Chcela by som sem prispieť jednoduchým vynálezom malého američana, ktorý veľmi jednoduchým spôsobom vymyslel, ako nezabudnúť na dieťa v aute, hlavne v lete.
@extrate cieľom môjho príspevku bolo informovať o jednoduchom spôsobe, ako takejto veľkej tragédii predísť. Nechcela som tu opäť otvárať nejakú diskusii o danom nešťastí. Aj ostatných poprosím, aby tu už nerozoberali čo sa žiaľ veľmi tragicky stalo... Každopádne sa takéto nešťastia stávajú na svete často, stávajú sa ľuďom rôzneho vzdelania, povolania a pohlavia... Takže aj ja ako veľmi starostlivá matka, ktorá myslí celé dni hlavne na svoje malinké dieťa a je mi na prvom mieste, aj tak hľadám spôsob ako sa poistiť, čo ak náhodou...
Kdesi som citala radu ze davat si kabelku ma zadne sedadlo.. Hm.. Zaujimave ze na kabelku si ako spomeniem urcite a tym si vsimnem aj dieta..
kabelka vzadu je dobry napad, tiez vyberat najprv dieta z auta,potom vsetko ostatne. A hlavne neist na 5 minut prec s tym,ze sa vratite, nemusite za z xy pricin tak rychlo vratit. Rovnake pravidlo plati u zvierat v aute,tie dopadne tak isto, umru na prehriatie velmi rychlo.
@sophie32 ja som sa vyjadrila ku konkrétnemu príspevku... každopádne takéto tragédie sa stali už aj ženám... a každý chlap snáď tiež nosí so sebou kľúče, doklady, peniaze, telefón - môže si to dať na zadné sedadlo... p.s neznášam, keď majú chlapi všetko napchaté vo vreckách nohavíc ešte aj s hrebeňom 😀
@sophie32 no kludne kupim, aby nezabudol decko bude chodit ako buzerant s fejkom LV ci Hermes ak bude dobry 😀 hlavne chlapovi musite posielat notifikacie o tom co ma robit a kde sa ma hybat. Musite mysliet aj za neho, predvidat. Je to rovnake ako vencit psa, len hento dvojnohe neni take verne a poslusnost byva mizerna aj napriek rokom vycviku.... 😀
Roztržitosť-neroztržitosť , príde mi divné zabudnúť a nespomenúť si niekoľko hodín na dieťa. Ja tiež mávam blbé dni, aj ťažšie, ale to aj na psa si spomeniem aspoň raz za hodinu. Nechápem že si nespomenú, muselo by im bliknúť že ho brali alebo kde asi teraz je a ak by si neboli istý, lebo majú deň kedy robia automaticky, dá sa to overiť v dnešnej pretechnizovanej dobe.
Potom je to už len nezodpovednosť alebo že na dieťati im nezáleží, ked si nespomenú ani za niekoľko hodín. Alebo že by zohralo úlohu aj to že ľudia majú malé deti pomaly aj v 80-ke a fyzicky a psychicky na to nestačia?
@marsmykkok ja napríklad som veľmi zábudlivá. Zabudla som už kdekade všetko možné..niekoľkokrát dokonca pas a telefon na verejných wc na letisku, kabelku v telefonnej búdke, kľúče na streche auta, atd. Som beznádejný prípad, neprejde snád den že by som niečo nezabudla. ALE ak by som raz niekde zabudla svoje dieťa pôjdem sa rovno prihlásiť na psychiatriu. Veci sú veci, všetky sú nahraditeľné. Súdny človek pri zmysloch proste dieťa v aute nenechá.
Viem že o tom nemá byť diskusia, pardon len neviem to pochopiť.
@marsmykkok
@extrate
bohuzial ani ja to neviem pochopit.. ked uz malicku zabudol ako si nemohol spomenut po hodinke max ze malu do jasiel neodviezol..ako????!!!! presne ako pisete ze je cudne ze mu neblislo v hlave ze kde su deti, ze co asi robia alebo nieco take.. a vtedy by mu napadlo ze malicku neodviezol...ach anjelik malicky... 😢 😢 😢 neviem ale to bola taka zhoda nahod proste... ved malu mohol zabudnut v zimnych mesiacoch.. alebo v lete ked vonku prsi dajme tomu ale on ju zabudol v den ked bolo najteplejsie... v den ked okolo auta nikto nesiel... v den ked mu ani manzelka nezavolala ze ako mala chcela ist do jasiel.... boze pukne mi srdce a to som ju ani nepoznala....
asi ma tu zabiju ze to rozoberam ale musim...
@michi200 to je pekné že chlapček sa venuje vynálezom na záchranu života 🙂 každopádne len úplny idiot zabudne svoje dieťa v aute a nechá ho tam uvariť. Neskutočné.