Ak máte skúsenosti viete mi podrobné opísať ako prebieha kupa auta na inzerát z okresu do okresu a co a ako treba vybaviť. Asi je tam potrebná kupno predajna zmluva. Aký je ďalší postup?
zmluva je pre tvoju istotu, ale policajti ju nepotrebovali. Len sme obidvaja prišli (alebo musíš mať splnomocnenie) k policajtom v okrese predávajúceho, odhlásili sme, odovzdala som doklady, on mi dal peniaze. Nový majiteľ má potom 30 dní na prihlásenie vo svojom okrese.
@jsbb potrebuješ kúpnu zmluvu, tá je len pre teba a druhú stranu. Predávajúci by ti mal dať aj papiere k vozidlu, malý technický preukaz, bielu kartu, papiere k emisnej a technickej kontrole.
Ten kto kupuje musí dať predávajúcemu overené splnomocnenie, že predávajúci môže pri odhlásení auta na polícii urobiť prepis na osobu kupujúcu. Splnomocnenie ti overia na mestskom/obecnom úrade, stačí mať "čisté splnomocnenie", čiže bez údajov kupujúceho. Tie údaje kupujúceho sa doplnia až pri predaji/kúpe auta.
Následne ide majiteľ auta/ predávajúci na políciu odhlásiť vozidlo z evidencie. Kde musí predložiť to splnomocnenie a veľký technický preukaz a platné Pzp. Polícia urobí prepis. Predávajúci následne pošle poštou alebo osobne odovzdá veľký technický preukaz kupujúcemu. Ten vezme veľký technický preukaz, musí si uhradiť PZP a s tým ide na políciu, urobiť prihlásenie vozidla. Následne prídu značky EČV a veľký technický preukaz.
@jsbb prebieha rovnako ako z rovnakého okresu. Kúpno predajná zmluva a peniaze😃