Ako prebieha večerné štúdium na Zvolenskej zdravotnej?

safriana
26. júl 2010

Ahojte, chcem sa spýtať, či tu niektorá študujete na niektorej zo slovenských zdravotníckych škôl dvojročné večerné kvalifikačné pomaturitné štúdium zdravotnícky asistent. Mala by som o toto štúdium záujem na zvolenskej zdr. škole, ale môj problém je v tom, že potrebujem vedieť v ktoré dni prebieha zvyčajne výučba tohto odboru a či je povinná. Pretože niektoré soboty som na vysokej škole, od septembra som tretiačka a chcela by som vedieť, či sa to dá nejako skĺbiť. Prihlášku je možné poslať len do 31. 7. 2010, takže sa to už blíži. Ďakujem za odpovede.

nikushka1
26. júl 2010

@safriana
ahoj ja som na túto školu chodila ale na denné.
kamaráti končili asistenta na tejto škole teraz v máji.ale oni chodili na to trojročné.školu mávali v stredu od rána od siedmej do večere zhruba do šiestej.a končili normálne maturitou.
ak by si mala ešte nejaké otázky tak sa pýtaj.skúsim sa im ozvať a zistiť podrobnosti

nikushka1
26. júl 2010

@safriana
jo a ešte som chcela.čo si sa pýtala či je povinná-hej je povinná.normálne keď chýbali tak museli doniesť ospravedlnenku

mmaarrttiinnaa
26. júl 2010

ahoj ja som teraz v maji koncila asistenta maturitnou skuskou skolu sme mali kazdy utorok a stvrtok utorok cely den (od 8-00do 16-00) v skole a vo svrtok od rana do obeda (od 8-00 do 13-00) prax v nemocnici ale ja som chodila na jednorocne studium a skola je normalne povinna ked chybas mas normalne neosprvedlnené hodiny pokial nemas ospravedlnenku

safriana
autor
26. júl 2010

Ďakujem Vám za odpovede. Dostala som odpoveď na ktorú som sa pýtala, že škola je povinná. Písala som im tam pred týždňom email, v ktoré dni bude prebiehať výučba, ale neodpovedali, asi majp dovolenky. Akože iné dni by mi vyhovovali lebo som na rodičovskej dovolenke, okrem soboty - vtedy mávam prednášky a aj skúšky. A dá sa to zvládnuť? Dúfam, že tam nie je už matematika ako predmet. Nejaké info som si našla, že sú tam predmety: AZD, ZKC, ZOA, ZDE, PRP, PAT, ANF, PRC, PPP, ale myslím, že tieto sú pre druhý ročník.

mmaarrttiinnaa
26. júl 2010

AZD - administrativa a zdravotnictvo
ZKC zdravie a klinika chorob
ZOA . zdravoveda a osetrovatelstvo
ZDE - zdravotnicka etika
PAT - patologia
ANF - anatomia
PRC - prax
skola sa da zvldnut ak ta praca v zdravotnictve bavi . ak uz jednu maturitu mas co predpokladam mas ked chodis na VŠ tak matiku mat vobec nebudes

nikushka1
26. júl 2010

ja viem že kamoši mali aj slovinu a informatiku.

safriana
autor
26. júl 2010

Baví ma práca v zdravotníctve, mám opatrovateľský kurz cez červený kríž a teraz chodím na sociálnu pedagogiku a vychovávateľstvo a strednú mám obchodnú akadémiu. Keby bola výučba cez týždeň tak to by sa dalo, mohli by mi odpísať na mail alebo tam skúsim zavolať. Predĺžili termín podania prihlášok do konca júla vo Zvolene a berú bez skúšok. Ale oni asi mávajú výučbu v piatok a sobotu, tak ako aj v Lučenci. ☹ A maturitná skúška bola v pohode? S tou matematikou som sa potešila - z duše ju nenávidím. 🙂 A keď skončím školu a aj rodičovskú dovolenku a pri troche šťastia sa zamestnám, tak to tiež hociktorý zamestnávateľ nesúhlasí so štúdium popri zamestnaní. Je to postavené na hlavu, ale kedže je to štúdium bezplatné, tak asi preto je povinné. A hlavne je to výhodné vtedy, keď niekoho zamestnávateľ núti si túto školu spraviť, poprípade sanitára. Moju krstnú tak donútili ísť na sanitára z domova dôchodcov - buď štúdium v 53 roku alebo vyhadzov, opatrovateľský kurz jej nepostačuje, tak už má jeden rok štúdia za sebou.

mmaarrttiinnaa
27. júl 2010

@safriana maturitna skuska v pohode tak ako prva ked sa ucis tak sa nemas coho bat
ja som tiez zamestnana v domove dochodcov v roku 2008/2009 som si urobila sanitara este popri zamestnani ale to sme chodili do skoly iba pondelky tak sa dalo v juni 2009 som koncila sanitara a uz som bola mesiac tehotna no a pocas tehotenstva som od septembra pokracovala este v rocnom studiu ako asistent vo februari som porodila do skoly som nastupila 3 tyzdne po porode este ze mam oporu v rodine no a v maji som s 3 mesacnym babom maturovala rok si dam pauzu a potom pokracujem v studum v Kosiciach ako diplomovana sestra

inak ja som chodila aj na sanitara aj na asistenta do Presova na externe studium a my sme platili za studium

safriana
autor
27. júl 2010

A môžem sa spýtať koľko ste museli platiť? Mne to asi nebude vyhovovať, kedže som niektoré soboty na výške až v Trnave, teraz idem do tretieho ročníka. a tiež som mala podobný prípad. Bola som na skúške pár hodín pred pôrodom a absolvovala som 180 km tam a 180 km naspäť a už cestou domov som cítila kontrakcie, tak ma potom rovno odviezli do pôrodnice. A týždeň potom som mala ďalšie skúšky a výborne som všetky zvládla, ešte aj v pôrodnici som sa učila, bolo to v prvom ročníku v letnom semestri 🙂 Presne tak, keď je opora v rodine a má kto s dieťaťom pomôcť tak sa to dá.

mmaarrttiinnaa
27. júl 2010

platili sme aj za sanitara aj asistenta po 100 eur

nellyza27
17. dec 2013

@safriana ahoj, prosim ta chodilasi nakoniecna tohozdravotnickeho asistenta?Tiez uvazujem nad tymto studium, dakujem

zuzkap2
3. jan 2014

@nellyza27 ahoj, ja chodim do ZV na zdravotnickeho asistenta som v prvom rocniku

nellyza27
3. jan 2014

@zuzkap2 ahoj a co potom mozes robit? budes ako zdravotna sestra alebo este budes poracovat v dalsom studiu?

zuzkap2
3. jan 2014

@nellyza27 zdravotna sestra urcite nie, aj ked uz teraz sa ucime vsetko ako na VS, ja po skonceni planujem ist na VS na osetrovatelstvo alebo porodnu asistenciu este som nie rozhodnuta

nellyza27
3. jan 2014

@zuzkap2 takze ta skola nema nejaky yznam bez dalsieho studia, vsak?

zuzkap2
3. jan 2014

@nellyza27 zalezi kde chces pracovat a ci zamestnavatel ma vytvorene podmienky pre asistenta, niekde beru asistentov ,len ako sanitarov niekde maju vacsie kompetencie

nellyza27
4. jan 2014

@zuzkap2 dakujem, najradsej by som v nemocnici na oddeleni a na to mi to stacit nebude

zuzkap2
4. jan 2014

@nellyza27 aj v nemocnici su asistenti, len zalezi od zamestnavatela ake ma naroky na zamestnancov a aj ake oddelenie to ma byt, lebo ja chcem novorodenece pripadne gynekologicke a tam ako asistent nemozem,koli detickam

nellyza27
6. jan 2014

@zuzkap2 a mate aj prac v nemocnici?

nellyza27
6. jan 2014

@zuzkap2 prepac, preklep prax

zuzkap2
6. jan 2014

@nellyza27 ja mam dvojrocne studium a tento rok prax nemame, az buduci rok vo Zvolenskej nemocnici

nellyza27
6. jan 2014

@zuzkap2 dakujem pekne za vsetky odpovede

kozorozec27
14. aug 2014

@nellyza27
@zuzkap2 ahojte dievcata, prosim vas, vy studujete ext. na zdrav.skole vo zvolene????
Mne dnes prisla pozvanka na prij konanie, kde sa hned odovzdavaju aj papiere o prijati, neviete mi povedat, co sa na tychto pohovoroch riesi???? Ostala som dost nervozna z toho, ze neviem, co ma caka.. 🙂

zuzkap2
14. aug 2014

@kozorozec27 ahoj, ano ja studujem externe vo ZV a uz v septembri nastupujem do druheho rocnika. Ono v podstate sa nic neriesi, len sa potrebuju uistit, ze naozaj nastupis, lebo vlani bol este cely september chaoticky...

kozorozec27
14. aug 2014

@zuzkap2 aha, cize to som uz akoze prijata?? 🙂 a prosim ta, vies mi povedat, ze kde v tej skole sa tieto zapisy robia??? aby som tam zbytocne nebludila..:D a prosim ta, ake vekove kategorie chodia do jedneho rocnika?? - tak priblizne.🙂

zuzkap2
14. aug 2014

@kozrozec27 akoze ano 🙂 vojdes hlavnym vchodom do budovy a urcite na vnutornych dverach bude oznam, do ktorej triedy mate ist... ides 25.8? vekova kategoria od 18 do cca 57 aspon v nasej triede je tak

kozorozec27
16. aug 2014

@zuzkap2 ano, 25-tieho a uz teraz mam stresy..:D a prosim ta, aj sa plati nejaky poplatok?? a ty mavas ktore dni skolu???

zuzkap2
16. aug 2014

@kozorozec27 my sme platili 20e manipulacny poplatok, a este 25e za soboty.... a skolu sme mali v stredu, a v sobotu, niekedy to bolo raz do mesiaca,niekedy 2x, ale stalo sa, ze sme mali aj kazdu sobotu v mesiaci.

kozorozec27
16. aug 2014

@zuzkap2 a to za kazdu sobotu 25eur???

zuzkap2
16. aug 2014

@kozorozec27 nie, to za cely rok