Dobrý deň, mám 17 rokov som na vozíčku a už 3 roky mám psíčka labradora ľúbim ju najviac na svete je mi veľmi smutno že mamina nedovolí aby bola vnútri ocino aj hej ale ona nie a ja neviem stále ísť za ňou hlavne teraz keď je zima tak ťažko sa mi ide von za ňou a mňa trápi že ja som vnútri a ona vonku...moja najmilovanejšia spoločníčka keď sa na mňa pozrie cítim že ma ľúbi najviac ako psím srdcom vie...
Napíšte nejaké argumenty alebo nápady ako maminu prehovoriť, ďakujem krásne🙂
Mňa by nepresvedčil nik a ničím. Pes v žiadnom prípade u mňa vnútri. Nenávidím chpy a psi smrad. Kdekoľvek prídem a majú psa vnútri, tak tam sa nikdy necítim dobre a to sa sa môžu o psa starať úplne príkladne. Mne to, ale aj tak veľmi vadí.
Keby si ho vzala dnu aj napriek maminmu nesuhlasu? Trvat na tom,ze bude vnutri a argumentovat tym,ze sa nevies presuvat bon. Len musis pocitat s tym,ze psik musi chodit casto von a naucit ho,aby potrebu robil vonku.
skus sa maminy spýtať, ci by si ju nemohla zobrať aspoň na hodinku, alebo dve dnu. Mozno ked bude poslúchať, nevytoto sa vnútri a pod, tak mamina uvidí že to pôjde.
Ja by som bola ochotna na kompromis, ako sa vchadza do bytu alebo domu je chodba. Tam môže mať peliešok. Povedz mamke, že dalej ani krok, ale tam nikomu nebude zavadzať, je to chodba, kde sa len topanky prezuvaju, može tam mať koberček a bude mu teplejšie , ako v tych mrazoch..zaroveň to nie je obytna zona, keby mama bola moc hakliva..ja to vidim na svojom zvieratku, ked je vonku, stočene do klbka, ked je vnutri, hned zadok vyvali vidim na ňom, že sa citi prijemne a je mu fajn
Alebo nejaka miestnotka, kumbal alebo niečo, neviem, kde bývate, niečo bokom, čo sa nepouživa ale je v baraku
labrador je velky psik, kludne moze byt na dvore, nieje to ziadna trasoritka civava, aby musela byt vnutri 😁 ja mam dvoch nemeckych ovciakov, milujem ich ale neviem si predstavit, aby boli dnu 🙈 ked sa ti vykaka na koberec? ved to nieje male hovienko, ale poriadna naloz 😁 ja tvoju mamu chapem, nedovolila by som to ani ja ..jedine ze len na chvilu, pohrat sa, pomojkat a sup von 😊
Z vlastnej skúsenosti viem, čo je to mať vnútri psíka. A hlavne veľkého. Psík potrebuje von niekoľkokrát denne. Pri venčení toho veľa pobeha, kde tu sa vyvala a na labkach a srsti donesie dnu za lopatu blata. Tiež nepozerá pod nohy a často sa môže stať, že postupa aj 💩💩💩, takže úplne prvá vec, keď psík príde z venčenia, musí byť dôkladné vyčistenie labiek. Ideálne mať pripravenú nádobku s teplou vodou a psím šampónom a handricku a vo dverách ho očistiť. Keď toto dokážeš zabezpečiť, tak to takto prezentuj aj pred maminou, nech vie, že to berieš zodpovedne a nemusí sa báť neporiadku. Tiež jej spomeň, ako často ho budeš kefovat na dvore, aby vnútri neboli chlpy 🙂
Ach, to je smutné. Čo konkrétne vadí rodičom? Chlpy alebo je toho viac? Skús zistiť čo presne, lebo všetko sa dá vyriešiť nejak. Na chlpy pomáha pravidelné vyčesávanie a lososový olej v strave. Ja môjho psa kúpem minimálne 1x mesačne, ak mi smrdí aj častejšie. Labrador je veľký, kúpanie doma asi ťažko, ale sú kúpeľne pre psov, kde ti ho okúpu za malý peniaz. A potom robotický vysávač je veľká pomoc. Pes musí byť naučený pýtať sa von. Iné fakt netuším, čo by mohlo vadiť.. Ešte pazúry musí mať vždy krátke, aby nedoskriabal podlahu. Keď príde zvonku umyť/utrieť labky ak je blato alebo mokro. V každom prípade skús nejaký kompromis na začiatok, že nachvíľu a uvidí sa ako to budete zvládať.
@777januska777 ja naopak ✌🏻 Svojho psíka milujem najviac ako sa dá,tiež mám labradora a pre mna je to postelovy pes áno nevadia mi chlpy,mám pracku,valčeky na chlpy toto neriešim.A môj psik má svoj pach a mne proste on voni 🥰
Ako sa píše: Bohatý ľudia majú na oblečení značkové vysacky,šťastný ľudia psie chlpy 😊❤️
Ja by som sa na tvojom mieste s mamou úprimne porozprávala a povedala jej že ťa to trápi a ako veľmi ti pes pomáha cítit sa fajn.. my máme dvoch psov, máme rodinný dom.. môžu byt dole na prízemí, nesmú však ísť na poschodie.. s mamou skus dohodnúť kompromis že so psom by si bola len v jednej izbe, kde by mohla byť pri tebe nemohla by byť v celom dome keď jej to prekáža.. chápem aj ju, ale myslím že pre teba má pes väčší prínos ako pre ňu obmedzenie..
@777januska777 Vám psa v prvom rade ani netreba. Psíci takýchto majiteľov končia najčastejšie v útulkoch.
@eemma12345 ja mam rovnaky nazor. Milujem nasu fenku, dnu vsak nema co robit. Neznesiem psa v dome. Chlpy vsade, aj ten psi pach.
@frida88 ja sim stastna bez psich chlpov
Ak ti ho mama nedovoli mat dnu tak nech ti pomoze teplo ta obliect a ist s vozikom von kolko sa ti ziada ked je doma...Ked ju nepresvedcili tvoje smutne oci...asi maloco ju presvedci aby mala psika v dome. Skus zistit ci by si na vianoce nemohla dostat ine mensie zvieratko które by si mala v izbe.
Ako tak čítam....niektorým ľuďom by som nedovolila kúpiť ani plyšového psa....keď si pomyslím, že niektoré máte psa zavretého v koterci celú zimu, kde je vonku v noci aj -20 stupňov, je mi zle 👎
Dobrý večer, takto pred rokom (18.11.2020) sa tu riešila rovnaká téma: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/chcela-by-som-mat-psika-vnutri-ale-mama-mi-to-nedovoli/ Rovnaký vek dievčaťa, rovnako labrador, rovnako musel byť vonku. Ak ste to za rok s rodičmi neporiešili, neviem, či uspejete teraz. 🙁
Nikdy sme nemali v byte take zviera,nikdy nam to mama nedovolila, avsak po odchode vsetkych deti z domu si ona zabezpecila dnu psika aj macku dokonca, co ona je hakliva na poriadok a kazdu smietku, uz roky toleruje chlpy, pes nenauceny von ale na podlozku co samozrejme nie vzdy skonci na podlozke, mna ide vyvratit ked s nim pride k nam a prve co urobi ide sa mi vytentovat na koberce. Uz som dva musela menit. Je to maly pes a v miestnostiach kde mam koberce ma zakaz ist na zem, nosia ho na rukach,nove koberce si obsikovat nedam. No ak by som bola vo vasom pripade, ze mam dieta imobilne a jeho najvacsia radost vo vnutri je byt so svojim milacikom, prisposobila by som na to vnutorne podmienky aby bolo stastne moje dieta a aby som netrpela ani ja . To je asi to najmenej ako potešiť svoje dieta ktore ma myslim zlozitejsi zivot ako bezne dieta... ale lahko sa mi pise a uvazuje kym to clovek nezazije, mamka ma urcite vela starosti a nechce si pridavat dalsie, na jednej strane ju chapem. Neviem poradit. Mozno sa dohodnut s otcom, kedze on nie je proti, ze by pomohol popratat za psikom aby nemala mamina pracu navyse, a poprosit ho ci by ste spolocne nejako nepresvedcili mamku. Napr spisat si zoznam co kto bude pratat po psikovi, kto ho bude púšťať von, umyvat, atd atd atd a ukazat mamke , ze nebude mat starosti s nim ona vobec, a ze to budete na 100% dodržiavať . Nevieme aky problem presne ma mamka nenapisala si, tak nie je sa velmi o co opriet
@eemma12345 a práve preto žiadneho psa nemám 😀 a súhlasím s tým, ze pes je zodpovednosť a ze psa a akékoľvek iné domáce zviera si majú zabezpečiť len ľudia ktorí sa o ne budu dostatočne starať a hlavne všade ho treba brať a nenechavat samého niekoľko hodín.
@mandarinka555 nuz nie vsetci byvame v Oravskej Lesnej, kde byva v zime -20. A velke rasy preziju zimu v zateplenej bude s drevitou vlnou. Ci vsetky velke plemena maju spat s nami v posteli?
Nasi tiez nechceli psa vnutri.
Spravila som si po svojom s mojim druhym psom (tiez labrador) a vo vlastnom byvani.
Teraz ked pridem na navstevu uz nemaju problem ked pes beha po celom dome a velmi sa na nasu navstevu tesia 😊
Treba ale denne vysavat, a na to mam roboticky vysavac...
a nemozete s mamkou najst nejaky kompromis? predpokladam, ze byvate v dome, tak urcit, do ktorych izieb psik moze a kam uz nie. ak je otec nakloneny, urcite ti pomoze mamku nejak spracovat. mne by uplne stacili argumenty, ktore si napisala tu, najma to, ze sa ti za nou tazko dostat. drzim prsty