Ako riešiť nevydarený obchod?

janka0603
23. okt 2017

Asi pred dvoma tyzdnami som kupila topanky pre syna od predavajucej simaf,boli v kategorii adidas vel.41,zaplatila som za ne 52 €.Prisli topanky a velkost 40,pani mi potom napisala,,fuha to som sa riadne sekla",tak som jej automaticky napisala,ze jej pisem cislo uctu a topanky posielam naspät.Ona vraj ma v podmienkach,ze tovar spät neberie,mam si ich predat sama.Ja som si otvorila kategoriu topanky,velkost 41,tak ma ani nenapadlo,opytat sa ci su ozaj 41?Moj syn nosi adidasy 41,keby somchcela 40,tak ich hladam medzi 40.Nakoniec suhlasila,ze ked jej ja prva poslem topanky mi vrati peniaze,na druhy den mi napisala,ze ked tie topanky poslem,mozem ostat aj bez topanok aj bez penazi a uz ju nemam obtazovat,lebo na mna poda trestne oznamenie a uz viac mi na spravy neodpisuje.Pisala som aj staznost na inzerat,zial nikto sa mi neozval.Tak teraz neviem ako dalej,musim cakat pokial topanky nepredam,aby som mohla kupit synovi druhe,ved 52 € je dost vysoka suma.Ak mi vie niekto poradit,kde mam pisat staznost,napiste,takyto clovek by tu vobec nemal byt .Vopred dakujem za rady.

adusinka456
23. okt 2017

@janka0603 napis toto na plochu,oznacia ti adminku..a cez nu to budes riesit.

pieksamaki
23. okt 2017

chvilu to trva kym admin odpise....ja mam skusenost,ze nezmozes nic,je to take riziko,je to o dobrej voli cloveka,priznat chybu a brat tovar naspat....ja som raz poslala peniaze vopred za lego a to som vycitila,ze mi to predavajuca neposlala,z tej komunikacie,z tej nejasnosti,neochoty hladat riesenie,to my vycitime,az neskor som si vsimla jedno negativne hodnotenie,tak som kontaktovala tu pani a vymenili sme si zopar riadkov,ale nic nezmozes

mataxa
23. okt 2017

Určite kontaktujte adminku ktorá rieši problémové obchody. Predávajúca jednoznačne urobila chybu, cize je povinná podľa podmienok prevziať tovar spat a vratit vam plnú sumu (naviac aj vaše poštovné náklady). Pokial tsk neurobí admin ma právo zablokovať jej aktivity v bazári. Z vlastnej negatívnej skúsenosti viem ze je to na nervy, no netreba sa vzdať. Držím palce.

irusa
23. okt 2017

@simaf - že Vás hanba nefacká takto sa zachovať !!!!!!!

janka0603
autor
24. okt 2017

@mataxa dakujem,nechapem preco je to pre niekoho taky problem vziat tovar naspät

simaf
24. okt 2017

Ok, keď uz so mnou a zároveň bezo mňa, pani Janka si tu napisala verziu, ktorá vo veľa veciach pasovala hlavne jej a všetko hrá v jej prospech.Na MK som už niekoľko rokov a mam 99 len kladných hodnotení a viem sa dohodnúť s každou. Komunikacia s touto zlatou pani začala asi takýmto spôsobom: zmerajte mi vnútornú dĺžku, ok zmerala som 25,5cm. Ja som si ani len neuvedomila, že som ich nie náročky hodila do skupiny veľkostí 41. Ale čestne som merala topanku. Po mojom zmeraní 25,5cm a na odpoveď a pokyn zlatej pani, že budú dobré a este aj vyjednavala z 55€ na 50€ s poštou, som súhlasila na 52€, pretoze boli v super stave, mi dala pokyn na moje č.u.. Peniažky mi nabehli a ja po dvoch operáciách, som sa snažila topánky dostať na poštu. Topanky si prevzala s tým, ze prišli a sú velmi pekné. Ok, tešila som sa spokojnosti. No potom mi písala, ze su topánky malé a ani sa len neopytala, či ich vezmem späť. Len toľko, že mi napíše č.ú. a mám jej vrátiť peniaze. Čaka tri dni. Takto sa to vôbec nerobí, najskôr sa pošle tovar a po prekontrolovani by sa poslali peniaze, pretože mi mohla poslať čokoľvek a nemala by som ani peniaze ani topánky. Ale pani zlatá sa priznala, že svojmu synovi vobec nemerala nohu. Načo som potom merala vlozku??? Ja ked hľadám topanky pre syna, hľadám v rozpätí dvoch veľkostí, behám s metrom a hlavne zisťujem vnútornú dĺžku. Vôbec sa nedrzim veľkosti uvedenej na topánke. Pretoze každý výrobca má iné číslovanie.Dala mi termin a už sa to začalo. Najprv sa mi začala vyhrážať policajtami, že ma moje meno a adresu, s čím sa vôbec netajim, adresu píšem aj na obyc. balíček a ze tam má velmi dobrých známych. Prvé vyhrážanie. Policajtom sa nahlasuje vtedy, keby nemala v balíčku to, čo si obj..
Inak mám v podmienkach napísané, že tovar späť neberiem, takto to má uvedené asi väčšina z nás. Je to na rozhodnutí každej, čo kupujuci vyžaduje, meriam.Po vyhrazani som sa rozhodla, ze jej topanky nevezmem, bola to jej chyba, ze chlapcovi nezmerala nohu. Nikoho do nákupu nenutim. Potom sa mi vyhrážala adminom, no a do tretice aj so svojím manzelom, ze ma chce veľmi rad spoznať. Že maju cestu do vedľajšej dediny, ze ma radi navštívia. Len toľko som jej napísala, že návštevy neprijimam, že zavolám policajtov. Po asi desiatich dňoch sa mi opäť ozvala, ze zistila, ze sa odlepuju, co mohla spraviť aj sama.
Na jej mieste by som sa už neozyvala, zmazala by som hodnotenie, aj konverzáciu vo fóre. Môže byť rada, že som na nu nepodala trestne oznamenie za vyhrážanie, čo ešte môžem spraviť, pretože uz mám toho veru dosť.

dominika6
24. okt 2017

.

dominika6
24. okt 2017

@simaf 25,5 nieje ani 40..je to 39-39.5 čiže ste sa sekla v dvoch číslach..

0silvia0
24. okt 2017

@simaf to je jedno ako hľadáte topánky na bazároch vy, ale keď je to veľkosť 40 tak treba uviesť veľkosť, ktorá je uvedená na topánke. Kto pozná adidas číslovanie vie, že je trocha odlišné od ostatných. Ak by ste sa neboli pomýlili v uvedení číslovania, máte právo trvať na svojich podmienkach predaja. Ale urobili ste chybu v prvom rade vy, takže slušnosť káže peniaze vrátiť a ospravedlniť sa za chybné uvedenie údajov.

simaf
24. okt 2017

@dominika6 vy ste merali topanku?

dominika6
24. okt 2017

@simaf no moja dcéra má dlžku nohy 25,5 a nosí 39,5 topánky a je jedno aké..chyba sa stala u vás na obidvoch stranách a hlavne v komunikácii..čo je 99% problému..

gretocka
24. okt 2017

@dominika6 to sice ano, ale ak je pravda, ze kupujuca si dala merat vnutornu dlzku a potom povedala, ze ich berie, tak si myslim, ze v prave je predavajuca....
Osobne

dominika6
24. okt 2017

@gretocka chyba je vždy na obidvoch stranách..

gretocka
24. okt 2017

@dominika6 akoze to ano, ja ked niekto prejavi zaujem o nieco co predavam, tak to este znova kontrolujem a podobne, takze len tak sa seknut o dve cisla by sa nemalo stavat, ale napriek tomu si myslim, ze ziadost o meranie vnutornej dlzky je viac ako akekolvek cislovanie.....
1) Chyby sa stali na oboch stranach urcite a taketo riesenie vyzaduje slusnost.... podla popisu simaf jej bolo menej na strane zakladatelky temy, podla zakladatelky to bolo presne naopak..... takze asi to nerozsudi ziadna z nas.....

2) Ja osobne by som 50 Eurove tenisky urcite cez bazar nekupovala.... resp. nie na poslanie postou - jedine na osobne vyzdvihnutie....

dominika6
24. okt 2017

@gretocka problém nieje v cene..jedna mala dať riadnu velkosť a druhá to mala doma premerať..čiže 1:1
topánky sú najchúlostivejšia vec z bazára..lebo tých strihov a tvarov je kopa..a niesú rozťahovacie ako tepláky 😀 nech si to riešia oni 🙂

nelinka2009
24. okt 2017

No drzim palce kocky. Ja topanky zasadne riesim v obchode a skusam. Rafsej neznackove a lacenejsie, ale drzim to v ruke a skusam. Hold za,znacku sa plati.

sasa1310
24. okt 2017

@0silvia0 akú chybu? Veď kupujúca mala reálnu vnútornú dĺžku, ktorú si pýtala. A keď si ju už pýtala, mala si to doma aj odmerať. Ale už logickým myslením jej muselo dopnúť, že syna jednoducho do 25,5 cm nenatrepe, keď nosí 41.
Boli jej poskytnuté miery, to že sa na ne vykašlala a kúpila vec, tak to je chyba kupujúcej. Veľkosť 40 a 41 je rozdiel iba v 0,5cm.
A vyhrážkami každý len ukáže svoj intelekt.

0silvia0
24. okt 2017

@sasa1310 áno, premeranie dĺžky beriem že je smerodatné, ale aj nesprávne číslovanie v inzeráte je nepravdivý údaj. Každá píše niečo iné, takže ťažko povedať ako to bolo v skutočnosti...

korunka1
24. okt 2017

A čo z toho, žeby tam mala napísanú veľkosť 41, aj tak by mu boli malé. Čo by robila potom? Stielka zmeraná..to by bol pre mňa smerodajný údaj.

simonahra
24. okt 2017

neviem ako vy, no zakaždým keď si niečo takto kupujem, tak si vypýtam presné rozmery aj miery a proste keď tovar príde, musia sedieť, lebo napríklad každé L -ko môže mať iné rozmery

janka0603
autor
24. okt 2017

simaf,ja som vam pisala ze vnutornu dlzku chcem len orientacne a aj som vam nafotila nike 40,t

janka0603
autor
24. okt 2017

tie nike 40 maju tiez 25.

janka0603
autor
24. okt 2017

tie nike 40 maju tiez 25.5 a su mu dobre a tiez som vam napisala,ze adidasy nosi 41 ,preto som kupovala 41 a mila pani simaf,ja som vam chcela topanky poslat prva,vy ste to nakoniec odmietla a ozvala som sa az teraz,lebo som robila 4 dvanastky a domov som chodila iba spat a do toho ma maly este ovcie kiahne a bol vo vysokych horuckach a az teraz mu je konecne lepsie,ja si trvam na svojom chcela som velkost 41

janka0603
autor
24. okt 2017

toto su nike 40 a su dobre,a tie adidas sme mali presne take iste,minuly rok a syn bol s nimi maximalne spokojny

janka0603
autor
24. okt 2017

nove stali 100 €, preto som to riesila cez bazar a kedze poznam presne tieto topanky,tak viem aku velkost mam kupovat

janka0603
autor
24. okt 2017

a naozaj ma ani nenapadlo ci je to naozaj velkost 41,do Vazca sme sa chystali na chatu a topanky b

janka0603
autor
24. okt 2017

topanky by som vam osobne doniesla,zial maly dostal kiahne,tak nemozme ist nikam a adminovi som pisala,ale zatial odpoved nemam

simaf
24. okt 2017

@janka0603 ja som Vam ale napísala reálnu mieru, nie orientačnú.

janka0603
autor
24. okt 2017

nike topanky maju tiez pisane 25.5 a su mu dobre,ale stale sa opakujem,adidas potrebujeme 41 a mame ich vyskusane,ze su mu dobre.Pani ved uz to pochopte,ja tie topanky poznam,syn ich mal minuly rok a viem aku velkost potrebuje.Preto som hned hladala 41 a ani ma nenapadlo,ze neviete co predavate.

simaf
24. okt 2017

@janka0603 a nike boli nafotene az vtedy, keď ste zistili, že su zlé