Baby, ako mam posalt co najlacnejsie balik? Mam v inzerate puzzle penove a chcem ich posalt co najlacnejsie. Ako sa to da? Ktora mate skusenost?
@sissy27 A daju mi to ako list aj ked je to väcsi rozmer? (neviem ci si pozerala do albumu, ale tak rozmer je cca 30*60*8cm
A kolo by to malo byt nevies?
@horalka901 Ako list mozes poslat cokolvek do vahy 2 kg, na rozmere nezalezi. Posielam ti aj cenik posty. Je sice trosha horsie citatelny, ale da sa precitat.
@horalka901 ako som písala, cena poštovného závisí hlavne od hmotnosti, keďže neviem, koľko celý ten balík váži, tak ti neviem ani povedať, koľko to bude stáť... ale tu máš viac http://www.posta.sk/sluzby/listova-zasielka
nájdeš tam aj cenník
ja som penove puzle tiez posielala ako listovu zasielku, malo to do 2kg aj ked to bol rozmerovo vacsi balik 😉 teraz sa chystam tak poslat odrazadlo, zabalene vo vacsej krabici, ma to okolo 1 kg tak snad nebude s tym problem 🙂
@horalka901 Pokial ja viem, tak zalezalo aj od velkosti, nielen hmotnosti. Ak mala jedna strana viac ako 50cm, muselo to ist ako balik, nie list. Ale neviem, ci to este plati. Najlepsie sa spytat na poste, alebo tam zavolat.
@rora A aky mali cca rozmer? Kukni mi do albumu, ci to bolo take nieco podobne a kolko si platila to postovne?
@horalka901 zoberú ti to ako list
@trnka77 No u nas je postar taky stary dochodca. A s nim sa hadat o niecom je ako za trest. Tak si chcem najprv zohnat informacie radsej sama a tam za nim isto potom s hotovou vecou.
@horalka901 ja som mala zabalenych 9 kusov puzziel na sebe, jedna puzzla mala 30x30cm, tusim som sa tesne vošla do vahy 1kg, po starom bolo postovne lacnejsie, teraz by to bolo obycajne 2.triedou 1,40€ alebo doporučene 2.triedou 2,05€
idem posielat obyčajnou poštou 3eurový balík len neviem ako sa potom dostanem k peniazom či je to ako pri dobierke a vypisuje sa lístok či to chceš na účet alebo na adresu,nevie mi niekto poradit,dakujem
@sisaka666 trochu som nepochopila, co sa vlastne pytas 🙂
Ale skusim. Ak ides poslat balik, pretoze si niekto od TEba nieco chce kupit, ja to robim tak,z e dotycny mi posle sumu /cenu za tovar + postovne/ dopredu na ucet. Na dobierku neposielam, po zlej skusenosti.
Postovne si vypocitas tak, ze odvazis danu vec, natukas
http://cennik.posta.sk/#
a TAm si vyhladas, ci posielas balik /ak tovar vazi viac ako 2 kg, sa Ti oplati poslat ako balik/ alebo list. Natukas,a ku vahu to ma a ukaze Ti cenu.
Pozor, ak posielas list obycajne, moze sa stratit. Tak si ujasni s druhou stranou, ci je ochotna znasat to riziko , a ci si radsej nechce priplatit za doporucenu postu.
Ak mas este nejake otazky, pytaj sa
chapem ako ho poslat,že mi ho odváži pripočítam 3eurá ,napíšem tam sumu ,vypíšem lístok pošlem ,ale nechcem tie peniaze na účet a ani na dobierku,ale posielam ako dopis a obyčajne, čo tie peniaze príde mi tiež lístok že si ich mám na pošte vybrat alebo ako sa k nim dostanem,dakujem za odpoved
@horalka901 cena za poštovné vždy záleží od hmotnosti, ale úplne najlacnejšia je varianta "list 2.triedy", ale nemáš k tomu žiadne potvrdenie, doklad, takže ak sa stratí, nemáš možnosť reklamovať... druhá varianta je "doporučený list 2.triedy", tam máš doklad, a v prípade straty zásielky pošta vyplatí tuším okolo 12€ ...