Ako prebieha dedičské konanie?

22. júl 2021

Ahojte, boli ste niekto na dedičskom konaní? Ako to prosím prebieha?

Ďakujem

rokka
22. júl 2021

Najlepšie je prísť pripravení...dohodnutí čo komu bude patriť aby ste sa tam nevadili a neriešili. Notár sa pýta ako si to predstavujete, povie čo by bolo pre vás najlepšie, zapisovateľka zapisuje do zápisnice ako sa dohodnete, potom prečíta na čom ste sa dohodli, podpíšete, zaplatíte a hotovo. Netrvá to dlho.

cacianka
23. júl 2021

@rokka napisala si to velmi hrrrr
Autorka: chod do skupiny Právne poradenstvo, tam staci čítať a dozvies sa veľa

rokka
23. júl 2021

@cacianka napísala som ako to prebehlo u nás, zrejme nepotrebuje vedieť minútu po minúte co sa tam odohráva.

cacianka
23. júl 2021

@rokka ved viem ze nie 1 po 1. Napisala si ok,
Ale pozabudla si na úvod, ze notar otvara ded.kon. az po nejakom čase, nie napr.mesiac po úmrtí , podla vytazenosti
Že najprv kontaktuje človeka kt.vybavoval pohreb a poziada ho o uvedenie možných dedičov, tiez aby si spisali majetok a predbeznu dohodu ako si ho rozdelia.
A od vsetkych drobnosti sa odvija samotné posedenie u notara, zapis, poplatky, rozhodnutie zo súdu... Atď.
Autorka nenapisala ci potrebuje vedieť cely proces, alebo iba to posedenie/konanie u notara v kancelárii

rokka
23. júl 2021

@cacianka ok, ok,...ona sa pýtala na dedičské konanie ...nepíše o predbežnom konaní. Tak som to pochopila tak. Mne sa zdalo že sa pýta na samotný akt. Už som ticho 😉

cacianka
23. júl 2021

@rokka nebud ticho 🌷
"Konanie" je cely proces od umrtia a otvorenia dedicskeho konania az po rozhodnutie súdu.
Len aby sme autorku nezmiatli.

rokka
23. júl 2021

@cacianka mne to prišlo tak, že asi nevie čo ju čaká u notára. Robím s pozostalosťami každý deň 😔

cacianka
23. júl 2021

@rokka prepáč, vliezla som ti do kapusty.
Hlboko a vysoko pardon 😉

rokka
23. júl 2021

@cacianka 😂😂 ...to zas pardoooon...zas az tak nie