Ako potlačiť v sebe závisť?

11. jan 2023

Ahojte. Poraďte prosím ako potlačiť v sebe závisť.

ariannazara
11. jan 2023

A čo zavidis komu?

anile12
11. jan 2023

Uspokojiť sa s tým co máš

happy777
11. jan 2023

VĎAČNOSŤ...Treba byť vďačný za to co máš a myslieť aj na to, že niekto nemá ani polovicu z toho co ty...

zu2za3na
11. jan 2023

Chod na dlhu turistiku,prides na ine myšlienky a hodnoty

ivana11155
11. jan 2023

Tak že zmeníš ten pocit závisti tým, že tomu človeku budeš vedome priať. Najprv to pôjde len nasilu a závisť sa ti vráti a postupne tu dobroprajnost budeš aj naozaj cítiť a závisť zmizne. Hlavne zo srdca dopraj to čo zavidis.

marianarem
11. jan 2023

Jedna dobra zbran na zavist je sustredit sa na svoj zivot. Poriadne si prejst, s cim nie si spokojna a pokusit sa to nejako zlepsit. Mysliet na seba, robit nieco pozitivne pre seba, pokusit sa v niecom napredovat. Urobit nieco, co si budes vazit. Ked sa ti zacne v tom darit, zavist sama zoslabne.

autor
12. jan 2023

@ariannazara Plnohodnotné vzťahy. Ako pekne si pomáhajú a dopĺňajú sa páry.

mamutka
12. jan 2023

Každý má taký par, aký s partnerom vytvoril. To sa človeku nestane samo, ako výhra v lotérii, super výška ci modré oči. To si človek vyberie a sam na tom pracuje. To netreba závidieť, ale počkať, kým pride niekto zaujímavý, spravny, potom na to pracovať.

amiaja
12. jan 2023

Ono nie vzdy je to tak ako to vidis. Aj navonok dokonale pary mozu mat problemy a vedia to skryvat. Sustred sa na seba a svoj zivot. Bud vdacna za to co mas a raduj sa z malickosti. Netreba zavidiet, treba vidiet svet pozitivne.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
12. jan 2023

Ak mas zly vztah, treba porozmyslat, ci ho vies zmenit, alebo ako z neho von. Tymto smerom obratit svoje premyslanie a sustredenie.

Ak vztah nemas, tak sa sustredit na svoj zivot. Ked je ten upratany, zvycajne sa najde aj vhodny partner. Lebo vdaka nastaveniu v zivote mas zvycajne nastavene aj nejake ocakavania, aky by mal byt, aby ste si rozumeli. Aby ste sa k sebe hodili.

Ked clovek v zlom zavidi, pusti si lahsie do zivota dalsie a dalsie chyby. Lebo ta zla zavist (v podstate ista forma ziarlivosti) urobi cloveka kratkozrakym.

domak2
12. jan 2023

Možnosti je viac. Závisť nemusí byť len zla vlastnosť, ukazuje ti co chceš v živote zmeniť. Takže sa môžeš rozist/nájsť vyhovujúceho partnera, uspokojiť sa s tým co máš a stastnejsim dopriať, alebo sa zozierat a variť lektvary z pavucich nôh v chalupke v lese aby sa im prestalo dariť 🕷😅

tiezjedna
12. jan 2023

nájdi si lepšieho partnera...

madeline1
12. jan 2023

tomu som nikdy nerozumela. ja som zavist nikdy necitila. to, ze to ale citis plynie z tvojej nespokojnosti, tvoje stastie zavisi od teba a podla toho sa riad. ak nie si s niecim spokojna, zmen to a viac dakuj za to, co mas.

hodiny22
12. jan 2023

Závisť je to , čo ti hovorí tvoja duša , že by si chcela a čô ti chýba . Nieje to zlé, že niekomu niečo závidíš. Je to len to , po čom tvoja duša túži .