Ako relaxujete, keď prídete z roboty?

11. okt 2023

Dobré ráno. V poslednom období citim napätie a úzkosť. Vonku v záhrade už nerobím a neviem si nájsť " miesto". Ako relaxujete keď prídete z roboty? Nakúpim, navarím a stále mám cca 2 hod.času. Deti sú velké majú svoje zaujmy a ja mám krízu

letmebe8
11. okt 2023

Prečítaj si knihu, pusti si dobrý film, choď sa prejsť, napusti si vaňu, zavolaj kamarátke a naplánuj stretko, starostlivosť o seba, alebo začni nejaký kurz.....

kvetinka75
11. okt 2023

šport - dá sa toho kvantum vybrať, komu čo vyhovuje, hudba, dobrý film, neučíš sa jazyky?

kvetinka75
11. okt 2023

knihy , čo by ťa bavilo? Nemáš žiadne záujmy, nikdy si nič nechcela robiť?

autor
11. okt 2023

Knihy čitam pravidelne, tak hodinu pred spaním.na šport som nikdy nebola ale asi začnem. Neviem s čim.... keďže mam psychicky náročnú prácu s ludmi, po robote zvyčajne nemám chuť na spoločnost...

dskjhfdlkdjhl
11. okt 2023

Nemas ziadne konicky? Tiez mam psych. narocnu pracu, ale mam vela dalsich zaujmov a nudu nepoznam, naopak mam problem vsetko stihat.

maminkadeticiek
11. okt 2023

Chcelo by to nejake hobby,kruzky raz-dvakrat tyzdenne.Skus porozmyslat cvicenie,malovanie,keramika,tanec,moznosti je vela a bude to pre teba prijemny aktivny rrlax s pocitom ze robis pre seba nieco zmysluplne a prijemny balanc k vecerom pri telke,knihe.Lebo aj lenive pokojne vecery treba.

debra
11. okt 2023

skus jogu 🙂 zbavi ta napatia a uzkosti..ja tiez pocitujem napatie a uzkost takmer denne ale joga mi velmi pomaha zmiernit napatie v sebe a uzkosti...a sem tam ked vyjde cas si aj zacvicim.

kvetinka75
11. okt 2023

ja sa chodievam ventilovať na rýchlu chôdzu. Beh ma nebaví, tak som to vyriešila takto. Idem sama, svojim tempom a krásne mi to prečistí hlavu. Pred spaním potom ešte pár minút meditujem, prehodnocujem deň a robím plány na ďalší

sense
11. okt 2023

Prídem z Robot spravím kávu vyložíme nohy na polhodinu a potom idem cvičiť

kvetinka75
11. okt 2023

@sense ja som tak tento týždeň začala robiť. Pustila som si Rodinné prípady, neviem čo ma to napadlo, pretože TV málokedy pozerám a takéto programy vôbec nie a hodinu som takto pri káve sedela. Dnes idem rovno kaderníčke relaxovať 😂.

jana_eyre_2
11. okt 2023

Ja keď prídem z prace, tak navarim, upratujem, aj v záhrade robím (ja mám práce v záhrade najviac práve v tomto období, lebo máme veľa opadavych stromov) a popri tom počúvam obľúbené podcasty.. keď nerobím nič z toho a deti ešte nie sú doma, tak si čítam, kreslím a maľujem na kamene..

myrepose
11. okt 2023

..ahoj, ja mám teda času pre seba strašne málo, nakoľko mám malé deti, ja by som skôr potrebovala každý deň extra 2 hodiny, aby som všetko stihla a mala aj nejaký môj čas. ale teda, keď máme náhodou lepšie dni, sadnem na stacionárny bicykel a hodinku si zajazdím buď s hudbou v ušiach alebo si pri tom pozriem seriál. alebo si zacvičím nejaký tréning podľa youtube alebo sa chodievam prejsť s kamoškou a pokecať. ale ja napríklad aj sama rada chodím do prírody. a taká moja jesenno-zimná guilty preasure je skladanie puzzle, milujem to a viem si pri tom extrémne psychicky oddýchnuť, ale tento rok fakt nejako nestíham.

avanka
11. okt 2023

Detto..tiež nemusím ľudí, mám ťažkú prácu
Prídem domov o 16, uvarím si kávu a 15 minút potrebujem na také svoje naladenie s knihou. Potom pomôžem keď tak chalanom ,preskusam. Urobím večeru a chodím von. Keď je doma manžel,chodíme spolu,rýchlochôdzou, keď nie je,robí na smeny, idem sama,dám slúchadlá a relaxujem pri pohybe. Sem tam si idem zabehať.
Televízor nepozerám, čítam..veľa.. ja si proste resetujem hlavu pri knihách.

aaaa1111
11. okt 2023

ist do kostola na omsu

melanta
11. okt 2023

A kým boli deti, tak si sa venovala len deťom, popri nich si nemala nič svoje? Tak načase sa začať venovať aj sebe. Ja veľa čítam, učím sa jazyky, chodím športovať, cvičím jógu, začala som písať jednu publikáciu (ty si môžeš napr. začať písať blog, hoci len sama pre seba a pre pár blízkych). Niekedy ma chytí nálada a pečiem, skúšam a vymýšľam nové veci, potom to rozdám po susedoch samozrejme. S mužom sa veľa rozprávame, hrávame sa rôzne hry, chodíme sa každý deň prejsť pokiaľ nie je lejak, ideme hoci aj večer po 20, aj keď je -5. Ty si musíš nájsť niečo, čo ťa bude baviť. Ak nevieš čo, tak skúšaj. Ale je smutné len tak sedieť, nič nerobiť alebo prežiť život pred telkou.

michaela329
11. okt 2023

Tiež mám psychicky náročnú a hlucnu prácu, deti nemám a po príchode domov aj tak neviem, co skôr. Ja športujem, začala som chodiť aj na tanec (cez UNIDC). Týždeň mi ubehne rýchlo. Musíš sa aj trochu premôcť a vystúpiť z komfortnej zóny. Bez toho to občas nejde 🤷‍♀️

kvetinka75
11. okt 2023

@melanta ono je toho toľko, čo človek môže robiť. Ja ani nestíham všetko čo by som chcela.
autorka - neviem odkiaľ si, ale skús popozerať, či u vás neprebiehajú nejaké kurzy, tvorivé dielne, možno by ťa niečo oslovilo, čo by si chcela vyskúšať.

sense
11. okt 2023

@kvetinka75 ja tiež zapnem. Niečo z archívu, pripadne si zapnem hru na tablete, nič kde treba moc premýšľať... Najlepšie relax obzvlášť ak to stihnem. Kým dieťa nie je doma zo školy 🙈

kvetinka75
11. okt 2023

@sense ja som tiež pred tým na 15 min. sadla, vytiahla jednu hru na mobile a oddychovala. Ja si púšťam napr. aj Priateľov alebo iné sitcomy, filmy, čo sa dá prepnúť do AJ a počúvam aj hodinu. Príp. nejakú nemeckú stanicu. A pozriem niečo krátke.

ibrunova
11. okt 2023

chodím behať, cvičiť

akvi
11. okt 2023

Tak ja som oprášila zaujmy, ktoré som robila alebo túžila robiť ako dieťa a teenegerka. Takže šport, tanec a nástroj. Niekedy mám pocit, že trénujem minimálne na ME 😂, taká som do toho zapálená, robí mi to veľkú radosť. Neviem si predstaviť nevenovat sa ničomu.

kvetinka75
11. okt 2023

@akvi na aký nástroj hráš? Ja som kedysi chcela klavír ale to neviem, kde by som doma napratala a kedy by som trénovala, keďže dcéra potrebuje kľud na štúdium 😂

akvi
11. okt 2023

@kvetinka75 husle 😅 Ja som na ne nikdy nehrala, len som po tom túžila. Čiže až ako dospelá som sa do toho pustila. Ako dieťa ma naši nechceli prihlásiť na nič, lebo nechceli kupovať nástroj. A inak klavír sa dnes dá kúpiť aj taký subtilnejsi elektrický a sluchátka k nemu a môžeš cvičiť 😁 Ja po takom pokukujem, ale to už asi až na dôchodku začnem 😅😂

kvetinka75
11. okt 2023

@akvi fúha, no obdivujem ťa, husle sú pre mňa španielska dedina. Príde mi to veľmi ťažké. Ale už som sa tak predbežne rozhodla, že keď dcéra doštuduje, tak sa do niečoho pustím 🙂. Teraz by som to asi ani nestíhala popri iných záujmoch.

luccija
11. okt 2023

Napätie a úzkosť najlepšie porazis pohybom rychlochodza, bicykel ešte, keď píšeš, že máš psychicky narocnu pracu...skôr porozmýšľaj prečo to cítiš z práce, vzťahu?

beronsche
11. okt 2023

@kvetinka75 tak si zaobstaraj elektricke piano s kladivkovou mechanikou.. tam mozes regulovat hlasitost, prip. to pustit cez sluchatka. 😉
Aj ja by som sa raz chcela naucit hrat na klaviry. Klavir mam, planovala som sa ucit s decksmi, ale nemam cas.. mozno raz.. 🙂

saxana000
11. okt 2023

Ked uz mam.tu chvilu tak si idem spravit.nechty.mna to strasne bavi len na to nemam cas.pekne vypilnikovat naniest podkladovy potom zakladny na vrch folia a peciatky vytvrdzovak potom top coat.robota na 3 hodiny ale pre mna relax

akvi
11. okt 2023

@kvetinka75 tak ja som si naivne myslela, že keď som zvládla ako samouk niečo na gitare, flaute a klavíri, tak husle predsa nemôžu byť až o toľko ťažšie. No a teda narazila som hneď v úvode 😂😂😅 Takže som naklusala pekne krásne do ZUŠ - ky 😁 Lebo presne, ako píšeš, je to ťažké, ťažšie, ako som si myslela.

missviolet
11. okt 2023

ja chodim na 2h prechadzku, pri ktorej pocuvam hudbu ci podcast

beronsche
11. okt 2023

Keby mam viac casu, tak by som viac citala, nasla si nejaky "knizny klub" , kde by som sa potom o tych knihach rozpravala (ak cosi take existuje 😂), zacala pravidelne cvicit, zrealizovala nejake moje sicie projekty, co planujem uz dlho (milujem up cycling), ucila by som sa hrat na klavir, kupovala by som stary nabytok na babku a renovovala ho doma, prihlasila sa na univerzitu 3.veku, alebo aspon nejaky kurz...

Zatial po prichode z prace relaxujem asistovanim pri domacich ulohach a celkovo pri asistovani deckam.. 😂