Ako prebieha pohreb pri spopolneni? Na pohrebe už bude človek spopolneny, teda bude tam už len jedna, lebo je to prevoz spopolneneho tela zo zahraničia.
Prebiehat moze vselijako. Moze byt smutocny obrad v dome smutku pri urne alebo len kratky obrad pri mieste kde bude urna ulozena. Moze byt obrad cirkevny aj civilny. Nemusi byt obrad vobec, len sa urna ulozi do kolumbaria alebo do hrobu.
Ako si dohodnete tak budete mat.
Bol som dvakrát, obrad bol v dome smútku, potom sa urna vyniesla na cintorín a tam uložila na pripravené miesto, už si nepamätám či aj tam bola ešte nejaká smútočná reč.
@mirka3169 pohreb bude tak ako si poviete. spravite, bude, nespravite - nebude. Urnu mozes si nechat aj doma na policke, ak chces.
U kresťanov má ísť urna do posvätnej zeme na cintoríne alebo do uránového hája s patričným obradom.treba sa dohodnúť s kňazom.
Veru zaujímavá téma,, moja predstava o mojom spopolneni je ako na konci v komédii Ženy v nádeji,,
@mirka3169 ja som pochovala moju lasku najprv na slovensku, kedze tu sa stala nehoda a tu zomrel,rakva bola odokryta,(rakusania mali z toho sok) nasledne ho pohrebna sluzba vzala tam kde ho spopolnili, bolo to vyslovene jeho zelanie, mali sme cakat 30 dni...ale jeho kamarati z horskej sluzby vzali urnu s popolom nasledujuce rano a o tyzden bol ,,dalsi,, pohreb v AT kde vystavili uz ,,len,, urnu...v kostole a na cintorine ma urnove miesto v takej stene ho ,,pochovali,,/umiestnili.
@janinah ten moj si zelal aby som ho rozprasila na jeho kopec, kde sa ako maly chlapec hraval, a neskor 25 rokov sa o ten kopec staral...mal ho na starosti ako sef jedneho useku lanoviek...
urobili sme tak spolu par jeho kolegov, priatelov...a z maleho mnozstva mam urobene srdce ,nejakou laserovou metodou, to mi dal brat urobit, takze odpociva aj doma v AT a aj je so mnou...
myslis ulozenie urny s pozostatkami? tak bud na miesto pozvete knaza aby vysvatil to miesto a bude krestanska rozlucka, v opacnom pripade si robite ulozenie sami...tam sa uz pohrebne obrady urobili zrejme v zahranici - ak neboli, tak v Dome smutku normalny statny obrad bez knaza a pojdete si urnu ulozit, alebo sa dohodnete so zamestnancami cintorina na termine