V priebehu rokov sa mi už viackrát stalo že mi na inzerát prišla správa typu: "nedalo by sa darovať lebo na tom nie sme finančne dobre a dcéra to veľmi chce" prípadne niečo podobné. Pár krát som vec naozaj darovala hoci som mala uvedenú vyššiu cenu ale bolo mi dotyčných ľúto. Teraz ale aj my doma potrebujeme peniažky a každá druhá správa je buď žiadosť o výrazne zníženie ceny alebo rovno darovanie. Príde mi neslušné správu ignorovať a nepodpísať preto sa pýtam že ako zvyknete slušne odmietnuť. Dakujem
Suma je pevna
ja takýchto ľudí posielam kade ľahšie.. normálne povedz, že suma je pevná, prípadne sa viete dohodnúť na jemnom znížení v prípade, že jednanie bude rýchle. Napríklad. Alebo napíš len toľko, že suma je pevná a či má ešte záujem. Hotovo.
Ja pouzivam skor bazos a niekedy tam dam poznamku, ze kazdy pokus o znizenie ceny ma za nasledok jej zvysenie o 5 percent.
Dana vec je od zaciatku na polovici kupnej ceny, nehnevajte sa, ale znizovat uz nebudem. Mate napriek tomu zaujem?
Ak davam inzerat, mam predstavu o cene aj o vyske,na ktorej som ochotna sa dohodnut. Ak kupujuci ide vyrazne pod alebo to chce zadarmo, normalne slusne odpisem, ze nie, cena je taka. Nic, co tu predavame,nie je zivotu dolezite - ja chapem, ze su ludia,co tie peniazky naozaj nemaju a tiez chcu potesit deti. ALE !!! Na to, kolko uz xkrat som sa nechala napalit "chudacikmi", kolkokrat som davala nieco zdarma (na co som ja realne svoje peniaze minula), a aj tak sa najdu podfukari,taki,co vymyslaju,das prst a chcu ruku aj s prstenmi, tak uprimne, ja veci,co nepotrebujem, uz radsej zbalim do tasky a polozim pod smetiaky, nech si to vezmu cigani.
Pisem, ze nie, nedalo by sa darovat. Ja tiez chcem kopec veci, na ktore nemam peniaze a prikryvam sa takou perinou, na aku mam.
Mna normalne tito ludia stvu. V zivote by som nemala taku drzost napisat niekomu, ci mi nieco nedaruje.
Píšem "nie". Alebo "nie nedalo". Na viac nemám ani čas, ani chuť l, ani chochmes. Ked mám zlý den hodim ironicku poznámku o čítaní s porozumenim (vždy si davam do inzerátu že nevymienam,nedarujem,nezjednavam na cene). A niekedy veru aj ignorujem 🤷🏼♀️
"Dobrý deň. Prepáčte, momentálne nemám veci na darovanie. Skúste sa obrátiť na inštitúcie, ktoré sa venujú pomoci núdznym. Prajem pekný deň 🙂 "
jednoducho :D ani neodpisem a reakciu zmazem...nestoji mi to za nervy lebo dnes aj spekulanti sa maju na dne biedy umyselne a cez citove hranie
Napíšem nie, alebo cena he pevná, ak ddom ochotná vyjednávať tak sa spytam na ich predstavu o cene...
Ak. Príde len sprava: grátis? Tak neodpoviem. Ak niekto nevie pozdraviť nevidím dôvod odpovedať
Napíšem "nie" a ďalej sa tým absolútne nezaoberá. Bez zbytočného vysvetľovania, bez emócií ci výčitiek, ľudia len skúšajú.
Ja som zas taky opačný prípad, mala som tu vyhliadnute voskovky pre najmenšie deti, pani ich mala ze daruje, ale tak bolo mi trápne len tak pýtať,tak som si z jej ponuky vybrala aj vkladacku za 1€, a kym som jej stihla napísať dala aj tu vkladacku zadarmo😂 tak jej pisem,ze mi je trápne vypytovať obe veci zadarmo,tak na nejakej sume sa dohodnime...pani ze nie,ona je rada ze poslúžia,tak mi to poslala a prisli mi az dve hracky vkladacie a tie voskovky ❤️
Odkážem na Charity shop. Nosia tam ľudia krásne veci a dajú sa kúpiť za symbolickú cenu alebo dobrovoľný príspevok. Teda môžeš napísať, že veci určené na darovanie už si darovala, tieto sú na predaj, cena pevná.
Takýchto citových vydieracov sú mrte, píšu na takmer každý inzerát a dookola opakujú podobný scenár typu "dcéra túži" na venček, stužkovú, školský ples atď .
Pritom napr.minorita dostáva toľko darovanych veci, že by ste čumeli, ani prať sa im koľkokrát nechce a keďže majú toho mrte veľa, radšej vyhodia.....
A títo žobroniaci potom často x darované sami ponúkajú na predaj.
Už to zažili desiatky / stovky ľudí
To sú špekulanti väčšinou. "Dcéra to veľmi chce" je absolútny nonsens. Dotyčná to ešte dobre predá a zasmeje sa na tvojej naivite.
Kamoška minule predávala nejakú drahšiu stavebnicu, a tiež jej napísala takáto osoba. Keď jej odpísala, že cena je pevná, tak ju osôbka poslala do péčka. Doslova. :D
to je tak, podaj prst a ludia stiahnu celu ruku, hold suma je pevna a dovidenia 🙂
ic na Ebay a spekuluj
spekulanti, kludne by som ignorovala
Poviem, že s cenou sa nedá nič robiť. Ale raz keď som predávala chladničku prišiel veľmi milý pán so synom, nejak na mňa tak zapôsobili že som im ju dala za polovicu + plysaka 😂