Ahojte. Prišla mi pokuta za STK. Samozrejme ju zaplatím. Auto je nepojazdné a predávam ho. Chcem sa ale opýtať, ako predať dočasne odhlásené vozidlo?
V pokute mam napisane, ze zaplatim a docasne ho odhlasim,alebo pojdem na kontroly...co nie je mozne. Cize ak ho teraz dočasne odhlásim, čaká ma kopa byrokracie, ked sa niekto napríklad o pár dní ozve, že auto chce kúpiť? Ako sa to potom rieši?
Mam 15 dni na zaplatenie pokuty. Neviem,ci teraz cakat este, kym ho niekto kupi, alebo ho docasne odhlásiť. Dakujem.
@doriiis Ved preto sa pytam, aby som vedela, ci ho mam docasne odhlasit alebo nie. Potrebujem vediet co dalej. Kupci by boli. Len neviem teda, ci ho mam odhlasit ja, alebo najskor ho prepiseme a odhlasi ho ten novy. Alebo ak ho teraz odhlasim ja, tak potom ako to riesit, ked ho kupi ten druhý človek.
Keď máš kupca tak ho neodhlasuj...Odhlasis ho pri predaji a rovno zapises nastávajúceho vlastníka.Len rátaj s tým,že treba znížiť cenu aspoň o tú cenu STK....nakoľko je to náklad navyše,ktorý musí kupujúci uhradiť.Ak teda chce jazdiť na tom aute
@doriiis Myslíš, že mám teda ignorovať tú pokutu, normálne ho prepísať na nvého a potom teda zaplatím tú pokutu, ked ho prepíseme na neho? Neviem, či prepisom sa nerusi ta pokuta. Ale zas ak sa prenasa, tak on moze urobit sam to pozastavenie hned pri prepise, nie?Ale ked uz pokutu vydali, zaplatit sa musi.
Pokuta bola vystavená tebe ako majiteľovi vozidla a musíš ju zaplatiť. Buď do 15 dní nižšiu sumu, alebo potom vyššiu... Určite sa neruší ani neprenáša.
Najľahšie by pravdepodobne bolo auto prepísať na nového a on si ho odhlási, nakoľko odhlásené sa nedá predať (aspoň neviem o spôsobe ako to zrealizovať). Nový majiteľ musí mať platné nové PZP.
@tanyan Ano,mas pravdu...su tam dve moznosti platby,co mi poslali....bud teda vacsia suma, alebo mensia s tym, ze tu sa musim rozhodnut, ci ho odhlasim alebo pojdem na kontrolu. Asi to bude tak najlepsie ako hovoris, ze prepisat ho na noveho a ten si to docasne odhlasi ale pokutu zaplatim ja. Lenze co ak sa mi do 15 dni neozve seriozny zaujemca? To uz budem po lehote splatnosti. Mna by zaujimalo,co to obnasa potom,ked ho docasne ja odhlasim teraz a niekto ho bude chciet kupit.
Podľa mňa by bolo najrozumnejšie urobiť tu STK a potom s kľudom predať auto.Lebo takto sa to ešte môže otočiť proti tebe.Inak je blázon ten,čo kúpi auto na ktorom chce jazdiť bez STK
A auto s čerstvou STK sa predá oveľa rýchlejšie ako také isté auto s už pomaly prejdenou STK
@doriiis Neda sa to urobit, tam treba motor menit a my sme uz do auta vela investovali a uz sa neda. Auto je nepojazdne. Novy majitel si tam musi dat druhy motor. Nie je možne ist na kontrolu. Preto sa pytam, co ma caka,ak ho teraz docasne odhlasim a niekto ho kupi. Zaujemcovia su....len aby to boli aj seriozni. Ale musim vediet, co urobit, ked ho teda docasne odhlasim,ci to bude nejaky problem pre noveho majitela, alebo nie. Lebo mam 15 dni na zaplatenie pokuty a dovtedy ho musim odhlasit ja. Lenze ak ho nepredam za 15 dni, nemozem cakat s pokutou. Auto nebolo na kontrole,lebo bolo v oprave tak dlho.
V tejto situácii nemusí byť záujemca tip-top, nehľadáš predsa opatrovateľku pre dieťa a ani to auto nechceš kupovať naspäť. Jednoducho ho predaj prvému, ktorý bude ochotný a schopný zaplatiť a okamžite prepísať.
@melanta Nebudem ich hadzat do jedneho vreca, kedze je medzi nimi mozno niekto seriozni a cez vikend hovorili, ze pridu. Moj inzerat tu nie je k tomu,aby si mi ty alebo ktokolvek hovoril veci tohto typ, co sa nepytam. Tak ta poprosim zdrzať sa poznamok, ktore sa netykaju toho, co chcem vediet. Dakujem ti! Pytam sa, ako postupovat,ak auto odhlasim ja. Co ma caka potom, ked ho prepisem na noveho majitela. Pretoze ak to je bezproblemove, ze ho docasne odhlasim, a vie ho na seba prepisat potom tak je to v poriadku a nic netreba riesit. Mna zaujima len, co vsetko navyse bude treba potom vyavovat. ak ho ja teraz odhlasim.
V prvon rade zaplat pokutu, potom cakaj, ci sa Ti podari predat do 14 dni od dorucenia listu s pokutou, ak nepodari, odhlas auto a daj zosrotovat a mas pokoj
Pocas docasneho odhlasenia, mozes auto prepisat na noveho majitela. Staci, ak zadas do google predaj docasne odhlaseneho vozidla a mas tam vsetko.
Pochybujem,že niekto kúpi nepojazdné auto.Jedine ak na súčiastky.A ešte ho nemáš odhlásene,takže nadpis je zmatocny