Ako presvedčiť rodičov na kúpu psa?

sararajekova
3. jan 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtat či ste rodičov presvedčili na psa.Máme velký dom s záhradov ale aj tak rodičia psa nechcu. Školu zvladam a mam kopec času a nudim sa bola by som rada aj pre rybu alebo zajaca ale rodičia mi nedovolia ani to.Date mi niake rady

anjelicek26
3. jan 2022

Tiež máme veľký dom zo záhradou a psa nie. Je to veľmi veľa práce a neporiadku a obmedzovania - dovolenky, výlety, všetko riešiť iných ľudí chodiť vencit vášho psa.. Malokde sa dá brat pes zo sebou a hotel je dráhy. Vencit 3-4* denne zaberie času a po čase tá tá motivácia a chuť prejde. Zbierať hovienka a čistiť nohy a vysavat 3* denne lebo pes. Zradlo pre psa ak má byť kvalitné tiež nie je zadarmo, aj výcvik, o veterinarovi ani nezačínam. Koľko mas rokov? Pes žije dlho a ty pojem študovať, čo potom zo psom?? Ja rodičov chápem a keď ho nechcú oni - tak určité nie pre dieťa, lebo ono sa nudi. Najdi si nejaké hobby.

marsmykkok
3. jan 2022

@sararajekova ak psíka rodičia nechcú, tak nepresviedčaj, pre dobre psíka. Ty neviem koľko máš rokov, ale v mladosti sa život mení, budeš mať školu dalej, pôjdeš na internát, bývať s priateľom niekde do podnájmu kde nebudú môcť zvieratá a ostane rodičom na krku a ked nebude o neho riadne postarané, bude trpieť. Ak máš rada psíkov, chodievaj venčiť do útulkov. A na niečo malé skús nejako presvedčiť (asi len dookola to omielať, argumentovať), ak ti to je jedno, nech si naštudujú, idú s tebou do chovproduktu a vyberú niečo pre nich najpriateľnejšie.

anita6666
3. jan 2022

Nijako! Pes nie je kabelka

tosomja
3. jan 2022

@sararajekova najprv svoj voľný čas venuj pravopisu a potom keď sa naozaj budeš nudiť, možno povolia časom. 😉

stary_ujco
3. jan 2022

Skonči skolu, najdi si byvanie, osamostatni sa a potom si kup psa. Rodicia máju bohužiaľ pravdu, je to zataz pre vsetkych clenov domacnosti, nielen pre toho, kto si psa vypýtal, lebo sa nudí...
Ze nepovolia ani rybičky sice az taka vyhra nie je, ale asi na to tiez majú dôvod...

sona96
3. jan 2022

@sararajekova môžeš robiť dobrovolnicku v útulku, keď máš priveľa voľného času

marca12
3. jan 2022

@anjelicek26 To moze naozaj napisat len clovek,ktory nema psa alebo nema vztah ku psovi. V 21.storoci najdes na kazdom kroku pet friendly ubytovanie. U nas je pes sucastou nasho zivota. Byva sice vonku,ale chodi s nami vsade,kde sa da. Necitim,ze by nas obmedzoval,praveze nam rozsiril obzory,donuti ma hybat sa. Samozrejme,ze nas stoji peniaze,ale co nestoji v dnesnej dobe peniaze? Ja som mala takychto rodicov nic nam nikdy nedovolili. Vsetko bola podla nic zbytocna starost a aj tak ziju zaprdenym zivotom len doma a nech ich nikto a nic neotravuje.

mamina0078
3. jan 2022

Ked mate blizko utulok co tak chodit tam? Ja mam 2 Psy ale tiez, keby som nemala tak by som mozno dietatu nedovolila. Mat psa nie len zabavka ale riadne vydavky na kvalitne krmivo, veterinara, nehovoriac ked bude mat zdravotne problemy, ked budes chora tak kto sa postara, kto ho vycvici, kto dohliadne na socializaciu?, Ked budes chciet ist niekde na vylet alebo prespavacku, dovolenku? Jednoducho rodicia isto vedia preco ti ho nechcu kupit.

anjelicek26
3. jan 2022

@marca12 vidis, to je výlučne tvoj pohľad na vec. Ty si tak spokojná, iní ľudia zasa úplne inak. Dieťa nemá čo diktovať rodičom, ako majú meniť svoj život áno - pes ho mení a obmedzuje. Ak by ste tak spokojny dobre pre vás - ale nie na silu lebo dieťa sa nudi, to skončí veľmi zle.. Aj pre to zviera.. My zvieratká máme, také, aké sme chceli my rodičia...

00momo
3. jan 2022

Úplne ťa chápem, tiež ako dieťa som chcela zvieratko najlepšie psa. A tiež rodičia nie v žiadnom prípade a ked som mala 16 povedala som si a dosť ved som svojpravna. Tak 1den som kúpila klientku dala ju do pivnice, 2 deň som kupila krmivo.a vybavenie do klietky a 3 den som bola po andulky rovno 2 ks. A prisla som domov a ja ze mama zoznámte sa . .mama pred infarkom. A to teraz máme papagáje. Ja s manželom máme Žáka a mama ma agapornosy. Ale lásku a túžbu po psovi to sltmilo ale najradšej by ma potesil kôň. Manžel hovoril ze keď sa dostava dom tak možno bude aj pes aj kôň.

mamamasama
3. jan 2022

Musíš počkať kým dospeješ. Mne naši tiež nikdy nedovolili psíka a teraz mám doma hotovú Noemovu archu. Z každého druhu jeden pár. 😂

zanetakostolna
3. jan 2022

@sararajekova ja som zila s rodicmi na dome a o psovi ani pocut. Od kedy zijem sama, samozrejme mam psa a otec (sice to neprizna), ale rad si ho pozicia na vikend. Odporucam Ti pockat. Teraz by Ta to mozno bavilo, ale bohvie ci aj za rok, dva. Neviem kolko mas rokov, ale pockaj kym dospejes a ak to budes chciet aj vtedy, tak smelo do toho. Je to radost, ale aj starost (s tym treba ratat).

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
romea
4. jan 2022

@00momo jake milene, že si ich postavila pred hotovú vec, mas guráž a to kvitujem, 😊

00momo
4. jan 2022

@romea to bolo pred 15 rokmi jak som bola na strednej. Ale manzel by mi doprial aj psa ale kedze sme v podnajme v malom 2izbovom byte tak to sa neda my dvaja maly a este papagaj. Ale ked sa dokončí dom tak mi ho prisľúbil tak som zvedavá.

romea
4. jan 2022

@00momo hihi nedali, ale dali neboj, my sme v 1izbaku mali s ex manželom labrador a porodila desať šteniatok, bolo to náročné ale zvládli sme

mamalaskam
4. jan 2022

@sararajekova ahoj, ja som tiež bola v tvojej koži. Keď som bola dieťa neskutočne som túžila po psíkovi. A strašne ma trápilo že naši nedovolili. Teraz keď už mám svoje deti . Chápem mojich rodičov. Mali sme tu psa na dva mesiace na stráženie a hrozne veľa starostí pri tom všetkom som to ledva stíhala. Takže aktuálne sa budem snažiť zalepiť mojim deťom očká iným menej náročným zvieratkom a možno keď budú väčšie a ja budem mať viac času tak povolím. Je fakt že na to sa musia cítiť v prvom rade rodičia. Držím Ti ale palce aby si ich presvedčila aspoň na nejaké malé zvieratko 🤗

cacianka
4. jan 2022

@anjelicek26 doplním ťa - dieťa si ani neplatí náklady okolo psa,...
Tak to napíšem tvrdsie - kto platí ten rozhoduje

babulkomale
4. jan 2022

@sararajekova mne sa to kedysi davno podarilo, ja viem byt velmi presvedciva 😃
Dokonca sa jednalo vtedy o chov psika v byte, ked si musela s tlacivom z uradu obist vsetkych susedov v panelaku, ci s tym suhlasia.
Ja som bola velmi samostatna, od druhej triedy na ZS som sama zamykala byt, rano vencila psika, robila si ranajky, poobede rychlo zo skoly, ziadne flakanie, pekne so psikom, kym som bola mensia chodila v noci mama, potom vecerne vencenie spolu, krasne casy.
Ci prsalo, mrzlo, fukalo, ci som mala horucku ( mama bola v praci) psik musel ist von.
Perfektne som ho vycvicila, posluchal ako hodinky.
Paradoxne teraz ked mame velky pozemok a vidim co su okolo za psy, uvrestane nevychovane hysteraky a to aj papierove, uz akosi nemam chut chovat psa. Kedysi ho nemal kazdy a to bolo dobre.

00momo
4. jan 2022

@cacianka ja som si vsetko kupovala sama z nasporenych penazi a ani cent som nikdy nepytala na krmivo pre andulky

loliki
4. jan 2022

@sararajekova Vydrž do leta. Takto na zimu to nie je najlepšie. A zatiaľ si hľadaj, akého by ste zvládli. Odporúčam menšieho vzrastu, nech nevyskakuje na vás moc vysoko s pokojnou povahou.

cacianka
4. jan 2022

@00momo a vieš aký je rozdiel v nákladoch na andulku a psa ?
Ale hlavne - rodičia zarábajú = rodičia rozhoduju

00momo
5. jan 2022

@cacianka viem ake su náklady a andulka nezozerie tolko ako pes

klaudi31
5. jan 2022

Ono povedala by som, že každý pes ostane na krku rodičom. Vidím to vo svojom okolí kedy sa deti hrajú a starajú o psa len keď je malý a po čase ich proste prestane baviť. Takže pokiaľ sami rodičia psa nechcú, tak neviem, či je to dobrý nápad

00momo
5. jan 2022

... napadla možnosť hodit rec o docaske. Vysvetli im ako docaska funguje a uvidíš.