Dobrý deň prajem.
Prosím Vás, ako prebieha u Vás na dedine verejný Mikuláš? Dostali sme oznam, že 5. 12. bude program pre deti, aby si pripravili básničky, že dostanú darček. Synček má 2,5 roka a ešte nerozpráva, inak vníma všetko. Neviem teda, či ho tam mám zobrať, aby aspoň videl tú atmosféru, alebo radšej nie, aby mu nebolo ľúto, že iné deti dostanú sladkú odmenu. Funguje to teda tak, že len detičky, čo povedia básničku dostanú niečo sladké? Myslela som, že po nejakej lízanke dostane každý...
Ďakujem 🙂
Nezažila som ešte, že by nedostalo dieťa balíček keď nič nepovedalo. To nie je recitát, ani skúška v škole. A nebude určitě sám čo necekne. Mame ich v obci pravidelne
Určite dostane aj bez básničky, ak je ešte na to malý. Či myslíš, že Mikuláš povie: "Tebe nedám, lebo si nezarecitoval"?
Odmenu dostane aj tak, je ešte maličký a kopec detí sa zlakne a nič nepovie.
Chodi mikulas na voze s konmi a starosta kazdemu zavola, ze uz idu, vyjdeme pred barak, deti povedia basnicku a dostanú balicek.
@thirstymonk Starosta KAŽDÉMU zavolá???
U nás chodí koč po dedine. Priebežne vyhlasujú v rozhlase kde sa nachádza. Moji chalani básničky nehovorili, ale vždy niečo dostali. Keď pochodí po dedine, všetci sa zhromaždia pri kulturáku, kde rozsvieti vianočný stromček. To si fakt myslíš, že nič nedostane? 😀
@h2 Máme tu cca 800 ľudí v dedine, starosta vie, kde sú deti v ktorých domoch, tak každému domu zavolá, že "už ideme na vašu ulicu"... a tak čakáme.
@thirstymonk To je úžasné! 😯
Mikulas pride na urcene miesto- povie par fraz- deti( ktore chcu a vedia povedia basnicku....) a potom vsetky deti dostanu balicky. Minuly rok aj moj 3mesacny v kociku dostal🤣🤣.
@h2 Hej, ale neni to zas až tak hrozne veľa... nech nežerem, čo ja viem, možno v 30-40 domoch sú deti - školkari, alebo školaci na prvom stupni. Tých sa to týka :D My tu prakticky nemáme nejaké námestie, a obecny stromček je len pri urade. Máme podium, ale to v zime využiva len miestna mladež na chlastanie :D
@thirstymonk Aj tak. Už len to, že má starosta na každého telefónne číslo!
daju aj bez basnicky. Ta basnicka to je pre vacsie deti, aby nieco ukazali, ze uz vedia a je to aj program pre tie ostatne deticky, co tam pridu. Ale vsetky deti cosi dostanu, to sa neboj.
Normálne ho zober . A je vôbec by som neriešila že má 2a pol roka a že v rozhlase bolo že majú povedať básničku nie všetke deti aj tak tie väčšie hovoriť básničku nebudú a ďalšia vec myslím že do 4 rokov dajú bez hoci čoho hlavne poďakovať slušne
My sme dostali minulý rok pozvánku na Mikuláša do schránky, pričom sme sa mali nahlásiť mailom/telefonicky/osobne na úrade, aby vedeli počet balíčkov (samozrejme mali aj nejaké v zálohe, mnohým prišla na návštevu rodina s deťmi, takže mali aj pre nich). Niektoré deti povedali básničku, niektoré len svoje meno a niektoré sa len usmiali (zopár plakalo 😂). Ale všetci dostali. Plus boli také trhy, varené víno, stánky, nejaký program kultúrny,... Bolo to super, už sa teším na tento rok.
V dedine manžela chodil voz s Mikulášom, čertom a anjelom, mali tiež zoznam, kde v ktorom dome sú deti a tuším rozhlas hlásil, kedy ktorou ulicou pôjdu.
Aj môj 7 mesačný syn dostal balíček minulý rok, ta atmosféra je super. Tu je to tak ze deti zo školy a škôlky si pripravia program a potom ešte dáva aj iným deťom ktoré nevystupuju. Plus pri rozsvieteni stromčeka tiež dáva drobnosti aj sa fotia super atmosféra je. Tento rok ideme opäť.
U nás bol Mikuláš v kultúrnom dome. Najskôr mali divadielko, potom prišiel Mikuláš a všetkým deťom rozdal balíčky, nikto nehovoril básničku ani nič lebo by sme tam boli do rána. Menežovali to učiteľky zo škôlky tak to bolo pekne organizované.