Ako postupovať voči klamárke?

lia82
27. dec 2013

Zdravím všetkých a prosím vás o radu. Moja kamarátka omylom zaslala knihu panej, ktorá za ňu ešte nezaplatila. Automaticky odovzdala oba balíčky na pošte ... Keďže pani mi oznámila, že sumu uhradila 23.12 cca okolo obeda, bola som pokojná ... Do dnes - 27.12 nedošli... je to normálne? Včera som žiadala od nej potvrdenie o zaplatení, no viac sa neozvala. Dnes ju urgujem, no bez odpovede. Podľa stránky slovenskej pošty si dnes knihu prebrala a viac sa neozýva ... Poraďte, čo mám robiť? Aj vám sa stalo niečo podobné? Ako ste postupovali? Kde môžem zverejniť jej meno, aby som pred tou klamárkou vystríhala ostatných? Kde sa môžem obrátiť? Ďakujem za všetky rady. Lia.

tominko2612
27. dec 2013

Myslim, ze je to uz o svedomi dotycnej, ak sa Ti neozyva a peniaze neposlala, nemozes urobit nic. Ale pockaj este, boli sviatky, mozno peniaze dojdu.

lulatko11
27. dec 2013

Peniaze este mozu prist si myslim, ja co som uhradzala nejake veci 24teho az dnes mi odisla platba...ale no neviem, ak vam ani zajtra nepridu urcite klamala

katrinka8
27. dec 2013

Ahoj, skus si este overit v banke, ci sa robia prevody cez sviatky plus ak ma ona inu banku, prevod trva zvycane dlhsie ako v ramci tej istej banky. Mozno kvoli tymto dvom faktorom (3 dni sviatok + prevod z inej banky) sposobili len oneskorenie platby.

brisilda
27. dec 2013

nemozes urobit nic 😔 jedine co mozes je pockat a dufat, ze pani je cestna a peniazky posle alebo /poslala/ je mozne, ze neola este na nete a preto ti neodpovedala ..... inak ti ostava asi len zverejnenie jej nicku a ak sa ti ani do mesiaca neozve tak zverejni cele jej meno

sissy27
27. dec 2013

ak poslala peniaze 23. po 12.00hod, je možné, že systém ju spracoval až dnes, takže na účet by ti mala nabehnúť najbližší pracovný deň a to bude v pondelok...

anjelicek26
27. dec 2013

Este pockaj, je to kratko, su sviatky, mozno sa preto neozyva, nie kazdy je na nete 24/7... ak sa do tyzdna neozve, ries to cez admina, aj ked asi neurobis s tym nic.

katasa
27. dec 2013

platba ešte môže nabehnúť... ja som zadávala nejaké príkazy 23,12 a dnes ešte nie sú tam, kde by mali... počkaj ešte napr. do konca mesiaca...

joely
27. dec 2013

odporúčam nerobiť paniku 🙂 určite platbu obdržíš🙂 dôvodov môže byť niekoľko: pani knihu prevzala s tym, ze mozno ani nevedela, co prebera, platbu možno zabudla uhradiť, platbu mohla zaslať nesprávne, atd, mne sa niekedy stava, ze objednavam viac veci a nie som si ista, ci som vsetko uhradila. Pred sviatkami ma kazdy toho dost, moze sa to stat. Rovnako moze byt problem aj v bankovom systeme. Na platbu rataj 2 pracovne dni, a to podla mna sedi, ziadny strach, vsetko dobre dopadne.

lullabysweet02
27. dec 2013

Este je podla mna skoro na uzavery, pockaj do pondelka, utorka.. Podla mojej skusenosti napr. idu peniaze z m-bank cca o jeden dlhsie ako z beznych velkych bank... boli sviatky, total nestandard, ludia behaju po navstevach, prijimaju navstevy, nesedia tolko za kompom.. knizku vybrala, mozno v zhone a dala niekomu ako dar, teraz niekde debati s obdarovanym...

..cislo uctu si jej dufam dala spravne.. ak by mne prachy neprisli, opakovane by som ju vyzyvala na uhradu a v kazdej dalsej vyzve by som pritvrdila 🙂 mas jej meno, adresu... datum narodenia, fotky a vsetko mozne sa da lahko zistit na webe o velkom mnozstve ludi, mozno patri medzi nich (checkni FB, katasterportal....)... a dnes mas plno moznosti, kde zverejnit jej meno.. a v podstate jej mozes (alebo Tvoj velky brat 🙂 zazvonit pri dverach, alebo ju tym aspon postrasit 🙂

Ale aj tak si myslim, ze je este skoro na uzavery 😉

svano
27. dec 2013

Mne sa stalo niečo podobné.Tiež som predávala knihu,ale kým si ju dotyčná osoba z pošty vybrala ja som konala.Zistila som si tel.č. na poštu v danom meste podľa ulice.Tam som vedúcej doručovateliek vysvetlila o čo ide a ona mi dala zásielku vrátiť,za čo som jej vďačná. Ale keď si už zásielku prevzali,tam už asi toho moc nenarobíš☹.

ariadna22
27. dec 2013

pošta má právo si držať peniaze 60 dní, ak sa platí ppu