Ako prebiehajú rozdielové skúšky?

4w15
6. máj 2018

Dobrý deň, za pár dní má syn pred sebou rozdielové skúšky a sú to jeho prvé. Má s toho stres pretože nevie ako to prebieha, koľko otázok, kto všetko tam bude, či je náhradný termín a podobne. Tak sa chcem spýtať, ako to celé prebieha? Je tam veľa otázok? Má vlastne dôvod stresovala kvôli tomu? Môže riaditeľ, ktorý si naňho zasadol ovplyvniť otázky alebo známky?

hettinka
6. máj 2018

@4w15 rozdielové skúšky sa robia pri prestupe na inú školu. Zvyčajne je to formu komisionálnej skúšky, kde je 3-členná komisia. Syn pravdepodobne dostal tézy, prípadne bol na konzultáciách z daného rozsahu učiva, ktoré sa mal naučiť.
Skúška býva písomná a ústna - teda súborný test z celého učiva a nejaké otázky, prípadne praktická skúška, ale závisí aj od predmetu a ako prísne to nastavia. U nás prestupovky nejaké prísne nerobíme, preskúšame ich, či si učivo dobrali, ale nechceme sa na nich "realizovať" a nejde ani tak o známku, len aby ich hlavne urobili.
To už si stihol na neho riaditeľ "zasadnúť"? A prečo si to myslíš?

Niečo iné sú komisionálky, ak niekto nadmerne chýba, nesúhlasí so známkou, prepadol, atď. tam je to oveľa prísnejšie.

4w15
autor
6. máj 2018

Rozdielové skúšky ohľadne školy v zahraničia.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
4w15
autor
6. máj 2018

Tento rok je na Slovenku v 7. triede ale v Nemecku je v 6. Skúšky robí zo 7. ročníku. Riaditeľ dodal len knihy z ktorých som sa učil ešte ja. Žiadne tézy konzultácie ani nič podobné nebolo. Ale dostal 9 predmetov čo sa má naučiť.

luslus
6. máj 2018

A naco robi tie skusky a stresuje sa? Ved to nieje povinne

sisaka
6. máj 2018

@4w15 a na kieho oneho to robíte, keď žijete v Nemecku? Vykašlite sa na to a je po stresoch. My žijeme v Kanade ani vo sne ma nenapadlo dávať dcéru preskúšavať na Slovensku. Už je na univerzite a dostala sa tam aj bez úžasného slovenského školstva.

michelle22
6. máj 2018

@4w15 ak neplanuje dalej studovat na slovenskej skole tak to uz nie je povinne

4w15
autor
7. máj 2018

Moja otázka bola ako prebiehajú, nie že ich robiť,, nemusí''. Musí keby sa ja musí vrátiť musí on a kam ho dajú potom, späť do 7 triedy lebo ju nekončil. To že sa vrátiť nechcem neznamená že nebudem musieť môže to bit dnes, zajtra, za mesiac alebo za 5 rokov. Tak otázka ešte raz, ako prebiehajú rozdielové skúšky?

maciatkolulu
7. máj 2018

@4w15 tak v tom prípade sa proste musí učiť,aby neurobil v siedmom ročníku podobnu gramaticku chybu ako jeho mama 😉👍

soldi
7. máj 2018

@4w15 dalsia vymyslena tema? 😉
Mama je este mrtva, ci uz sa vratila medzi zivych?
Maly mal minuly rok styri roky a uz konci siedmy rocnik? Sikulko.

bodka13
7. máj 2018

@4w15 otcom si od 17tich rokov? Či v profile nepíšeš pravdu a foto je z internetu?