Ako presmerovať poštu??

20. jan 2020

Dievčatá, mám nasledovný problém. Žijem v zahraničí, trvalý pobyt mám u rodičov, pri najbližšej príležitosti skočím na poštu so žiadosťou o presmerovanie pošty, teraz sa mi nedá odísť na Slovensko. Ale...
Potrebujem poslať žiadosť na úrad a príde mi odpoveď. Lenže odpoveď mi príde na adresu trvalého pobytu a to ja v žiadnom prípade nechcem. Matka je neokrôchanec a nectí si listové tajomstvo. Ako to urobiť, aby mi odpoveď neprišla na adresu trvalého pobytu ale inam? Mám im to do tej žiadosti napísať alebo vyznačiť na obálke?

eliska13
20. jan 2020

Nedá sa to mailom?

hradnapani
20. jan 2020

opytaj sa na infolinke slovenskej posty, da sa aj mailom a odpisuju 🙂 Podla mna to vyznacis na tej ziadosti, je tam kolonka kde treba uviest datum zaciatku platnosti sluzby. Alebo tam pripis, ze ziadas odpoved na mailovu adresu alebo na tu novu.

autor
20. jan 2020

@eliska13 To ma nenapadlo mailom 🙂

autor
20. jan 2020

@hradnapani Ale keď odpíšu listom tak to pošlú na adresu trvalého pobytu, nie?

stankadu
20. jan 2020

V hlavičke na žiadosti sa nemôže uviesť iná adresa? Podla mňa tam napíš svoju adresu a žiadosť ti príde tam

autor
20. jan 2020

@stankadu V žiadosti musím uviesť svoje meno a adresu trvalého pobytu.

simca06022011
20. jan 2020

V ziadosti na urad si napis korespondencnu adresu inu, aby ti to zaslali na inu adresu. Este si to tam over ael mne tam chodi posta...

simca06022011
20. jan 2020

Bezne sa v ziadosti vypisuje korespondencna adresa (AJ, cize aj trvaly pobyt sa pise), aby ti zaslali list inde. Len ja mam skusenost, ze nie vzdy si ju precitali a potom bola nahanacka, cize som si to vzdy overila, ze "zaregistrovali" tu adresu a dobre mi to poslu... Je moznost si veci z uradu rpeberat aj osobne tam, cize mozno si vies aj take nieco dohodnut, nech to neposielaju, ale prides si zobrat.

stankadu
20. jan 2020

Tak napíš do žiadosti korešpondečnu adresu, ze žiadaš poslanie na korešpon. adresu

autor
20. jan 2020

@simca06022011 a tomuto sa chcem vyhnúť, len nech to nepríde k rodičom, ti nemajú zábrany pred ničím.

hradnapani
20. jan 2020

ja si myslim, ze najlepsiu odpoved dostanes na tej zakaznickej linke, zavolaj tam alebo napis. Mam s nimi dobre skusenosti, odpovedaju.

autor
20. jan 2020

@hradnapani Ďakujem 🙂

silvusias
20. jan 2020

Tým mailom by si to asi mala najlepšie ako to ide. Alebo tam rovno zavolať a nech ti povedia, či si tam môžeš napísať aj inú adresu alebo ju tam niekde doplniť, isto musí byť taká možnosť

janinka007
20. jan 2020

ak to bude doporučená zásielka s pod.číslom , tak teraz je taká novinka, že si ju možeš presmerovať inde https://esluzby.posta.sk/

danka808
20. jan 2020

Noo udas si kontaktnu adresu a malo by to byt ok. Aj si si to uz zistovala, ci?