Potrebujem radu.Dcerka pracuje na smeny a po pol noci jej zamestnávatel prepláca cestu z prace domov taxikom.Zaujimalo by ma kto má skusenost z taxikmi ked jej vodič odmietne dat potvrdenie ako sa má dievča dokladu dožiadat hned na mieste.Jednoducho jej doklad nedal že také niečo nemá a nedáva.Ja som jej povedala že mu nemá zaplatit pokial jej doklad nevydá.Dakujem za každu dobru radu aj skusenost.
ja len doplnim, ze ak vyuziva tieto sluzby najma v noci, tak sa oplati vypytat si tel.cislo na jedneho ci dvoch spolahlivych taxikarov (ked bude s nimi spokojna) a volat si priamo ich. V dnesnej dobe jazdia v taxisluzbach uz kadejake individua. Mne raz tiez jeden nechcel dat doklad, v noci, aj som si ho pytala a nechcela zaplatit, ale teda isiel z neho strach, tak som ustupila. Ale na druhy den som sa informovala v taxisluzbe, ze ako to maju s blokmi - dalsiu cestu ma odviezli gratis 😉
Ak taxikar neda blok, tak de facto okrada zakaznika i zamestnavatela.
Veru tak.ked nedá blok nech dcéra neplatí a este mu môže pohrozit daňovákmi
asi je to taxikar, ktory nie je v cechu taxikarov, t.j. robi nacierno.. ak je registrovany, tak moze zavolat na dispečing. ale najjednoduchsie je vystupit a nezaplatit..
radsej pytat uz pri objednavani, ci daju doklad. Ja som takto raz isla s kolegynou taxikom, tiez pracovne na sluzobke, a doklad nam nedal, lebo nemal, tak sme tu cestu mali zadarmo.
Objednavat nie na meno ale zdoraznit ze to bude na firmu, oni hned vedia ze bude treba doklad.
@stanislava2 Ahoj, ja mam s tym skusenost. Ak ti vodic doklad nevyda, nemusis zaplatit. Zvyknem mu dat moje tel.cislo a poviem, ze zaplatim, ked mi donesie blok. Obcas mi ho aj doniesli dodatocne a ja som zaplatila a niektori sa na to vykaslali. Oni su povinni ti dat doklad. To ako keby si si v obchode daco kupil a nedostala by si blok. Takze ziadne platenie pokial nechce vydat blok. 😉