatá za každú radu❤️
Bola som dnes v obchode a nakúpila zeleninu, pistácie, chia semienka, slnečnicové semienka, atd..., ešte si kúpim tie tabletky na čas. Kávu som na teraz vysadila úplne 😊Musím sa dat dokopy lebo naozaj nemôžem si dovoliť mat takéto stavy či byť chorá lebo mame 2deti,chodim na kurz angličtiny a s manželom mame firmu na potlač vecí.
Za pár dní idem k lekárovi tak snáď do vtedy sa dám dokopy ❤️

lacibo
24. máj 2019

na železo skús čučoriedky, hovädzinu, petrž. vňať na všetko..mne to super pomohlo..za pol roka som mala o.k.

eliska13
25. máj 2019

@viskupovaandrea a podľa toho čo píšeš čo všetko robíš a máš na "krku"nezdá sa Ti, že si len unavená, vystavená?chod aspoň na odber krvi na anémiu a štítnu zlazu

eliska13
25. máj 2019

@viskupovaandrea zelený čaj je fajn na nakopnutie energiu

viskupovaandrea
autor
25. máj 2019

@eliska13 Možné je všetko. Ale už sa začínam cítiť lepšie. Nieje to ešte na 100% ale určite percento zlepšenia tam cítim. K lekárke idem už za pár dní tak sa s ňou porozprávam. Na to moje železo som úplne zabudla. Som 4roky po synovom pôrode a od pôrodu som absolutne zabudla na to ze musím to železo jest. Asi sa mi to zurocilo teraz.
No dám sa dokopy a bude dobre 👌 😍