Chceme prerábať študentskú izbu ale neviem ako tak čo najlepšie vpratať nábytok. Nábytok bude biely a stačí – vstavaná skriňa, šírka 140-150 cm, dvojdverová, obyčajná postel bez úložného priestoru a obyčajný stolík iba doska s nožičkami, bez šuflíkov a poličiek. Izba by mala byť jednoduchá, vzdušná, zariadená minimalisticky. Prípadne tam dať ešte jedno stojaté úzke zrkadlo + rotoped. Ale to sa už vmestí všade. Horšie to je s väčším nábytkom.
Prvý problém, ako umiestniť skriňu a postel. Tá strana za dverami je úzka na skriňu. Nevojdu tam veci na vešanie a dcéra nechce mať ten vysúvací patent. Vešiaky chce mať vedľa seba ako v klasickej skrini. Ešte by sa dala dať od okna, ale tam sú radiátorové trubky a nebola by odsteny. Nie je to až taký problém, ale nie je to už ono. To riešenie si nechávame ako krajné. Najradšej by všetko chcela mať po pravej strane.
Skriňa vojde do rohu pri okno ale postel potom vedľa už nie. Stena pri dverách nemá 200 cm na klasickú postel, takže tam by sme museli dávať robiť posteľ na mieru + matrac (dúfam, že niekde sa bude dať spraviť presne na mieru). A kde dať stolík? Aby mala svetlo aj od okna a keď bude svietiť, aby si netienila. Neviem vôbec ako to tam poskladať.
Rohová skriňa zase zaberie veľa miesta. A ešte jedna vec – posteľ pod oknom nechce.
Skúšali sme kontaktovať aj dizajnérku ale je to momentálne pre nás drahé, vyšlo by ma to polovicu výplaty. Ide mi o to ako čo najlepšie umiestniť skriňu, postel a stolík, aby to vyzeralo zladené, vzdušné, útulné.
Prikladám aj ako taký nákres izby. Kresliť neviem, ale myslím, že sa dá z toho pochopiť čo kde je. Ak by ste mali niektorá nejaký dobrý nápad, uvítala by som. A tiež nechceme skrinky na stene - dcéra je nižšia. Ďakujem za každú radu
po ľavej strane skriňa nemôže byť - pri dverách, pretože je tam málo miesta. Keď sa dajú kolajnice, tak hlbka skrine bude iba okolo 48 cm a to je na vešanie vecí málo. A tie vysúvacie vešiaky dcéra nechce, chce klasické vešanie. Najideálnejšie by bolo mať tam skriňu ale bola by príliš úzka. Ak by tam vošla, problém by bol vyriešený.
@kvetinka75 za dvere posteľ pozdĺž steny, stôl by som riešila aj rohový ( s tým, že jedna časť stola by bola dlhšia na tej stene 344 cm ), mala by si voľný priestor pod oknom a ľahšie sa k oknu dostala ( otváranie, vetranie, umývanie ), vstavanú skriňu by som rozdelila tak, že jednu menšiu a užšiu dala oproti nohám postele, tam by ešte mal byť priestor, ak rátame dĺžku postele 2 m, tak zostáva 1,44 cm, bola by teda užšia, ale aj tam sa niečo predsa len dá uložiť a druhú, veľkú vstavanú skriňu by som dala k dverám z druhej strany, tam je miesta dosť, zrkadlo by som volila ako jedno krídlo vstavanej skrine.
@libawet na tú stranu postel nevojde, za dverami je málo miesta, nedali by sa otvoriť, postel má šírku 90 cm myslím, tá stena toľko nemá, tam je len 57 cm, ak si myslela tú stenu
@kvetinka75 no presne tú, zle som videla to číslo na druhej strane, som bol v tom, že je to 97 cm. Aha. Tak potom opačne - posteľ dať k stene ako sa otvoria dvere, pozdĺž steny, rohový stôl by bol teda tou jednou stranou pri posteli. Vstavanú skriňu by som umiestnila na opačnú stranu k stene a mohla by byť po jej celej dĺžke tých 344 cm, ale aj nemusela, mohla by byť kratšia a ešte by tam vznikol priestor na malú pohovku, či kreslo. Pod okno by som stále nič nedávala, nech je k nemu voľný prístup, tam je aj radiátor, pod oknom? Ak áno, nemal by byť ničím prekrytý, aby šlo teplo. Na stôl by svetlo šlo aj tak a nad stôl by som volila ešte jednoduchú policu so vstavaným led diódovým osvetlením na stôl.
- opačnú stranu pre skriňu myslíš tú za dverami? Lebo to je úzka stena a nevojdu tam vešiaky, tam sa nedá dať vstavaná skriňa
- postel pozdlž steny - myslíš ako sú dvere? lebo postel je 2m a tá stena má iba 192 cm, postel by sa dala spraviť na mieru ale neviem či mi napr. spravia matrac 190 cm. Vlastne ešte menší, lebo si musím odrátať rám postele a to už neviem či nebude posteľ krátka.
@kvetinka75 tak potom opačne.
.na pravo od dverí dať skrinu v šírke 150,po vypínač..
oproti, pod okno posteľ 205cm(vonkajší rozmer)
na lavo pod okno stôl a za dvere rotoped alebo komodu alebo zrkadlo
no posledný návrh máme zatiaľ takýto ALE dcére sa to zdá také odseknuté, neútulné, neharmonické , ale inak sa to asi nebude dať spraviť.
Vadí jej aj to ,že keď sa otvoria dvere hneď po pravej strane bude mať bok skrine a už to na ňu tak zle pôsobí. Chceli sme aby to vyzeralo tak vzdušne, aby to opticky zväčšilo izbu
Ale pri takomto dispozičnom riešení asi toho veľa nevymyslíme
@vrana80 vyvýšenú postel určite nie,tú nemôže mať. nechceme ani police, je to celé také zapratané neútulné, tá izba by nebola taká presvetlné, veľká, aspoň opticky,
chce aby to všetko bolo pekne pozasúvané a aby to splývalo, nič vysunuté, odsunuté,
Chapem jasne, take nieco sa hodi do velkeho priestoru. A tie dvere sa nedaju otocit? Museli by ste komplet menit zarubnu?
nedali, tam chýbajú pánty, to sú staré niekoľko ročné a meniť ich tiež nechcem, to by som musela v celom byte + nové stierky, podlaha, to je časovo a finančné náročné.
hned oproti dveram, vedla okna, by som dala tu velku vesiakovu skrinu, ale nie hned vedla steny kde je okno. Nechala by som tam asi 30 cm a tam by som dala polickovu skrinu. Ta by bola po pravej strane skrine.
Po lavej strane vesiakovej skrine by som dala plytsie police na ukladanie veci, knih. Ak to dcera nechce, tak tam daj vysoku Malm komodu a potom este pridat policu na knihy.
Po pravej strane okna by som dala postel a pod okno hned stol na pisanie. Medzi stol na pisanie nejaky nocny stolik, alebo kludne aj bez stolika.
Je to dobry priestor, v pohode sa vam tam nieco pekne podari.
Ked mas police vedla vstavanej skrine, tak to posobi inak, ako ked je to cele uzavrete. Toto je nasa vstavana, robil manzel : https://static.4nets.sk/photo/57/471557/album/4...
@oslo1 ona to chce práveže všetko uzatvorené, jedna dvojdverová biela skriňa, žiadne police,
aj som chcela že na tú 344 cm stenu po ľavej strane od okna dáme skriňu ale sú tam trubky a ventil takže by to nebolo od steny, ale bol by tam skok, kamarátka tiež tak má v izbe spravené, že skriňa nie je od steny a vyzerá to tak odseknuto,
ale asi dáme skriňu a postel na pravú stenu a stolík rohový tak aby bol otočný do izby a okna, nech si netieni.
Už len porozmýšlať na ktorú stranu steny postel a kde skriňu
@kvetinka75 ak by ste mali záujem, robím vizualizacie, nie síce profesionálne, ale na predstavu postačujúce, študujem aj pracujem v stavebníctve, ak by ste mali záujem stačí sa ozvať, určite by som za to nechcela polovicu vašej výplaty 😊 viac v správe ak tak
@ja197 poslala som IP
Máte presne takú izbu ako my .teraz prerabame..za dverami vstavaná skriňa 137 CM šírka, za ňou posteľ..pod oknom veľký stôl na mieru pre dve deti až k stene pri okne police Lacko cikcakovito ulozene..a druhá postel na druhú stranu,tu čo máš nakreslenu ako 344 CM...od dverí napravo vitrína..nábytok bude hemnes IKEA, postele,1,5 m police nad posteľami..nič zararozene...na chodbe bude ešte jedna skriňa pre deti na mieru...aby mali mať kde veci
Žiaľ panelákove izby sú malé,ale zmestí sa im tam všetko,čo potrebujú...základ pre nás je dlhý stôl..má vyše dvoch metrov na dĺžku..
@kvetinka75
1) stôl musí ísť ku oknu,kvôli dennému svetlu ten by som dala po pravej strane izby do rohu..posteľ tiež po pravej strane do oačného rohu..dlžku máš v pohode..
2) po ľavej trane dverí dať skriňu do rohu a pod okno regál na knihy,komodu,príp to zrkadlo..