Ako prebieha neurologické vyšetrenie pre febrilné kŕče?

julkaaa1
8. nov 2019

Ahojte chcem.sa vas spytat boli ste niektora s dietatkom na neurologickom vysetreni ? Moja mala ma 3 roky z nicoho nic nam.doma odpadla a ostala. Lezat v krci triasla sa zatial to v nemocnici uzavreli. Ako flebirne krce no sme objednany do Kubina o tyzden tak tam nam snad povedia co sa. Jej to stalo ...stalo sa nam to už raz v Juli ale vtedy mala horucky teraz sme jej merali mala 36 ale ze pri tych krcoch to rychlo vystupi z nicoho nič chcem sa spýtať mate daktora skusenosti s tymto ? A ako prebieha to vysetrenie ? Ďakujem

bukajka_mata
8. nov 2019

@julkaaa1 tak môže mať nábeh na epilepsiu alebo iné neuro poškodenie, budú jej robiť eeg, meranie funkcie mozgu, isto pôjde na CT a aj na MRI

mogaa
8. nov 2019

@julkaaa1 ak mala horúčku mohla to mať z horúčky, ale musia vylúčiť iný problém preto jej budú robiť potrebné vyšetrenia....aby sa vylúčilo neurologické ochorenie mozgu

danicaz
8. nov 2019

@julkaaa1
Vyšetrenie prebieha úplne v pohode,ak je dieťa kľudné,nie je v strese, dajú jej na hlavu špeciálnu čapičku s dierkami,do dierok aplikujú gél, a potom pripoja nejaké elektródy- merače. Dieťa sa bude pozerať na nejakú hračku, sestrička ju zabaví. Len sa nesmie hýbať 🙂 vyšetrenie je bezbolestné,mu sme boli už 2x , teraz v decembri pôjdeme tretí.
Dúfam,že som pomohla.

julkaaa1
autor
8. nov 2019

@danicaz dakujem krasne a vy mate aky problem? Strasne s cim sa take male detičky musia trapit

danicaz
8. nov 2019

@julkaaa1
Naša dcea

danicaz
8. nov 2019

@danicaz
naša dcera mala febrilné kŕče, minulý rok v októbri, boli sme hospitalizovaní v nemocnici cca týždeň. Odvtedy musíme každý pol rok na kontrolu,či sa nerozvinie epilepsie alebo niečo podobné

julkaaa1
autor
8. nov 2019

@danicaz aj my sme tu od pondelka zajtra by nas mali pustiť a v piatok mame ist na neurologiu vam daco zistili ? Boli ste aj vy ? Neopakovalo sa vam to ? Nasa to mala tento rok v juli uz raz a teras zas

danicaz
8. nov 2019

@julkaaa1
Naša mala chvalabohu iba raz tie kŕče,veľmi dúfam,že to už nebude mať nikdy. Zatiaľ jej nič nezistili,ani sa to neopakovalo. Myslíte pozitívne, dávajte pozor na malinkú a držím palce,aby bola v poriadku 🙂

julkaaa1
autor
8. nov 2019

@danicaz strasne a mala to.ked mala.horucku ? Moja z.nicoho nic odpadla a zrazu dostala tie krce ...dakujeme pekne a podobne veľa zdravia hlavne tym.detickam nasim

danicaz
9. nov 2019

@julkaaa1 áno,naša mala kŕče z horúčky.

julkaaa1
autor
10. nov 2019

@danicaz mozem sa.spytat ako to prebiahalo u vas ? U nas dostala krce cela pera jej omodrela ocka mala prevratene hrozne to.bolo kludne mozte aj do spravy dakujem

danicaz
11. nov 2019

@julkaaa1
U nás detto, v kŕči mala celé telo, vyvrátené očká, ale pery nemala modré,chvalabohu. Zato bola v bezvedomí,kým sme sa dostali na pohotovosť do nemocnice.to mohli byť cca 20-30 min. Fakt hrozné... Odvtedy máme v pohotovosti teplomer aj rektálny dithiaden.. a hlavne hlava je v pohotovosti,aspoň tá moja. Mám ten stav stále má očiach. Len si kýchne a ja už kontrolujem teplotu 🙁
Neviem,ako písať do správy, až tak sa tu nevyznám 😇

luckalolko
16. mar 2023

@danicaz dobrý večer, dopátrala som sa k vám ze píšete o vyšetrení na neurologii u detičiek po feb krcoch , chcem sa vás spýtať, či táto čiapočka sa dava hneď na uplne prvom vyšetrení? Čaká nás úplne prvé vyšetrenie po prekonani feb.krcov , ďakujem pekne za odpoveď

julkaaa1
autor
16. mar 2023

@luckalolko ahoj ja chodím s malou uz 4 roky na neurológiu boli sme aj teraz v pondelok a každý raz jej dávajú ciapku na hlavu

luckalolko
16. mar 2023

@julkaaa1 takže keď ideme len prvy krát myslíte ze hneď dajú tu čiapku? A ak sa môžem spýtať koľkokrát vám prekonalo dieta feb krce ? A aký mala priebeh ? My sme mali 1 krát minulý rok v novembri o 3 ráno mi ich dostala to som volala záchranku keďže som to este nepoznala a mali sme covid a teraz vo februári tento rok ich mala druhý krát a to sme mali chrípku a po tomto raze nam dala detska predpis na diazepam mame aj rekralny aj tabletkovy

julkaaa1
autor
16. mar 2023

@luckalolko moja mala prvý krát ked mala 3 roky najprv v noci pri horuckach chlap na mňa len kričal ze zomrela lebo vobec nedychala rýchlo som volala zachranku manžel ju tapal prebrala sa potom mi to mala zas po pár mesiacoch odpadla mi doma z ničoho nič nebola ani chora nic a začala sa triast jazyk jej zapadol zas som volala zachranku proste hrozny pohlad hned jej dali diazepam cipku ja chodím do Dk na neurologiu a hned prvy krat sa ma pýtala co sa presne stalo a urobili jej tu ciapku 13 min a tam zistili ze co vlastne ma

nikasmile
16. mar 2023

@julkaaa1 ahoj, syn mal febrilné kŕče, naozaj neprajem nikomu zažiť (žiaľ zažili sme už niektoré). Syn ich dostal a nemal vysojú teplotu, len rýchlo stúpla. Dostal ich v spánku. Ja som to nenažila tak som to veľmi zle potom znášala nakoľko sa mu zastavilo dýchanie a bol celý bordový. Odviezli ho s mm sanitkou do nemocnice a eeg spravili až na to ako mm naliehal. Potom sme boli ešte 2x na eeg a všetko ok, ale to uz u neuroligičky. Detská predpísala diazepam pre prípad na doma. Dostal 5mg aj od záchranárov, ktorý nám povedali, že máme vždy zavolať ak by sa to zopakovalo.

luckalolko
16. mar 2023

@julkaaa1 a keď vám to mala prvý krát z horucky a druhy ze ani chorá nebola ak sa môžem spýtať čo vám zistili ? My sme mali obidvarazy pri horúčkach a tie trvali aj 5 dní takže stále som dávala každé 4 hod proti teplote sirupy som striedala....dúfam ze aj nám hneď spravia tu čiapku

julkaaa1
autor
16. mar 2023

@luckalolko no našej ze mala tie febrilne kŕče horúčka jej naskocila z ničoho nič...ach hrozne su tie kŕče

julkaaa1
autor
16. mar 2023

@nikasmile ach :( hrozne dačo ja som.tiez ja som.spala s druhou dcerkou v izbe a manžel s tou dcerkou v druhej a dali sme jej nurofen a vraveli sme si ze to jej prejde a zobudím sa v noci na strašný krik ako manžel kričí ze zomrela lebo vobec nedychala bol to najhorší den v mojom živote najprv siel manžel na zachranke s nou a potom ja na druhý krát v zachranke mi stratila aj vedomie začala vracať museli sme stáť hrozne chvíle 😑 a na druhý krát ked sa to stalo som.myslela že už zomriem co som.sa tak bála manžela som.mala v zahraničí ja sama s dvoma deťmi našťastie sme vtedy mali u nás švagra a sestru tak ten ju kriesil ja som zatiaľ záchranku volala ...u nás v Ts nieje neurológ detský iba pre dospelých tak sme sa objednali az sami

luckalolko
16. mar 2023

@julkaaa1 je to hrozne ked toto musí človek zažívať...a dávate teraz keď vám ochorie preventívne tabl.diazepam .
?už sa vám to potom neopakovalo ?

julkaaa1
autor
16. mar 2023

@luckalolko je diazepam uz nemam mne povedal obvodný ze to tak do 5 rokov bývajú tie kŕče dcérka mala teraz 7 rokov mam doma cipky a sirupy ja osobne som.diazepam nedavala a nikdy ani žiadnu čipku radsej sirup ale ja jej dávam uz len ked ma 37,8 alebo tak radšej hned lebo aj ked ma.7 rokov bojím sa stále

luckalolko
16. mar 2023

@julkaaa1 to vám verím aj ja sa bojím ked sme to už druhý krát zažili a obidvarazy sama s deťmi doma hrozne.....tak uz ma 7 rokov ...naša len dva....preto sa bojím ze do 5 rokov este ďaleko...aby sa nám to zasa neopakovalo pri chorobe ked druha dcéra je prvacka a strašne často chorá..ja stále chodím s teplomerom..často jej meriam ...človek je z toho uz taky ustrachany ....ale tiež ked bude mat už 37,5 už budem hneď dávať aj ja proti teplote a dúfam ze nás to uz nestretne 😔

luckalolko
16. mar 2023

@julkaaa1 a do tých 7 rokov vám to mala koľkokrát?

julkaaa1
autor
16. mar 2023

@luckalolko mne bývala strašne chora ked chodila do škôlky každý druhý týždeň bola doma to som si kúpila ten digitálny teplomer rýchlejšie to odmera teplotu a ako mi začala chodiť do školy zatial ani raz nebola doma zaklopem si ze by bola chorá ja som.si dávala dlho predpisavat od obvodného diazepam ale potom mi povedal že netreba ze uz ma.5 rokov ze by to nemal mať ale tak bojím sa stále ako pisem ma už tých 37,5 ja už vyberám.nurofen sirup
Mala mi to v 3 potom v 4 rokoch čiže 2 krat pred 2 rokmi som.bola zas s mladsiou mala mi zas zapal pľúc na jyske a doviezli tam dievčatko s tými krčami bola presne ako moja staršia dcérka take vlasy este aj deku všetko ja som.hned začala plakat myslela som si že to je iná ale chvalabohu bolo to ine dievčatko ale bolo to hrozne nemohli ju skoro hodinu prebrat jej mama tam.plakala a my všetci s.nou :(

julkaaa1
autor
16. mar 2023

@luckalolko 2x

Raz v noci a raz cez deň odpadla na zem

luckalolko
16. mar 2023

@julkaaa1 a prekonala vám to dva krát ako ste vyššie písali....keď mala tri a potom o pár mesiacov zasa len tieto dva razy to mala ? Ja dúfam ze to uz nikdy nezazijeme ....mam z toho strach uz .....takže ste to riešili len sirupmi od teploty aj jej to tak zabralo ze uz to vôbec nedostala tak to je super

luckalolko
16. mar 2023

@julkaaa1 a dávate potom sirup len jeden a ten istý a každých 6 až 8 hod alebo dávate každé 4 hod a striedate dva sirupy ?

julkaaa1
autor
16. mar 2023

@luckalolko ano prvý krát v noci pri horúčke a druhý krát cez deň odpadla na zem...no ja som.mala od nerurologicky na to lieky ta sa ma.hned pytala ci sa v noci nepocikava potom Či sa v noci netrha zo sna alebo dačo také to sa ma pýtala aj teraz v pondelok dala jej niejaku liek ale si nespomeniem na nazov ale mi pribrala s toho 12 kíl bola strašne tucna potom som.to povedala neurologicke ze mi pribrala ona si to sama vsimla aj tak jej zmenila tie lieky mali nežiaduce účinky priberanie tak rok užívala iný liek a teraz od februára som jej to vysadila mi kazala mne povedala neurologicka ze u daktoych2 deti to je také e to maju hocikedy a Daktore ze sa úplne vyliečia

luckalolko
16. mar 2023

@julkaaa1 mne tiež prvý krát o tretej ráno tak nejak a druhy krát o druhej poobede