Ako poslať kočík?

zuzanajamriskova
18. mar 2013

prosím vás ako poslať kočík kuriérom? čo mi k tomu treba vypísať?

xenicka13
18. mar 2013

zabalis ho, zanesies na postu, vypises tam papier- odosielatel, prijemca, dobre je mat aj tel. cislo toho, komu to posielas, stoji to 7,5 e

olga28
18. mar 2013

Ja som posielala kočík normálne cez poštu. Bol to Peg Perogo AT4 ale iba športová časť. Zloženú som ju zabalila do fólie, do eroobalu som dala papiere jeden kde som písala odosielatela ten sa potom preškrkne a druhý príjmatela. Potom som dala cez to špagát a bolo odoslané. Už som len vypísala papier čo majú na pošte na odosielanie balíkov. Poštovné má stálo okolo 5 eur hoci to bolo 5 rokov do zadu. Vtedy ma to vyšlo lacnejšie ako kuriérom. Neviem ako je to teraz.

enji38
18. mar 2013

dá sa aj tak, že kuriér pošty príde k vám domov, vtedy je to o 2 € drahšie, ale iba do 15 kg hmotnosti na infolinke pošty vám dajú kontakt na oblastného kuriéra

tehula
18. mar 2013

zavisi velmi od vahy zasielky. Ak ti to presiahne 10kil co pokial nejde o lahky golfac, ale normal kocik, tak presiahne, tak uz to nejde od 1.1.2013 poslat ako klasicky balik, lebo posta berie len do 10kg baliky.
vtedy mas moznost na postach do 15kg poslat cez kuriera a na vybranych postach potom zasielky nad 15kil. podat to kurierom, pricom sa vypise taky listok, velmi podobny obycajnemu doporucenemu listku na listove zasielky. Tam vyplnis cislo uctu, kam chces peniaze poslat, ak to bude dobierkou, a telefonicke kontakty na teba a adresata.
Cena zavisi od vahy a speci poziadaviek, ale v zakladnej cene mas napr poistenie az do sumy 850eur, co pokial neposielat novy stokke, alebo BGB, tak staci. Vaha do 10-15kil ta vyjde 6,90 ak to bude s dobierkou, tak 8,10 bude cena. Ak bude zasielka tazsia ako 15kg-20kg tak 7,50, a s dobierkou asi 8,70-9,00 Eur
tazsie zasielky su este drahsie, ale snad ten kocik nema nad 20kil.
POkial nemas moznost to podat na poste, da sa dohodnut si kuriera na odber, ale tato sluzba je drahsia o nieco.

Lacnejsie varianty v danom pripade, ako je expres kurier od Slovenskej posty, nie su. keby si bola predajca, ze opakovane posielas, vtedy sa oplatia DPD, Remax a podobne kurierske spolocnosti, lebo daju mnozstevne zlavy.

ninaoli
18. mar 2013

minuly tyzden som posielala PP GT3 sportovu cast aj doplnky, kocik som zlozila na vrch som dala v igelitke zlozene veci, obalila som to foliou a este oblepila paskou na vrch som nalepila 2 papieriky s udajmi prijmatela a odosielatela(tie na poste preciarknu) a odniesla som to na postu, tam som povedala ,ze to chcem poslat kurierom dali mi vypisat papierik (je dobre mat aj telefonicky kontakt na prijmatela) a na druhy den bol kocik z BA v Michalovciach doniesli im ho az domou 😉, dala som aj poistit aj krehke(pre istotu aby nan uz nic nenakladali) postovne vyslo na 7,50€

lazor
21. máj 2016

Ja pravidelne vyuzivam kuriera cez www.postovy-kurier.sk baliky do 50Kg hmotnosti alebo www.kurierske-sluzby.sk beru vsetko dokonca aj nadrozmerne zasielky ako bicylke, pneumatiky, nabytok atď.
Objednavka na oboch strankach 
www.kurierske-sluzby.sk aj 
www.postovy kurier.sk

je velmi jednoducha. Staci si len vybrat krajinu a vyplnit
ozaj kratky objednavkovi formular. Nasledne zaplatit
Paypal-Kartou alebo Prevodom.
Kurier pri objednavke do 10:00 pride este v ten deň
az ku mne domov alebo do prace. Takze nemusim zdlhavo
cakat na poste v rade. Poslat balik sa da ozaj rychlo
lacno a jednoducho. Vrelo odporucam kazdemu. 

Porovnaj si cenu cez www.najpreprava.sk

eaka
11. okt 2016

Dnes som sa pýtala na pošte na cenu prepravy 13kg kočíka a vypočítali mi €15!!!