Ako prekonať stres v autoškole?

sabina_71
16. okt 2023

Ahojte🙂 ako prekonať stres v autoškole? Najprv som mala stres z jazdy, ten po 6. jazde opadol. Začala som si veriť a potom prišiel problém - inštruktor. Áno, ľutujem že som si danú autoškolu vybrala len preto, že bol známy. Ale teraz už cúvnuť nemôžem, potrebujem kvôli práci vodičák čím skôr. Aj to mi sľubil do konca novembra, teraz nevie či stíhame do konca roka, pritom som všetko naháňala a snažila sa. Zo začiatku mi hneď vynadal, kričal po mne v aute ja som kričala potom na neho, že mi týmto prístupom nepomôže. Krik bol len za to, že som na prvýkrát nevedela zaparkovať. Potom to vzdal a uz mi to nevysvetlil. Avšak na každej jazde dostanem vynadane, nie na jazdu, ale na moju osobu. Komentuje aká som, ako zmýšľam, že sa príliš snažím a všetko kazím. Nemám ten pocit, idem proste ako viem. Že mam sprosté otázky a seriem ho a pod. Už som mala ako takú istotu, že spravím jazdu aj na skúške, no naposledy mi tak vynadal, že som odišla so slzami na krajíčku, videl to a smial sa tomu.
Snažím sa myslieť na to, že si to nemám brať osobne, že to nemyslí zle, že je taký, ale keď počúvam akých inštruktorov mali ľudia okolo mňa tak mi je do placu. Opakove už dvakrát za celých tých 6 jázd som už nikdy nechcela nastúpiť do auta ako mi to znechutil. V inej autoškole by ma uz nevzali ani mi neumožnili to dokončiť. Máte nejakú radu? Mali ste skúsenosť ako ja? Ako ste to riešili? Opakované rozhovory nepomáhajú, konci to rovnako.

marci77
16. okt 2023

on je jediny instruktor v danej autoskole? ak nie, ziadala by som o preradenie k inemu.

ale asi to bude aj majitel danej autoskoly. tak potom uz iba pevne nervy .....na jazde by som nekomentovala nic ine ako to, co suvisi so soferovanim.....potom nebude mat dovod na nejake jeho komentare na tvoju osobu.

Ja som mala velmi fajn instruktora, takeho pohodaka, ale tak to sme si na intraku povedali ....a vsetky sme chceli iba k nemu. aj skusky boli v pohode, na prvykrat, ale tak to bola ina doba, teraz to stazili 😅

sabina_71
autor
16. okt 2023

@marci77 áno je aj majiteľ, druhý je veľmi slabý a vyťažený.

estellas
16. okt 2023

@sabina_71 Tiež som mala inštruktora ktorý bol nervák. Hovorila som mu, že na mňa nemá kričať že ma to viac stresuje, po tom ako som mu to povedala tak sa zmiernil.
Mne to nešlo zo začiatku a som sa bála že neurobím vodičský. Urobila som nakoniec. Skušku som mala hneď po maturite.

sabina_71
autor
16. okt 2023

@estellas už boli 3x debaty na túto tému nič nepomohlo. Dufam, že aj mne sa podarí :/