Ako postupovať pri mailoch z Nigérie?

mitinka
6. sep 2011

Prosím Vás všetky o pomoc.... Predám po internete Casualplay S6 a ozvala sa mi jedna pani a najprv mi napísala,že má záujem a či jej ju viem poslať...Napísala som,že nech napíše adresu a zistím si poplatky a dám jej vedieť,koľko ju to víde... 😒 a ona mi toto odpísala:

Ello
Am Dr Yvonne forme Holland a som záujem kúpiť Váš predmet
a. ja vám ponúknu 300Euro za položku vrátane lodných nákladov
cez miestnu pošte na môj klient adresu a ja prevedenie platby na
vám cez rýchle on-line banku, aby bankový prevod na váš bankový účet .. tak som sa
chcem, aby ste sa dostať späť ku mne s plnou bankové spojenie, aby mohol byť
platbu na svoj účet ..

Názov banky ...
Názov účtu ...
Číslo účtu.

Budem čakať počuť od vás čo najskôr, a tu je
adresu a ja čakajú na svoje plné bankové spojenie skoro, takže som
môže .... vykonať platbu čoskoro

Name: Sam Rotimi
Address :No 5 , Oke Iyin Road Akata
State :osun state
City: ilesha
Zip code: 234036
Country:Nigeria
Mobile #:08090730082

Vďaka .....

Čo si o tom myslíte???Už len to,že tam je nigéria mi to nesedí.... Dám jej číslo účtu a vyrabuje mi ho??? 😔 Neviem čo jej odpísať....A trochu ani tomu e mailu nerozumiem,... Poradte prosím...Ďakujem za každú radu.

ikke
6. sep 2011

@mitinka tomu emailu ani nemozes rozumiet, to je totiz rec google automatickeho prekladaca 😝 😉
rozhodne nic neposielaj, najlepsie podla mna urobis ked uz na nu (neho?) ani nebudes dalej reagovat.
podvod ako vysity.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janepro
13. nov 2011

Zase sa ozývajú nigerijskí podvodníci , baby nedajte sa oklamať 😠 😖 😉 😉 😉
Išlo o email od robert.kelvinroberson.kelvin@gmail.com pokúšal sa oklamať už viacerých ľudí !

Thanks for getting back to me ,

I am very glad when i read from you and also let me know the price for the item and let me know how much is the shipping fee to my daughter in Africa and also get back to me with your bank information so i can make the transfer into your bank account and i which to read from you soon with your bank information.

Here Is My Daughter Address Below:-

Name:- Yesumen Akani
Address:- 20B Beside Living Spring Church Poly Road
City:- Ibadan
State:- Oyo State
Post Code:- 23402
Country:- Nigeria

So i want you to get back to me with the picture of the item and your bank information.

Bank Name
Account Name
Account Number
Tel Number
Total Cost

Regards

kim_rossi_stuard
13. nov 2011

ahojte dnes mi prisiel mail od hore spominaneho odosielatela- ale s inym textom:
I'm interested in your add you posted on site. So I want to know if it's still available for sale and will like to know more details about it,if possible the present picture attached to me. Thanks. odosielatel:
robert.kelvinroberson.kelvin@gmail.com - Robert Kelvin (neregistrovaná/ý) - Dnes o 11:01

tak som si ho zadala do ggooogle aby som pozrela ci neni neaka zmienka, lebo nechapem kto po anglicky hovoriaci by chodil na konika???/
a naslo mi tuto temu, tak dakujem za info mile damy 🙂 @janepro

eginny
18. nov 2011

@kim_rossi_stuard Ahoj kim, presne ten isty text som si dnes nasla v poste... dakujem za info 🙂 prajem krasny den

lenka3007
18. nov 2011

jaaaj, tieto maily hned oznacit ako spam, odomna uz tolko nigerijcanou chcelo kupit svadobne saty a dokonca mi ponukali dvojnasobok...

wikinap
23. nov 2011

boze aj mne pisal isty (robert.kelvinroberson.kelvin@gmail.com a ze xce kupit kocar uz mi poslal aj vypis ze peniaze poslal,dala som mu cislo uctu dufam z enic mi nehrozi ,neskoro som si precitala tieti prispevk

erikasadek
23. nov 2011

@wikinap davat cislo uctu je to najblbsie co mozes urobit u tychto podvodnikov!!!!!

wikinap
23. nov 2011

@erikasadek a co mi hroziiiii

erikasadek
23. nov 2011

co ti hrozi ak das cislo svojho uctu tak co asi.; oni su doslova mafia vies kolkych ludi dokazali obrat o tzke prachy??? ako prve ak by ti nahodou chybali peniaze na ucte tak mozes jedine podat trestne oznamenie ale slovenska policia vel anemoze su miumo eu... cislo uctu si daval slovenske alebo iban?? ak medzinarodne tak je to blbe... slovenske cislo uctu zo zahraniacia nepomoze potrebuej cislo iban.... 😉

wikinap
23. nov 2011

nie iba slovenske fu tak este ze no som krava najivna este zistujem vsetko aby to bolo najlacnesie a vidis ale sa mi to hned nepozdavalo

miminecka
22. dec 2011

I\'m interested in your add you posted on Site. So I want to know if it\'s still available for sale and will like to know more details about it with
the price of the item,if possible the present picture attached to me.

Thanks.

Robert
Kontakt na mail:
robert.kelvinroberson.kelvin@gmail.com

mne pisal dneska,nenalette mu,ja som mu hned vynadala,pekne po anglicky,este nas chudobnych slovakoch chcu okradat,fuck!

macocha
30. dec 2011

mňa dnes kontaktoval niekto cez fotoblog s týmto textom:

My name is miss Joy , I see your profile today and I will like to have a mutual relationship with you, please write to me with my private id (joynew.williams@hotmail.com we can start from there,also i will send you my picture. please contact me directly on my private email (joynew.williams@hotmail.com) there is something crucial i will like to share with you take care and lots of love, please don't mind the distance and color it has nothing to do with love God bless you
Joy.

No tuším že to bude tiež z tejto kategórie. 😒 tá angličtina má svoje chyby a celkove sa mi nepozdáva... ten istý príspevok som našla aj v jednej téme.

zuzana76
30. dec 2011

@macocha to je podozrive, ta kontaktoval tu na MK vo fotoblogu? mas tam fotky deti, okamzite ich stiahni a urcite nekomunikuj

macocha
30. dec 2011

@zuzana76 zuzka fotky mám len pre priateľov, na príspevok v téme Rakusko... som upozornila adminov 😉 A áno, mne nechali odkaz tu na MK, pri krátkej správe zpred 2 mesiacov, ak chceš, kukni. A diky za reakciu, som rada, že si mi potvrdila, že to vyzerá podozrivo. 🙂

Písala som to sem práve preto, že asi som nebola jediná, asi nechal(a) správu pri viacerých fotoblogových správach.

macocha
30. dec 2011

už som ten komentár zmazala, kamoška našla úplne rovnaký text na viacerých fórach...

lucky3
28. jan 2012

Boze, ja som krava. Vcera som mu poslala svadobne saty!!!! A zasielku neviem stornovat, lebo uz je v BA a nikto mi tam neberie telefon. Nevie niekto nejake cislo??? Prosiiiiim.

lealaurova
5. feb 2012

Ja som sa teraz 2 dni trapila s touto: lira harrison lira4555@gmail.com
Chcela odomna kocik a dokonca mi poslala potvrdenie, ze mi poslala peniaze na paypal, ale ze sa mi pripisu az po uhradeni sumy 300 eur cez westernunion.
Vdaka Bohu zdravy rozum zvitazil a nic som jej neposlala, je to uz znama podvodnicka.

stardust
5. feb 2012

E-mail z Nigerie? Ani by som sa s nim necickala, nereagovat a basta. V 99,99 percentach obycajny podvod.

lealaurova
6. feb 2012

Ja som ani len netusila ze je z Bangladesu.
Pekne mi reagovala na inzerat na kocik, ktory mam uvedeny na inej stranke. To nebolo tak, ze by mi zrazu prisiel mail v anglictine. Problem som nevidela, kedze pisala ze je z Anglicka a tam by akoze aj ten tovar isiel.
Totiz kocik som uz do Anglicka raz posielala a nebol najmensi problem.
Ale ked uz mi zacala posielat potvrdenia o zaslanych peniazoch a chcela tych 300 eur co akoze poslala navyse za prepravu poslat cez western union a ja som tie peniaze samozrejme na ucete nemala, tak vtedy to zacalo byt podozrive.
Kazdopadne treba si davat obrovsky pozor, lebo oni uz aj tie potvrdenia a vsetko vedia urobit ako original.

martinafilova
8. feb 2012

Práve si dopisujem z Nigérijčanom Robersonom Kelvinom, je to macher!!!!

ikke
8. feb 2012
stardust
8. feb 2012

@martinafilova kedy bude svadba?

svadobnesaty1
13. apr 2012

Ahojte, ja som dostala podobny mail od: Grey Mark grey.mark653@hotmail.com. Takze pozor na nich!!!!!

I am very interesting with the item and i will offer you 500USD for the item plus shipping cost through FIRST CLASS LOCAL POST OFFICE to my daughter.

Here below is the shipping address:

Name:- Yesumen Akani
Address:- 20B Beside Living Spring Church Poly Road
City:- Ibadan
State:- Oyo State
Post Code:- 23402
Country:- Nigeria

Also send me your bank details below:-

Name:
Bank Name:
Bank Address:
Account Number
Tel No

i hope to read from you with your bank info and also the picture of the item.

Best Regards

dankahruskova
18. apr 2012

zverejnila som , ze predavam svadobne saty. ozval sa mi slusky pan z anglicka a dohodli sme sa na cene a vsetko okolo toho, dala som mu cislo mojho uctu a moje meno. akoze mi peniaze poslal na ucet, ale len akoze. ja sprosta som mu verila a saty som poslala cez postu. lenze este stastie, ja som sa rozpravala s jednou znamou, ktora pozerala o tomto podvode nieco na internete. okamzite ma na to upozornila a utekala som hned na postu stornovat zasielku. vratili mi peniaze a balik. ln dufam, ze ten debil nezneuzije moje bankove konto,alebo si pojdem zmenit cislo. ked budem nieco predavat, tak len z rucky do rucky. dievcata davajte si pozor na nigerske adresy. lebo by ste na to doplatili, ako som skoro doplatila ja. nemala by som peniaze a ani saty.

teeneger
24. máj 2012

ved ked niekomu das cislu uctu tak nema pristup ku tvojim peniazom, nie?

dejnika
24. máj 2012

@mitinka len to nie,
si nevidela, koľko upozornujú na takéto podfuky? A hlavne z Nigerie a Malajzie. Dávaj si pozor, lebo oni sa vedia nabúrať do tvojho súkromia a vybrakujú Ti účet ani sa nenazdáš!

mammam
20. nov 2012

su to medzinarodne znami podvodnici, obrovska organizacia. Na nete su v roznych krajinach fora, kde sa ludia vzajomne informuju a varuju pred nimi. Neodpovedajte, nepiste, nemajlujte!!!. Bola som tiez poslodena a sice tak, ze som posielala predmet na poste do Nigerie v prísľube následného vyplatenia peňazí. Lenže cena za balík od nás do Nigéria je vysoká a potom sa už zľahla zem . Nik neodpovedal a neposielal peniaze. Preto som predpokladala, že aj niekto na našej pošte musel byť napojený na túto podvodnícku sieť.

slavocka144
15. júl 2013

Pripájam ďalší podvodnícky kontakt - terezarichy@gmail.com