Viete mi niekto poradiť ako postupovať keď potrebujem poslať balík kurierom slovenskej pošty ?
@magdalenal a nejde to tak že prídem na postu a poviem že to chcem poslať kuriérom ?
ide jasné... je to vždy o tom istom, prídeš povieš ako chceš poslať, vypíšeš a pošleš. len za mňa je to jednoduchšie vypísať doma a na pošte už len zaplatiť (rýchljšie)
dá sa to všeliako, keˇmám niečo väčšie tiež to riešim cez e hárok a kuriér príe k nám omov, s menšími balíkmi si zájdem priamo na poštu
@alenka551
@magdalenal baby, a na balík mám normálne napísať adresu odosielateľa a prijímateľa či to píše pošta keď to chcem poslať kurierom ?
@nikolet29 mne neprevzali a pivesali, ze si mam mat napisanu adresu
Minule som riesila aj ja. Najlacnejsie mi vyslo postovym kurierom. Vsetko vypises ako sa ma. Odosielatel adresat
@nikolet29 Tu nájdeš viac info ohľadom kuriéra SP:
https://www.posta.sk/sluzby/expres-kurier
Na balík normálne vypíšeš adresu adresáta aj odosielateľa. Neviem, ako SP, ale niekde tlačia aj štítky s adresou a čiarovým kódom (ale aj v takom prípade musia byť adresy na balíku napísané).
Ak si chceš vypočítať, koľko budeš platiť, tak si klikni na cenník. Tam zadáš približnú váhu balíka a v tabuľke Ti ukáže cenu. Môžeš poslať ako balík na adresu (to je drahšie) alebo ako balík na poštu (je to lacnejšie, ale adresát by si musel ísť po balík na poštu).
@nomina Aká bude hmotnosť balíka? Lebo od toho sa odvíja cena. Ja momentálne využívam službu zaslat.sk. Do zahraničia ma to výjde lacnejšie ako cez SP. Skús si pozrieť a porovnaj ceny. Zadaj si tam približnú hmotnosť a veľkosť balíka a vypočíta Ti to cenu. Tú potom porovnaj so SP.
Ďakujem baby ste super 🥰
ja som posielala minulý týždeň niekoľko banánových škatúľ, každá mala cca 20kg 🙂 cez ePodací hárok som nahodila údaje na expres kuriéra a balíky som doniesla na poštu. Ak chceš, aby prišiel k tebe, tak si len zaklikneš možnosť prevziať na adrese