Dobrý deň. Moju starkú operovali na bedrový kĺb a budúci týždeň ju majú prepustiť. Vezme si ju k sebe mamina, no problém nastáva v jej vynesení na 6. Poschodie v paneláku. Privezie ju sanitka,no sanitkar mame už ďalej nepomôže. Vraj to nerobia. Otázkou teda je: ako by sa táto situácia mohla podľa vás vyriešiť? Naozaj nám došli akékoľvek nápady,preto sa obraciam na viacero ľudí, možno sa nájde niekto,kto mal podobný problém.
Zisťovala som či v našom meste existuje Falck zdravotnícka služba, ktorá takéto služby poskytuje, ale,bohužiaľ, v Lučenci nie sú. Vedeli by ste mi poradiť či existuje nejaká podobná služba, ktorá jej s ňou pomôže až do bytu?
Ešte dodám, že žiadneho mužského rodinného príslušníka ani ochotného známeho v meste nemajú.
Ďakujem za akúkoľvek radu.
No možno keby ste mu ponúkli nejakú finančnú odmenu možno pomoze
poprosit susedov nch ju vynesu ... ak bude sediet na stolicke pripadne ak ma kreslo snad mate aspon vytah ..
Minulý rok na Vianoce sme si od známej zapožičali schodolez, ktorý bol starší už skoro nefunkčný, nakoniec nám pomohli susedia na 5. poschodie. Na nete sa však tieto zdravotné pomôcky dajú prenajať.
Výťah je, ale tu je problém aj preist z auta do vchodu. Susedov máme, no potencionálne silní chlapi,ktorí by ju uvladali budú v strede dňa v práci.
Skus zavolať do poisťovne ci nepožívajú invalidný vozicek
Alebo na Fcb skus poprosit ci niekto nepoužíva. Ale vybavte ho cez poisťovňu, babka sa mudi oo byte nejako pohybovať
Susedia svoju mamu prepravovali na schodoleze a keby ste ho nezohnali, tak by som dala výzvu na fb, že za 7eur zhanas troch silných chlapov, ktorý by ju premiestnili na stoličke.
Normálne by som ponukla peniaze sanitarovi za to, pri ich platoch bude určite rád ak si zarobi nieco navyše.
Na sanitara sa velmi nespoliehaj. Kludne moze byt situacia zr okrem babky bude mat v sanitke 1-2 dalsie osoby a nebude mat cas a ani možnosť ťahať babku hore schodmi
Fakt sa neda dohodnut s nejakými susedmi?
Skôr mi išlo o to či niekto nepozná ekvivalent spoločnosti Falck. Oni zabezpečujú prenos pacienta až domov.
@domib Ja rozmýšľam, že keby už úplne všetko zlyhalo.. nech sa spýta doktorov, či by naozaj nešlo sa s oporou žien vyvliect po tých schodoch použitím zdravej nohy. Ak by bolo riziko vyskočenia kĺbu, určite nech neriskuje.
Alebo nech idú na nejake miesto, kde nie sú schody a tam počkajú do podvečerných hodín, keď budú chlapi z práce doma. Prípadne osloviť študentov strednej školy, ktori budú doma skôr a dať im na kofolu, sú tam aj takí, čo cvičia
@domib pozerám že máš manžela. Ty,mama a manžel ste 3 dospelí ľudia. Ak babka nemá 150 kíl, opatrne ju na vozíku vytiahnete hore aj keby čo bolo. Dvaja potiahnu, jeden zdola istí. Ak máte v rodine ešte niekoho, len lepšie. Vozík by som určite zháňala, kvôli presunu, ale aj toalete (sú aj prispôsobené, pod ktoré vložíš nočník, ak bude babka v takom stave...)
určite si zožente vozík,možno by požičali aj tam odkiaľ babku beriete domov,to dohodnite s vrchnou sestrou,traja ľudia ju s vozíkom vyteperíte aj po schodoch do výťahu...dalši amožnosť sa dohodnúť na prepustení z nemocnice a dovoz sanitkou trebára so 16tej,ked budú doma susedia,toto zas so šefom sanitkárov na dispečingu...
@montemotherone áno, ale my bývame v BA.
@domib a ako si dávajú ľudia do vchodu bicykle, ako chodia mamičky s kočíkami? presne tak ho dáte na vozíku do vchodu....vozík má kolesá 2osoby - ženy s váhou 60-70kg si s osobou na vozíku poradia, takže pomôžeš mamičke , prípadne poprosíte ešte sanitkára aby vám pomohol ho dostať do bytu......sanitkárovi dáte na pivo za ochotu, prípadne môžete osloviť niekoho kto pôjde okolo aby vám pomohol....za 5eur vám pomôže každý bezdomovec čo pôjde okolo....ale ty s mamimou a sanitkárom nemáte žiadny problém dostať ho na vozíku domov.....ale ak sa bojíš že ho neudržíte, hold zohnať v meste študákov čo si chcú privyrobiť - 3-4 chalani ...ale ver že ty, mama a sanitkár ho na vozíku po schodoch dáte - tak ako sa ide po schodoch kočíkom, nie je to také ťažké ani zložité....a viem o čom hovorím
@domib koľko má babka kg? 100zrejme nie a ak má 60-70kg na vozíku ju dajú hore 3ženy(čo majú cca 60kg)2 po bokoch a jedna istí zo spodu...to nie je že babku dvíhate celou váhou, ak sedí na vozíku, ten má kolesá.....ak máte úzke schody - 2chlapi vynesú babku na stoličke....aj keď ich zoženieš na ulici, za nejakých 5-10eur za 5minut ti pomôže každý
Ďakujem všetkým za rady. Snáď niečo vymyslíme 😉
Pozor - pacient po operacii bedroveho klbu nesmie sediet v pravom uhle( na stoličke, voziku)kolena musia byt ovela nižšie ako zadok.
Skuste sa spytat v najbližšej posilovni, niektori borci robua na smeny mozu mat cez den volno.
Pripadne stahovaci. Naj by bol zachranari/prevoz a požiarnici.
Napíš mi ss o ktore mesto ide.skúsim sa spýtať kamosky.pozna zachranky
Výťah v dome je? Moze sedieť? Mate nejakych susedov?