Ako požiadať realitného makléra, aby nám pomohol nájsť domček?

13. okt 2023

Ahojte chcem sa spytat. Od minuleho roka hladame domcek ale nedari sa nam a tlaci nas uz cas. Poziadala som RM aby nam pomohol no vobec sa neozval a ani nedviha telefon. Poziadala som 4 ani jeden nam nikdy nezavolal, ze maju pre nas dom pricom na strankach nachadzam domy ale nikdy nam nezavolaju, ze maju pre nas ponuku. Mam pocit, ze si z nas robia dobry den. Ako ste vy postupovali lebo vzdy ked sa ozveme na inzerat tak vzdy nam ho vyfuknu. Dakujem

natalkaaaaak
13. okt 2023

Vzdy sledujte najnovsie ponuky a hned choďte na obhliadku 🤷

alickapusinka
13. okt 2023

Sama si to sleduj. Maklér ten chodí na obhliadky. Ten nemá čas informovať ja pomáham známemu hľadať reality. Oni majú RK na to ľudí ktorý im hľadajú a platia nám za to že to hľadame. Viem to lebo to robím každý deň.

h2
13. okt 2023

Veď keď na stránkach nachádzaš vhodné domy, tak zavolaj a opýtaj sa na ten konkrétny dom, ktorý ťa zaujíma. Či myslíš, že okrem inzerovaných majú ešte nejaké iné, ktoré nikomu neponúkajú, len vám by kvôli tomu volali? Každý maklér, každá realitná kancelária má svoju ponuku, ktorá býva zverejnená. Je na tebe, aby si si vybrala.

sisaka
13. okt 2023

Tak to je úplne na hlavu, čo tu radite. Realiťak je od toho, aby tie vhodné nehnuteľnosti pre klienta zháňal a následne mu ich ponúkal 🤦‍♀️, ak to nerobí, tak nájsť iného. Ľudia si nájdu realiťaka práve preto, aby nemuseli denne hodiny sedieť na nete a hľadať vhodne ponuky. Či na Slovensku je to všetko naopak? Klient si sám hľadá a realitak len zhrabne peniaze?

engynka
14. okt 2023

Maloktory realitny makler zhana reality, neoplati sa im to. To by ste museli zhanat nejaky typ reailt ktory sa nedostava do beznych lonuk. Luxusnu vilu alebo pod.
Teraz si predstav ze ti najde dom co ponuka ina RK, makler co ti ho nasiel sprostredkuje predaj a ty mu zaplatis proviziu - lebo hladanie, zmluvy, obhliadky a druhu proviziu zaolatis druhej RK, ktory dom mala v ponuke. Takzr treba zvazit ci sa ti to oplati a ak ano treba sa s maklerom vopred dohodnut na podmienkach. Preto to nerobia malokto chce zaolatit 2 x proviziu.

alickapusinka
14. okt 2023

@sisaka nie na hlavu ja tak robí RK má ma na vyhľadávnie nehnuteľnosti za peniaze. Po každom type po predaji mám peniaze .Väčšina RK tak má.

beata_k
14. okt 2023

@sisaka Zvecsa predava reality, ale nehlada. Je to pre neho strata casu. Ja som im bola ochotna aj zaplatit, ale nechceli to. Vraj kym oni budu hladat, ja medzi tym nieco najdem a ich strateny cas im nikto nezaplati.

aduskatt
14. okt 2023

Ja aj vyhľadávam, nemám s tým problém, len nie vždy je to záležitosť krátkeho času, niekedy to trvá, keď má klient požiadavky, z ktorých nechce ustúpiť