Ako postupovať, ak sa chceme vzdať psa?

nikuska845
30. jan 2020

Ahojte. Neviete mi poradiť aký je postup keď chcem dat preč psa? Je aj cipovany aj nahlásený proste všetko.. Len ja už proste nevládzem co on vystraja doma keď tu nie sme.. Všetko nám ničí aj malého veci ošťal.. Proste pohár trpezlivosti pretiekol.. Vopred ďakujem.

amelia000
30. jan 2020

@nikuska845 a co tak ho vychovat?

malebiele
30. jan 2020

@nikuska845 kolko ma pes a ako dlho je uz u vas? ...no prva chyba bola mozno kupovat psa do interieru, lebo psy si znackuju, osikuju veci, takze lepsie fenky do interieru, pes do exterieru... za dalsie pes sa da aj vychovat, kolko casu mu venujete? a za tretie, ak je sam doma a robi neplechu, preco mu nekupite klietku, do ktorej ho budete davat kym nikto nie je doma?

renatka1985
30. jan 2020

aky stary je psik? neziarli nahodou na maleho? mali ste ho uz pred tehotenstvom / porodom? spraval sa rovnako aj predtym?
mozno to vyznie smiesne, ale aj pes moze mat uzkost a depresiu - a najcastejsie sa prejavuje tak, ako popisujes. tu pomoze len cielene zvysit pozornost, venovat sa mu viac.
ak si pevne rozhodnuta dat psika pred, odporucam najprv oslovit rodinu a znamych, potom kontaktovat najblizsi utulok.

ada93
30. jan 2020

@nikuska845 Pes nie je hračka, prvé dva roky treba počítať s tým, že bude robiť neplechu, ak je to šteňa. Aj náš bol šteňa, ohrýzol nám napr. roh z nového domu, ovocné stromy, povyťahoval kvety... Nechápem tento prístup, aj deti dáte do domova, keď neposlúchajú? Tak ako dieťa, aj psa treba vychovávať a venovať mu čas. Alebo sa choďte pozrieť do útulku, či sa bude mať lepšie ako u vás doma. Ak je to malý pes, tak mu zostrojte ohrádku, ktorú nepreskočí a viac sa mu venovať, učiť ho čo nemôže. Lenže ľahšie je sa ho zbaviť, všakže...

margaretka_
30. jan 2020

Treba mu najst noveho ZODPOVEDNEHO majitela hlavne, a potom poriesit prepis cipu a odhlasit z uradu.

hennyinnsbruck
30. jan 2020

Zavolajte do útulku, dajte inzerát ze predáte, darujete atď.. .... Ja vás odsudzovať nebudem (mam 2 psov).... Aspoň nepatríte k tým co uviazu psa niekde mimo mesta...

maca1984
30. jan 2020

Ach jo no,s tym treba pocitat ked si zaobstaras zvieratko.Aj s tym, ze ho treba vychovavat a nie mat len ako "doplnok".Ostatne tu uz mas napisane,nebudem sa opakovat

hennyinnsbruck
30. jan 2020

Inak súhlas s
@margaretka_ podľa toho kam pôjde psík sa potom rieši prepis

limetka69
30. jan 2020

Normalne by som urobila zakon, ze treba skladat skusky ako v autoškole ked ludia chcu zviera! Beriete si zvierata a neviete co to obnasa! Velmi smutne. Najdi mu majitela schopneho co vie, co znamena mat psa.

miriam1983
30. jan 2020

@nikuska845 mne moji psy rozkusali sedacku,vsetky kable,asi 10 ovladacov a nabijaciek,vsetky rozky na nabytku,povlecenie... pocurane som nala vsetko,kazdy den som 2x denne umyvala dezinfekcnym aj octom raz za cas proti zapachu. Ale s tym clovek musi ratat,ked si berie psa. Treba mat trpezlivost a psika vychovat. Ale ked vam pretiekla trpezlivost z takehoto nicoho,co si pisala,dajte ho prosim prec,pretoze u vas by trpel!

majoranka24
30. jan 2020

@hennyinnsbruck Ked je pes zacipovany, uz ludia viac rozmyslaju ako sa ho zbavia. Nemozu ho len tak vyhodit na ulicu, lebo by im ho prisiel niekto vratit. My mame tiez 2 psov a nech by rozhryzli cokolvek, nikdy by nas nenapadlo, dat ich prec. Ako tu pisali viaceri - treba psov vychovavat. Maju rozum, daju sa naucit, co smu a co nie.

saskia_98
30. jan 2020

@ada93 prve dva ? 😂 moj retriver ma 5 rokov a furt mam pocit ze je velke šteňa z neho. 😁😁
Autorke: skuste sa psovi venovat. Ist s nim na vycvik. A ked to nepojde, az potom ho dajte prec do novej rodiny (nie uviazat okolo stromu niekde)..

maca1984
30. jan 2020

Minuly tyzden padla za obet nabijacka na moj notebook,papuce uz boli tiez,snazil sa aj tenisku,toaletak sme mali po celej chalupe-tahal ho z kupelne.Nevadi.Nas ma necelych 5 mesiacov,steka aktualne snad na vsetko a vsetkych.Chodime s nim 4 x denne na prechadzku,na zahrade na chalupe ho pustam a hrame sa s nim -hadzeme mu palicky,lopticky.Ma nakupene hracky na hryzenie,kosticky na hryzenie.Od jari je prihlaseny na vycvik.Prve dva tyzdne ked sme ho priniesli z utulku cikal kade chodil,v noci kakal -tak sme striehli v noci s muzom na striedacku a bezali s nim von.Teraz uz dnu necika,nekaka-ak mu treba mimo hodin kedy chodime vencit tak sa pyta-toci sa pri dverach.

palomka
30. jan 2020

Existujú rôzne výcviky pre psov, ale keď niekto dospeje do toho štádia, že je schopný dat psa preč, tak to už je bezpredmetné. Aj ja mam psa, aj mi rozkusal kožené topánky a nie jedne, aj kopec iných veci, paplóny, káble atď... Kým z toho nevyrastol. Aj 2 deti sme vychovali a nikdy mi nenapadlo ho dat preč... Priznám sa, je trosku nevychovany, ale vydrzali sme to a už ma krásnych 14 rokov ❤️

saskia_98
30. jan 2020

@maca1984 moj retriver mi rozhrýzol 200€ topanky co neboli doma ani deň. Jak prišli tak aj odišli. Fasada domu zničena (v lete mozem malovat este raz cely dom), vsetky kvietky, ploty poničene. Ale nikdy ma nenapadlo dat ho prec. 🙄 Ved to je laska na celý život. Aj keď vystraja blbosti kym som mimo domu, ale co uz. 🤷🏻

prettiness
30. jan 2020

@malebiele my mame psa a nic si vnutri neznackuje....
@nikuska845 no podstatne je psa vychovat tu ste zjavne zlyhali... zviera nie je vec ze ked ma omrzi proste ju poslem dalej...

ale idealne dat inzerat ze darujete psika, pripadne aj nahlasit do utulkov ale prosim aspon zistite do akej rodiny pojde chudak nech zas nedopadne rovnako...

maca1984
30. jan 2020

@saskia_98 mne by to tiez nikdy nenapadlo dat ho prec,ratali sme s tym ze toto bude.Kaslem vsetky kable,papuce,topanky,on bude s nami aj keby "dom zbural "😀

ada93
30. jan 2020

@saskia_98 Hahaha retriever presne! :D Nám poobhrýzal všetky päty a špičky z topánok, keď sme ich neschovali, obhrýzol mi blatníky na aute, tie prvé dva roky to bol iný masaker, ale nikdy by som ho nikam nedala, je to člen rodiny. Tiež bude mať 5 rokov, tento rok ideme risknúť záhradku, tak som zvedavá koľko vydrží :D

saskia_98
30. jan 2020

@ada93 nam nevydrzala ani deň. 😂 jak mamka nasadila kvietky, on ich vecer vyhrabal a poukladal vedľa jamiek z kadial ich vyhrabal 😂😂 to je najhorsie plemeno psa na bojkot zahradky jake poznam 😂🙈 raz som si doniesla kaktus z bulharska. Pol dna bol vonku aby sa spamatal po tej dlhej ceste a pes mi ho medzi tym do hodiny obžral. 🤦🏻 A ked pozriem na dvor, pol dvora poniceneho, pozriem na psa a nahodi este taky kuk ja nic ja muzikant. A ked kricim ta sa este urazi, normalne hlava na opacnu stranu, nufak hore a ani na mna nepozrie. 😂😂🙈 Ale je to laska darmo. ❤

leskovael
30. jan 2020

Ked bude dieta vo veku ze budete mat pocit ze nezvládate výchovu, tiež ho dáte preč? Ja by som vyhodila každého jedného, kto takto zamýšľa. Raz ste si psa vzali, tak kurník ako dospelé osoby by ste mali niesť zodpovednosť za vaše rozhodnutie... Psa treba vychovať a nie sa sťažovať čo výstraja. Buď ste zanedbali výcvik ked bol šteňa alebo je to ešte mladý pes a musí sa naučiť... Sám od seba sa ale nenaučí, nato ste tam vy...

nikuska845
autor
30. jan 2020

Určite by som honnepriviazala o nejaký strom a tam ho nechala. Vidím ze veľa ludi sa veľmi rado navaza do druhých keď nevie aká je situácia 😊 to co robia vaše psy je vaša vec. Ja som sa pýtala na to aký je postup a nie to aby ste mi tu vypisovala ako by ste sa k takým ľuďom zachovali. Ja som sa mu venovala každý deň pred tým než sa maly narodil. Často som s nim chodievala von. Doma som sa s ním aj hrala, dávala mu kostičky na kusanie, rôzne hračky atď. Teraz keď je malý na svete nevenujem sa mu až tak pretože aj o malého sa niekto musí starať. Samozrejme keď spi tak sa s ním pohrám ale ne potrvá to dlho nakoľko on nespi cez deň veľa. Chcela som len vedieť aký je postup pri zmene majiteľa nič viac. Ďakujem

miriam1983
30. jan 2020

@nikuska845 ked bude u noveho majitela,u veterinara prehlasite meno a adresu na cip a odhladite z uradu.

nikuska845
autor
30. jan 2020

@miriam1983 ďakujem

danina09
30. jan 2020

a ozaj to s nim este nechcete skusit? nebude ti to luto? to mas aj s detmi tak, proste jedneho dna prestanu posluchat budu robit problemy a co das ich niekam. mohla si cakat, ze sa to tu ludom moc nebude pacit ale je to tvoj pes

luuubik
30. jan 2020

Mam rada zvierata, no co tu niektore pisete, ze "ked dieta nebude posluchat tiez ho das prec", to je teda jemne povedane cez ciaru. Nech akokolvek milujem svojho psa, dieta je este milion svetelnych rokov pred nim - ak je pre niekoho dieta so psom v jednej rovine, nech sa paci. Autorka psa nezvladla, stava sa, nie vzdy clovek spravne odhadne, do coho ide, ale to je tak vo vsetkych vztahoch a situaciach, nielen v tejto, ked si clovek obstara psa... Zena sa pyta na normalny prakticky postup a tu sa jej dostane moralneho posudzovania a nevyziadanych rad viac ako odpovedi k veci. Take konikovske 😉

marryy11
30. jan 2020

Prosím vás, nevzdávajte sa psíka. My máme dvoch a je to tiež niekedy o držku 😀 ale skúste vyhľadať v okolí nejakého cvičiteľa čo by vám pomohol s výchovou.
Potom psíkovi keď sa nevenujete môže si takto vyprosovat pozornosť. A napríklad my, ked niekam ideme máme taku ,, izbičku,, preňho kde má deku, misku s vodou hračku a maximálne čo nám zničil boli lišty, tie sme dali preč s už nemá čo ničiť. Ideálne ak pred odchodom psíka trochu unavite.
Určite je veľa spôsobov ako situáciu zlepšiť a aby ste boli v pohode vy aj psík treba pre to niečo spraviť a nie hneď sa vzdávať. Držim vám palce. A ak by ste boli z okolia TT viem vám odporučit aj super cvičiteľa .
Veľa šťastia 🙏🙂

maca1984
30. jan 2020

@marryy11 ja si prosim to meno cvicitela resp.kde by som ho nasla.Nas harant chlpaty je uz prihlaseny na jarny vycvik ale kontakt sa vzdy zide.Vdaka

gennara
30. jan 2020

Pozerám niekedy tieto "psie" diskusie a nechápem. To tu vlastne kedy vzniklo toto bytové psie plemeno? Ako malá som vždy túžila po psíkovi, bývali sme v rodinnom dome, ale odkedy mám ja sama byt, v živote mi to nenapadlo. Veď to zviera sa tam nemôže cítiť dobre. Jednoducho nemôže, aj keby mal do výšky 5 cm. Je to pes. Potrebuje voľnosť, priestor, a ľudí, ktorým na ňom záleží. To čo je za módu, robiť si z nich pomaly rohožky pred izbami a deky do postele. A vyzdvihovať ich na úroveň detí, nebodaj aj viac. Zviera je zviera a dieťa je dieťa. Bodka.

nikuska845
autor
30. jan 2020

@luuubik vystihla si moje slová. 🙂 Presne na to som čakal kedy ma tu začnú odsudzovať že čo som za človeka.. Určite mi bude ľúto ho dat preč no už toľko krát som to s nim skúšala a vždy to isté.. Neviem co robím zle.

fiafia
30. jan 2020

@nikuska845 ja by som si z takych reci tazku hlavu nerobila, niekedy mam pocit, ze zviera je uz nad cloveka. Podla mna je to fer,ze priznavas,ze to nedavas a v konecnom dôsledku chces pre psika to najlepšie, ked mu zaobstaras rodinku, kde sa mu budu plnohodnotne venovat. Mas moj obdiv v tejto dobe psickarskej napisat verejne, ze sa chces "zbavit" psika muselo ti byt jasne, ze sa do teba pustia...