Ako proti arogantným psíčkarom?

dancul80
9. feb 2013

ahoj
strasne ale strasne ma rozculuju psie exkrementy vsade kam oko dovidi. na topankach, kociku, obleceni... mala som taky napad ze tychto panov a panicky budem fotit alebo natacat a zverejnovat na webe. ale nie som si ista ci to umoznuje zakon. ci je rozdiel ked im je vidiet do tvare a ked su chrbtom. mozno by stacilo aby sa sami spoznali podla vetrovky ci psa alebo ich susedia... neviem, uz som asi dlho na materskej a neustale pokrikovanie po detoch "pozor h...." ma uz fakt nebavi. neviete mi niekto poradit 🙂 pripadne ma niekto iny napad? dakujem

xlucia
9. feb 2013

@dancul80 to je o kulture naroda. slovaci svoju nepestuju, ale zadupavaju. myslim ze ked toto vyriesis, dostane nobelovku v oblasti ekologie 😀

dancul80
autor
9. feb 2013

@xlucia ked su nekulturny tak musia platit tolko aby bolo na tie hovnocucy. aj parizania su v tomto nekulturny ale maju tie auticka co to po nich upratuju.

iwesska
9. feb 2013

Tak, hovoris mi z duse. Moj maly sa minule nahanal, padol na travu nosom asi 1cm od hovna 😠 Vysoke pokuty by som zaviedla, lebo s ludmi sa po dobrom neda. Najlepsie ale je, ze ti co maju tie mini plemena vacsinou po nich ten 1 bobek upracu, ale ti, co maju obovskych psov, ich kludne nechaju sa vyspinit aj na chodinku pred domom. Naco chovaju psov, ked sa o nich nevedia postarat??? Je naozaj katastrofa, ze clovek sa ani nemoze s dietatom zahrat na trave, lebo co krok to h..... 😠

katy1979
9. feb 2013

Keby len na trave. Teraz bohuzial vsade na chodnikoch. V noci aby sme mali nocne videnie. Vyriesit sa to urcite da ale doplatili aj ti poctivi psickari.

emakiki
9. feb 2013

NO TY SA MUSÍŠ HROZNE NUDIŤ...!!! ostatní plujú po chodníkoch, rozbíjajú flaše, serú za rohom(aj ludia), ošťavajú rohy, zahadzujú všetko možné a to vám nevadí, ale také hovienko čo sa rozloží za pár dní vám vadí... len si foťte vyhrážajte sa, rozčulujte...aj tak vám to nepomože... :-P 😀

lalia123
9. feb 2013

Keby len exkrementy...mna totalne vytaca, ked sa idu so svojimi milacikmi poprechadzat a nemaju ich na vodzke. Bola som v 12t na rizikovom, ked som sla vyniest smeti a pes nasej susedy okolo mna skakal a stekal. Ja som sa hrozne zlakla, hovorim jej, ze ci si ho nemoze drzat na voditku. A ona arogantne odvrkla, vraj ci som si nevsimla, ze som vacsia ako jej pes a ze on ma urcite nezozerie...A ja som bola rada, ze som od toho laku nepotratila.
Ja neviem, co by sa v tejto veci malo robit, ale niekedy sa mi zda, ze psy maju vacsie prava a vyhody ako deti. Zvlast ked ich vidim, ako si ich majitelia dokazu posadit vedla seba v MHD, do obchodu Vas niekedy s kocikom nepustia, ale so psom bez problemov...
Mozno aj nejaka peticia v ramci mesta, alebo spolocna iniciativa rodicov, aby sa tym mesto zacalo zaoberat, kontrolovat to a sankcionovat... 😕

jessica2225
9. feb 2013

@dancul80
@iwesska áno máš pravdu po malých psíkoch si hovínka upracú, ale po takých velkých nie, ja by som im tým majitelom do toho papulu namočila, aby vedeli aké to je ked do toho mi stupíme, a teraz ked sa sneh roztopil tak je to otras, des je toho všade, ja mám psíka malého a teda zbieram poctivo, a ked vidím nejakého majitela, že mu psík kaká tak ho upozorním, myslíte že zdvihne len sa uškrne, povie ze nemá čím a odíde, také mám nervy na to 😠

roxi
9. feb 2013

@dancul80 psa nafotiť či nafilmovať môžeš, človeka bez jeho vedomia a súhlasu bohužiaľ nie, aj keď je to postavené na hlavu, lebo ty budeš potrestaná za to, že porušuješ zákon, ale že si to robila, kvôli tomu, že ho porušuje ten dotyčný psíčkar to už nikoho zaujímať nebude 😠 Tiež mi už lezie na nervy neustále upozorňovať deti a ešte aj na chodníkoch, aby náhodou nestúpili do ..., čo sa bohužiaľ malému dosť často stane a teda čistiť to potom, no "zážitok".
Ja som sa už párx neovládla a požiadala, aby si to po svojom miláčikovi odpratali, no reakcie boli rôzne - to sa mi už rozpisovať nechce. Posledne som riešila jedného, čo nechal psa urobiť si potrebu rovno uprostred chodníka a tváril sa akože nič, pritom sme stáli rovno oproti nemu, lebo deti pozorovali jeho psíka, videl, že sa na neho priamo pozeráme a napriek tomu sa otočil a odchádzal. Po dohovorení odišiel do blízkeho obchodu pre sáčok a vrátil sa to odpratať - len mal výhradu, že prečo tam nesú koše a sáčky - no asi ťažko tam mohli byť, keď tam boli tabule - zákaz voľného pohybu psov 😠 😠 😠 .

sisaha
9. feb 2013

@roxi na verejnom priestranstve mozes fotit a filmovat hocikoho, nepotrebujes jeho súhlas 😉

@dancul80 ja som za... kludne vytvor na FB stranku a pridavaj fotky - mozno sa pridaju aj ostatní.. 😉

@emakiki pravdepodobne patríš k tým, ktorí si to hovno neodpracú.., tvoja reakcia je uboha.. Btw. hovienko sa za par dni nestihne rozlozit...väcsinou donho stihne niekto hned stúpiť..

roxi
9. feb 2013

@sisaha podľa mestskej polície vraj nemôžeš, ale ak mi tu hodíš nejaký paragraf - budem len rada.

iwesska
9. feb 2013

@emakiki Hovienko sa rozlozi za par dni??? A to kde maju take rozkladacie? 😀 No som zvedava, ked budes mat dieta, ako rychlo sa budu tie hovienka stihat rozkladat kym po nich postupa 😀 😀 😀

sisaha
9. feb 2013

@roxi nie je to sice paragraf, ale ako vyjadrenie asi staci.. http://spravodaj.madaj.net/view.php/2011/01-moz...

roxi
9. feb 2013

@lalia123 na mne sa už 2x stalo, že nejaký pes pribehol k malému a kým som stihla dobehnúť, tak mu začal lízať tvár a majiteľka, že nebojte sa, neublíži mu 😠 . Ale nejde len o to či ublíži, ale preboha, veď pred chvíľou bohviečo ten pes olizoval a bohvie aké choroby a parazity môže mať v sebe. To aby dieťa neobehlo ani na 5 metrov od rodiča, lebo nikdy neviete aký pes dobehne. Osobne mám zvieratá rada a stretávam nešťastie aj slušných a zodpovedných psíčkarov, ale tých nezodpovedných je bohužiaľ oveľa viac a teraz, keď sa roztopil sneh, veď to sa ani po chodníkoch nedá chodiť, človek musí nonstop pozerať, kde stúpi.

roxi
9. feb 2013

@sisaha no len ak by to človek chcel uverejniť na FB, tak podľa toho to chápem tak, že nemôže.

katy1979
9. feb 2013

@emakiki predstav si ze vadi. Aj bordel po uliciach. Ale vsetko je to o zadubenosti a bezohladnosti ludi. Asi im absolutne nevadi ze zijeme v spine a hnuse. Asi naozaj len odist zo slovenska.
A troska sa mylis ze tie hovna za par dni zmiznu. Napriek snezeniu ci dazdu to na chodnikoch svieti este po par dnoch. Prejdem kilometer a obchadzam 20hovien. To je normalne? A v lete ak neprsi to na travnikoch svieti dost dlho. Nehovoriac o tom ze tym znecistujes a kontaminujes spodne vody. Ked sa ti to male narodi tak pochopis. Chore okrikovat dieta chod po chodniku nie po trave. Uzasne detstvo na asfalte. A v lepsom pripade to cistit z topanok. V tom horsom z ruk ci dokonca ust.

iwesska
9. feb 2013

@jessica2225 Tak toto si presne zobrala z mojich ust. Papulu namocit, presne tak! 😀 Kedysi to take hrozne nebolo, ale psov je cim dalej viac a uz sa to roznasa aj po chodnikoch 😝 Ked som chodievala s kocikom a bolo poprsane, tak ma triafal slak. To bol doslova slalom medzi hovnami! Vies co, ale najviac sa cudujem, ze to nevadi mamickam, ktore same maju deti a dokonca male deti, ktore sa do toho mozu kazdu chvilu namocit. 😝

roxi
9. feb 2013

@emakiki no príď tu do BA a keď zistíš, že teraz po roztopení snehu máš na každom 1 m2 chodníka aspoň jedny psie exkrementy, tak ťa tá toleratnosť rýchlo prejde a to ani nemusíš mať dieťa, aj ty budeš mať čo robiť, aby si do nejakého nestúpila.

sisaha
9. feb 2013

@roxi podla zakona ak nemoze prist k zasiahnutiu do jeho osobnych prav, ked je osoba fotena napr. zozadu, tak moze aj na FB, pripadne na zverejnenie osoby spredu postaci jej suhlas (pisomny alebo ustny). Ustny je nedokazatelny..Ale to uz zachadzame do extremov..

Súkromné osoby
V prípade súkromných osôb je v zásade vyhotovenie fotografie zásahom do súkromia a práva na podobu fotografovanej osoby, preto je potrebné vždy posúdiť, či na vyhotovenie treba privolenie alebo fotografiu možno vytvoriť aj bez privolenia. To platí bez ohľadu na to, či sa nachádza v súkromí alebo na verejnom mieste.
Ak však osoba na fotografii nie je identifikovateľná, potom nemožno hovoriť o zásahu do jej súkromia a fotografiu možno vyhotoviť a použiť neobmedzene.

emakiki
10. feb 2013

bože, ake ste precitlivelé, keby ste sa tak starali o seba, alebo sa zamerajte skôr na týranie detí a žien...ale nie riešiť hovadiny... STE TRÁPNE...aj ja mam psíka a neupratujem po ňom...platím vysoké dane za to že ju mám, tak nech to upratujú cigáni,alebo nejakí aktivisti... ktorí sú bez práce... KAM IDÚ TIE DANE? NA VÁS A CIGÁŇOV...tak tichučko!!!

nice202
10. feb 2013

@emakiki ti nie je trapne, ak sa tvoj pes vysere s prepacenim a okolo ide rodinka s malymi detmi, ktore behaju po tej trave, kde sa vysral tvoj pes? Mne by to hanba a sposoby nedovolili, neupratat po MOJOM psovi.....Nuz aky majitel, taky pes...Ci opacne?

mima4
10. feb 2013

@emakiki prečo by mal niekto upratovat po tvojom psovi. Nech sa vysere v tvojom byte!! Čo to mame za prostredie? By som zakazala chov psov v bytoch... je to chore drzat psika v byte... a chodit ho vencit... a este po nom nechat na ceste, na luke exkrementy...
A nenavazaj sa do ciganov!! Si precitaj po sebe prispevok 09:11, ty im nesiahas v mnohom ani po paty...

nice202
10. feb 2013

@mima4 Mozno pani ked sa vykadi do zachoda, tak nesplachuje, lebo caka, ze za nu pride splachnut nejaky cigan, ved predsa plati dane a stocne 😀 😀 😀

emakiki
10. feb 2013

@mima4 hahahahahaha 🙂))) fakt som sa zasmiala... 🙂

emakiki
10. feb 2013

@nice202 ja si mojho psa venčím na miestach na to vyhradených...nechodím Vám s ňou do parkov a v meste je dostatočne vychovaná aby to neurobila!!! keď sa bojíte psov alebo že stúpite do hovna, tak sa chodte hrať do parku...tam je vstup so psom zakázaný... ZAUJÍMAVÉ JE ŽE STE SI VOBEC NEVŠIMLI ČO SOM PÍSALA O TÝRANÍ DETÍ A ŽIEN... ZAUJÍMAJÚ VÁS LEN HOVADINY... TO SI HOVORÍTE MATKY? HA HA HA DOVI DOPO

nice202
10. feb 2013

@emakiki sa smej, ale z tvojich prispevkov nejde ziadna kultura....som zvedava, co budes hovorit, ked porodis mudrana. Btw.: co ma spolocne vencenie psa a tyranie det a zien? Ak chces pokecat o tom, zaloz inu diskusiu.... tato je o niecom uplne inom....

emakiki
10. feb 2013

si trápnejšia čím ďalej tým viac!!! keď sa nudíte, choďte niečo robiť

mima4
10. feb 2013

@emakiki 09:41 napr. kupit si psa? 😉

Nemam zaujem debatovat o tomto s tebou, zda sa ze tvoji rodicia nieco vo vychove k tebe zanedbali a nenaucili ta empatie, toleratntnosti ci poriadku... Bohuzial, najcastejsie je to vecou vychovy, ci skor nevedenia k nicomu.

roxi
10. feb 2013

@emakiki no kde idú tie dane za psov? no mimochodom aj na údržbu tých voľných výbehov pre vaších miláčikov, či si myslíš, že tie sa pokosia samé? Ale s takým prístupom ich možno aj zrušia, zastavajú a vy si potom budete venčiť psov tak ako poniektorí teraz medzi bytovkami a možno vám vôbec nebude prekážať, že bude chodiť po kolená v psích výkaloch. A koše a sáčky pre psie exkrementy myslíš, že sú platené z čoho? Nie náhodou tiež z tých daní, takže myslím, ak si myslíš, že by malo mesto aj upratovať to vašich miláčikoch tak potom by tie dane mali poriadne zvýšiť.

33jaja
10. feb 2013

... je pravda, že niektorý sú nedisciplinovaný a ho..á nezbierajú, ale je aj pravda, že daktorý by aj zbierali, ale nemajú kam to hádzať. Ja som tiež psíčkárka a ho..á zbieram, ale musím obehnúť skoro celú Detvu aby som dáky kôš našla. Hlavná vec, že peniaze za daň zoberú, ale žiadne priestory pre psíčkarov nevytvorili, ani koše nie sú, ani sáčky nerozdávajú, ani dôchodcovia a inv. dôchodcovia nemajú zľavy. Potom sa nečudujem aký sú ľudia.

33jaja
10. feb 2013

@mima4 to s tebou zase ja nesúhlasím, týranie psov je vonku držať psa , keď je na reťazi a pánikovia sa tešia doma v teplúčku, čo ste to za ľudia?? Vidíte len a len seba. Ja mám doma aj ročnú dcérku a aj psa , a čo???? Svet sa ide zrútiť?? Choď ty vonku na reťaz , páčilo by sa ti to. Keby sa ti stratlo decko, nadávala by si aj potom, keby ti ho našiel pes??? Vtedy sú všetci cool ku psom , keď zachráni človeka, ale do vtedy sa na nich nadáva , nadáva a nadáva. Ľudia sú hrozný.