Ako riešiť, keď taxikár nechce dať doklad o zaplatení cestovného?

stanislava2
15. dec 2013

Potrebujem radu.Dcerka pracuje na smeny a po pol noci jej zamestnávatel prepláca cestu z prace domov taxikom.Zaujimalo by ma kto má skusenost z taxikmi ked jej vodič odmietne dat potvrdenie ako sa má dievča dokladu dožiadat hned na mieste.Jednoducho jej doklad nedal že také niečo nemá a nedáva.Ja som jej povedala že mu nemá zaplatit pokial jej doklad nevydá.Dakujem za každu dobru radu aj skusenost.

marylis
15. dec 2013

@stanislava2 Ahoj, ja mam s tym skusenost. Ak ti vodic doklad nevyda, nemusis zaplatit. Zvyknem mu dat moje tel.cislo a poviem, ze zaplatim, ked mi donesie blok. Obcas mi ho aj doniesli dodatocne a ja som zaplatila a niektori sa na to vykaslali. Oni su povinni ti dat doklad. To ako keby si si v obchode daco kupil a nedostala by si blok. Takze ziadne platenie pokial nechce vydat blok. 😉

hradnapani
15. dec 2013

ja len doplnim, ze ak vyuziva tieto sluzby najma v noci, tak sa oplati vypytat si tel.cislo na jedneho ci dvoch spolahlivych taxikarov (ked bude s nimi spokojna) a volat si priamo ich. V dnesnej dobe jazdia v taxisluzbach uz kadejake individua. Mne raz tiez jeden nechcel dat doklad, v noci, aj som si ho pytala a nechcela zaplatit, ale teda isiel z neho strach, tak som ustupila. Ale na druhy den som sa informovala v taxisluzbe, ze ako to maju s blokmi - dalsiu cestu ma odviezli gratis 😉
Ak taxikar neda blok, tak de facto okrada zakaznika i zamestnavatela.

freyjanr
15. dec 2013

Veru tak.ked nedá blok nech dcéra neplatí a este mu môže pohrozit daňovákmi

sisaha
15. dec 2013

asi je to taxikar, ktory nie je v cechu taxikarov, t.j. robi nacierno.. ak je registrovany, tak moze zavolat na dispečing. ale najjednoduchsie je vystupit a nezaplatit..

grettka
15. dec 2013

radsej pytat uz pri objednavani, ci daju doklad. Ja som takto raz isla s kolegynou taxikom, tiez pracovne na sluzobke, a doklad nam nedal, lebo nemal, tak sme tu cestu mali zadarmo.

tykat
15. dec 2013

Objednavat nie na meno ale zdoraznit ze to bude na firmu, oni hned vedia ze bude treba doklad.