Po materskej som nastúpila do práce a našla som si v práci baby s ktorými som si rozumela. no prácu som zmenila..ako sa hovorí : "zíde z očí zíde z mysle"..No s jednou som si velmi dobre rozumela, myslela som si,že som našla "spriaznenu dušu"..Len tak v skratke...pol roka sa mi neozvala..po pol roku ma začala vyvolávať na kavičku..No ja už nemam chuť a nemam chuť jej ani písať dovody prečo..dosť sa môj život dovtedy zmenil..Ja ju ignorujem..ona ma bombarduje sms-kami : či som ju už definitívne odpísala..A teraz otázka: Napísali by ste takej osobe a vysvetlili by ste jej to, alebo by ste ju odignorovali, pretože Vám ten človek už za to nestojí. Zvyknem zo slušnosti ludom aspon odpísať..tak si sama kladiem otazku,či to bude až také neslušné,ak ju bez vysvetlenia budem ignorovať nadalej...Dakujem 🙂
áno, ignorácia je neslušná. Aspoň z úcty k človeku, ktorý ťa chce vidieť, by si sa mala zachovať ľudsky. Tiež mám jednu takú "kamošku", asi tak raz za pol roka sa mi ozve, chce sa stretnúť. Doteraz som to riešila ako ty, buď som sa vyhovorila, alebo som na to stretko s nechuťou išla, ale prežila ho. Raz som si to v hlave prehodila a začala som to vnímať tak, že keď niekto o mňa stojí, iniciuje stretnutie, chce sa so mnou porozprávať a je na mňa zvedavý, tak tú moju prítomnosť tej osobe dožičím, hodinka-dve ma nezabije a možno mi prinesie do života niečo nové. Odvtedy s takýmito stretkami nemám problém, veď keby som bola nejaká nepríjemná harpia, tak ma na stretko nikto nevolá 🙂
Ber to ako pozitívum, vieš koľko je osamotených ľudí, ktorí nemajú s kým ísť ani na kávu?
Urazila tvoje ego tým, že sa ti pól roka neozvala? Možno mala na to vážny dôvod... Preto by som si jej "ospravedlnenie" určite vypočula nielen zo slušnosti, ale aj z úcty k človeku, ktorého som raz nazývala spriaznenou dušou. Daj jej šancu. Napokon, už viac sa nemusíte stretnúť a môžeš jej priamo do očí vysvetliť, čo cítiš a ako vidíš vaše kamarátstvo v budúcnosti.
Jedine v tom prípade, ak ti vážnym spôsobom ublížila a sama si je toho aj vedomá, tak máš právo ju ignorovať.
asi som mala v živote štastie na bývalé kolegyne, s ktorými si aj po 10 rokoch odkedy spolu nepracujeme máme čo povedať a naďalej sa považujeme za spriaznené duše. Chvalabohu, že ani jedna nie je ako ty. To by ma mrzelo veľmi.
suhlasim s @lorela .... tak isto si sa jej mohla ozvat aj ty ako aj ona tebe,,,a mozno mala na to sakra dobry dovod,,,, mam kamaratky s ktorymi sa rok neozveme potom sa pol roka stretavame a znovu,,, proste to neriesime ale vieme ze sme tu pre seba,, urcite by sa ani tebe nepacilo keby sa snazis vidiet kamaratku a ona si mysli to co prave ty,,
pokial ludia si prestavaju rozumiet, prirodzene sa vzdaluju a odsudzuju, a netreba ani smsky..proste zivot, ine aktivity, zaujmy to poriesia a z kamosky je znama.
Ale tvoj pristup sa mne nepaci, je surovy voci tvojej kamaratke a kebyze som na jej mieste, a posles ma smskou do certa, ci osobne...tak by ma to velmi ranilo.
prve co ma napadlo, preco bola ona povinna sa ozvat tebe prva, nepises ze nereagovala na tvoj telefonat alebo sms.
no tak asi pre teba to bola kamarátka len "naoko" ked už nechceš mať s ňou nič spoločné. no aspoň by som napísala rovno nech vie ako to teda bolo.
trocha si protirečíš, najprv píšeš že "zíde z očí , zíde z mysle" a potom že je to kvôli tomu že máš ťažké obdobie, tak ja potom netuším ako to teda je.
ak by to bolo fakt len to ťažké obdobie rovno by som napísala že máš blbé obdobie a snažila sa s ňou skontaktovať napríklad cez FB a stručne jej naznačila kde je problém s tým že ked sa budeš na to cítiť stretnete sa aj osobne. aj ked ak si na tom fakt blbo, také stretko by ti práve mohlo pomôcť, ked by si sa vyrozprávala.
ak nemáš záujem s ňou sa kontaktovať a nebola to veľká kamarátka pre teba bolo by fakt dobré sa aspoň ozvať a povedať to napriamo, nech vie na čom je a nežije nadalej v omyle.
To je take neriesitelne? Preco si takto kazit vztahy a zahlcovat myslel?!Ignoracia, mi pripomina detsky truc a vy ste hadam dospele, nie?
Za pol roka si sa jej ty mohla ozvať tak isto
My sa s niektorými kamoškami nevidíme aj pol roka, nevoláme si niekedy dlhšiu dobu, ale vždy si mame co povedať, keď sa stretneme a vieme, že sa na seba môžme spoľahnúť. Každý máme aj svoje starosti a vieme, že nemáme čas si vyvolávať a vypisovať, ale keď ten čas mame zavoláme si. A je jedno ci zavolám ja alebo ta druha. Ty si jej prečo nezavolal?
Asi by ťa jedna sms až tak nezabila, bolo by to aj slušné, veď ste si v minulosti rozumeli, ako píšeš. Skús si seba predstaviť v takej situácii, ako by si sa ty cítila.. možno sa na základe toho rozhodneš lepšie, ako zareagovať. A to, že sa s ňou nechceš stretnúť, lebo ti za to nestojí - ak by si jej to takto na rovinu napísala, možno by ju to aj zabolelo, ak ste sa nerozišli v zlom. Najlepšie ju však poznáš ty, preto sa rozhodni tak, ako to cítiš.