Ako prekonávate menštruačné bolesti?

alexandrakra
2. máj 2020

Ahojte, mám dosť silné menštruačné bolesti, zo začiatku mi pomáhal aj ibalgin no teraz mi nezaberá častokrát ani flector, skúsila som jesť aj olej z pupalky, ale to mi pomohlo tak na dve menštruácie. Teraz sa častokrát krčím od bolesti a zvraciam, neviem už čo mám robiť, mám aj algifen (kvapky na predpis), ale tie tiež nejako extra nezaberajú. Chcem sa opýtať na vaše tipy a triky ako prekonávate toto obdobie a či máte skúsenosti s náplasťami Biointimo a vložkám proti bolestiam.
Ďakujem🙂

nikaalili58
2. máj 2020

@alexandrakra Ahoj mávam to každú menštruáciu kŕče a bolesti a vraciam mne pomáha aulin je v tabletkách alebo normálne prášky čo sa zarába s vodou a to je silnejšie, a ja ho beriem pravidelme, a keď ho pijem často, tiež nepomáha čiže si dávam prestávky ale bohužiaľ je to na recept... A čo si spomínala Biointimo mne osobne nepomáha, skôr mi pomáha teplo len zakrytá paplonom Kamarátka mala taký istý problém a pomohla jej antikoncepcia

nikaalili58
2. máj 2020

@alexandrakra alebo má ešte napadlo Panadol Femina alebo Valetol to su tabletky myslím že ani nie na predpis

majamat
2. máj 2020

mne Algifen kv. zaberali, ale musia sa dat vcas. ked ti je uz velmi zle, uz nemusia dobre zabrat, resp. ich vyvracas.
kolko kv. si davas?

neonka123
2. máj 2020

@alexandrakra ahoj. Nemáš náhodou endometriozu?

beatka25
2. máj 2020

@alexandrakra ahoj, ja som mala to iste. Niekedy som az musela vynechat skolu alebo teraz pracu... ale brala som gynex kvapky a macu a alchemilkovy caj a pomohlo mi to tak, ze som ani jednu tabletku nemusela uzit.

nikaalili58
2. máj 2020

@beatka25 tie kvapky sú voľno predajne?

eliska105
2. máj 2020

ahoj, býva mi tiež dosť zle, veľakrát neviem myslieť na nič iné ani ležať ani sedieť nič. pocity na vracanie. točenie hlavy.. väčšinou sa snažím zobrať liek čo najskôr hoc keď to len začína, lebo inak nezaberie vôbec.. zvyknem brať Ibalgin alebo Mig ale obe mi zvyknú zabrať dosť neskoro väčšinou až po hodine a pol (a to sa ešte bolesť počas toho času vystupňuje) ale chcela by som niečo na predpis od gynekologa 🙂
takže tieto stavy by som určite odporučila riešiť s gynekologom 🙂

majamat
3. máj 2020

@nikaalili58 vyzera, ze nie.

majamat
3. máj 2020

zatial si neodpisala kolko kv. si davas, ale ak si davas menej,t ak mozes aj 54kv. kazdych 6 hodin. ked som mala silne bolesti, uz aj po 5 hod. som si dala, fvacsinou som si takto skratila interval len 1x. a ak ani to nezaberalo, doplnila som Ibalginom. neskor uz bol Ibalgin pravidelne, lebo cisto Algifen nezaberal.

takze som uzila ked som zistila, ze som dostala ms a vacsinou uz sa mi rozbiehali aj bolesti 54kv Algifenu + Ibalgin 400mg, po 5-6hod, opat Algifen 54kv., Ibalgin som posunula na neskor, napr, po 6-7hod. snazila som sa vydrzat s liekmi co najdlhsie, nech neprekrycvam 2 davky,a le niekedy sa proste nedalo. a a konahle boli bolesti znesitelne, uz som znizovala davku, pripadne uz nic neuzila. vacsinou som len 1 den uzivala lieky, druhy len niekedy aj to asi nei cely den, skor len rano. potom to uz bolo v pohode aj bez liekov.

boli obdobia, ked som uzivala HAK a bolesti boli mierne a analgetika som nepotrebovala. teraz, neviem ci po porode ( nie som si ista kedy to preslo ) su uz moje bolesti dost znesitelne a zvycajne neuzivam nic.

a tiez mi byvalo velmi zle, okrem bolesti som bola bleda, vliekla som sa po zemi, nevedela som chodit, bolo mi na odpadnutie, valala som sa pred wc, lebo som nevedela, kedy ma opat chyti vracanie. niekedy ma aj prehnalo. krce mi vystrelovali aj do slabin a dokonca raz som mala aj spazmy v rukach. tahalo mi prsty dopredu, vola sa to porodnicka ruka. asi mi chybali nejake mineraly. vacsinou to po par hodinach preslo. 1x sa stalo, ze som nesla do roboty, ale inak som to nejak vzdy zvladla. velmi pomohlo, v, ktore mi tieto tazkosti utlmili a teda teraz ej to OK. moja mama tym tiez trpela cely zivot. dokonca aj po porodoch, raz aj odpadla v buse a odviezla ju sanitka.

beatka25
3. máj 2020

@nikaalili58 ano. Mne ich aj doktorka odporucila ako prirodnu formu miesto liekov od bolesti

bambulka1105
3. máj 2020

@alexandrakra ahoj mne pomohli len algifenove kvapky., skus a uvidis, ale su len na predpis.,

honey666
4. máj 2020

@nikaalili58 panadol femina mi este raz tak zhorsil bolest.

vejaga
Odpoveď bola odstránená
Zobraz