Momentálne nemám k dispozicii auto a 18.2. potrebujem isť do Ba autobusom a tiež sa doviezť k doktorovi potom taxikom.Ako tí šoferi vlastne kontroluju testy? hned ako vstupite do taxika alebo autobusu ukažete test priamo šoferovi namieste alebo to chodi iba náhodne policia kontrolovať? Pisala som aj do jednej taxislužby v ba ale odpoved neprišla nijaká zatial.Raz čitam že sa v taxi kontroluje a raz nie.či sa ten test vôbec aj oplati si spraviť nie že za to vysolim v sukromnom labaku peniaze a nikto mi to ani neskontroluje.Lebo doktorka test nepýta
@jaroe myslite že aj v taxikoch náhodne policia? tam skôr myslim že priamo šoferovi pri nástupe.Už mi z tých pravidiel hrabe
veď pokial viem Ag test v nemocniciach robia za 5 €
Kontroly su náhodné
@zienka966 a tam netreba ten pcr na 72 hodin? Priznávam že ja ani neviem.Nesledujem to pretože pracujem z domu testovať sa nepotrebujem.Ja som práveže čitala že chcu len negat pcr do týchto prostriedkov.A to kym urobi obyčajny labak aj ten test prestane platiť kým dojdu vysledky známa minule čakala týždeň a hlavne ked je teraz nápor omikronu
čo ja viem, tak stačí antigen 🙈
Muz je taxikar a nic take nikto nekontroluje.
@horalka1986 v akej taxislužbe robi v ba?
Nemám skúsenosť ale v jednom článku som našla toto: Kontroly režimu OTP sa budú týkať IC vlakov, rýchlikov a diaľkových liniek autobusov. Kontrolovať budú COVID pasy a čo sa týka testov, podľa úradu verejného zdravotníctva bude potrebný PCR test nie starší ako 72 hodín, respektíve antigénový test nie starší ako 48 hodín.
Bolt
Pre taxislužby asi ani neplatí OTP, len dezinfekcia a obmedzený počet osôb.. https://korona.gov.sk/obmedzenia-pre-prevadzky-...
Ja som minulý týždeň išla asi 6x taxíkom a nikto nič nekontroloval ....
Podľa mňa len náhodne policajti....