Ako riešiť hnis a opuch zuba ?

2057
19. nov 2019

Dobrý podvečer, idem si ku vám po radu.
Mala som silný zápal zuba,nervov zubárka mi to liečila antibiotikmi a vyčistením kanálikov zuba...zub prestal bolieť vyzeralo to že je v poriadku ale už asi dva týždne mám hnis len neviem presne opísať kde nie je to na zube ani na ďasne ale na strane kde je zub medzi licom a kosťou je tam dosť hnisu mám to opuchnuté,zub nebolí iba ten hnis a keď pritlačím kde to je opuchnuté zabolí to je to zo zuba? Ak áno ako riešiť?
Ďakujem veľmi pekne

zuzka1008
19. nov 2019

@2057 dobry den. Urcite ist ku zubarovi. Ten zub vam po vycisteni zatvoril?

2057
autor
19. nov 2019

@zuzka1008 nie nechal otvorený

moonlight1210
19. nov 2019

@2057 najskor by si mala ist naspat k zubarke. mala by to vediet. je to mozno prejav niecoho, co s deje ovela hlbsie pod povrchom a treba to riesit skor, ako dostanes zapal okostnice, alebo nieco take.

mne sa robila hnisava vypuklinka na dasne dole od zubom. vzdy ked som ju pritlacila, praskla a prestalo to na nejaku dobu boliet. miesto sa vyhojilo a tak na mesiac bol pokoj. potom sa urobila znova. nejak som to neriesila. natierala som to kadecim protizapalovym, ale vzdy sa urobila znova. zubu na pohlad nic nebolo, nebolel ma. na preventivke som to spomenula zubarovi (vtedy som zrovna ten zahnisany vacok nemala) a bol z toho v skutocnosti zapal, ktory prebiehal na koreni zuba. len sa takto prejavoval navonok. co mi povedal, ze keby si to nenaslo takto svoju cestu von, davno by ma zub velmi bolel. a je dobre, ze som to povedala, lebo som sa mohla dopracovat k horsiemu zapalu, kedze sa to vlastne vobec neliecilo, len som odstranovala symptomy.

2057
autor
19. nov 2019

@moonlight1210 áno presne ako píšete žiadna bolesť,akoby som ho ani nemala ale ten hnis je medzi licom a tou kosťou pri zube...nie na ďasne je to proste zvláštne miesto preto tomu nerozumiem

domip
19. nov 2019

Ono si ten hnis našiel cestičku a ukázal sa tam...dá sa zubok zachraniť ale treba to odborne spraviť 🙂 mám s tým skúsenosti aj dobré aj horšie - jeden zubár mi vytrhol a bolo po probléme a iný zub sa zachránil.

moonlight1210
19. nov 2019

@2057 ak ti mozem dat este radu, vzdy chod k zubarovi hned. Neskusaj to doma liecit repikom, salviou, herbadentom a neviem cim este. Isto pomozu, ale mozu iba zamaskovat skutocny problem.
Je dolezite zub zachranit. Trhat len v nevyhnutnom pripade.
Ked zub chyba, pri zuvani sa potom tie tlakove a trecie sily zubov rozkladaju na zvysne zuby v okoli a tie su zatazene ovela viac, nez by boli. Takze sa ti prv opotrebuju a skrati sa ich zivotnost. A samozrejme sa aj v kosti postupne pohnu a posunu. Co im tiez nepomaha. Navyse v mieste, kde zub chyba, postupne (rokmi, nie hned) ustupi dasno dole, co moze sposobit, ze sa ti zacnu odkryvat krcky zubov. Nemas tak sice paradentozu, ale mas podobne problemy (s citlivymi zubami).

calendula321
19. nov 2019

Ten zub nechala zubárka otvorený preto, aby ten hnis mal kadial vytekať. Skúste vypachovať repíkom, alebo šalviou.

calendula321
19. nov 2019

@2057 mala som ten istý problém, tiež mi kázala zubárka vyplachovať

lenocka1984
19. nov 2019

Ak chces, mozem sa ti na to opytat zubarky, ktora je hrozne sikovna a zlata, vsetko dopodrobna vysvetli a odpoveda na otazky v nasej skupine Ciste zuby sa nekazia https://www.modrykonik.sk/group/9719/
Inak za seba poviem, mala som to 2x, hnis znamenal mrtvy koren zuba, cim sa telo brani vici mrtvej casti v tele, mozno pomoze prepanacia kanalikov, mne uz nepomohla, takze 2 sli von. Ale po dlhej dobe a dovtedy mi kolujuci hnis v tele stihol napachat vela skody. Problemy so srdcom aj opakovane zapaly mocoveho mechura. PO vytrhnuti trvalo par mesiacov, kym som sa dala dokopy, ale uz ziadne problemy nemam. Zistovala som si, ze nieco take malo viac ludi a tiez je o tom dokument na netflixe, strasne zaujimavy. Ale ja nie som zubny lekar, to je len moja osobna skusenost.

dadkkkka
2. dec 2019

@lenocka1984 prosim ta ake to boli zuby stolicky ? Ci?

lukasko12
2. mar 2020

@calendula321 ja mam tiez hnis a vytlaca ho a vypalchujem dufam ze sa mi nic nikde nedostane myslim do celeho tela

tereziaadamova
1. máj 2021

@2057 Dobrý podvečer prajem moj priatel ma taky problem zo zubom ma cele lico opuchnute nema žiadne bolesti ale iba opuchnute a hnis tam je čo mu pomože niesme doma sme v zahranici a nemame tu zubneho doktora prosim vas keď viete čo by mu pomohlo poraďťe my hnis si prepušta sam ale nevšetko mu vychadza antibiotiku som mu dala ale ked viete niečo čo by mu pomohlo budem rada keď napišete vopred vam dakujem

domip
1. máj 2021

@tereziaadamova Ahoj, žiaľ sám doma si nepomôže, môže sa to len zhoršovať, pozor na zápal okostnice. Mala som veľa takýchto bolesti a pomôže len doktor..vyvrtat, aby vyšiel hnis alebo vytrhnúť...ono to je už v koreni ten zápal...nemáte tam pohotovosť ? Radšej choďte ako potom keď to začne bolieť že nezaberú ani lieky od bolesti...u dr. Sa uľaví hneď...držím palce...