Ako posielať balíky cez Packetu?

11. feb 2023

Ahojte,predávam veci po deťoch a dnes som si pridala viac inzerátov.Viacere sa mi ozvali no chceli aby som balík poslala cez Packetu.Ja s tým nemám skúsenost.Posielali ste vy cez tú Packetu balíky,ako to presne prebieha?Ak môžem poprosiť presný postup.

kubkovamama
11. feb 2023

Stiahni si appku,tam máš aj presný návod ako postupovať. Zaregistrujes sa a v apkke zadas údaje adresáta,či na adresu alebo odberné miesto,údaje o zásielke,dobierka či bez a zaplatíš.Pride ti heslo,ktoré nalepis na balík a odovzdás v boxe alebo na odbernom mieste(tiež sa ti tam všetky zobrazia).A už len sleduješ ty aj adresát kde sa balík nachádza.Praktickejsie ako pošta

autor
11. feb 2023

@kubkovamama Stiahla som tú aplikáciu no ja som z toho debil.Zadala som svoj e-mail,dosol mi neaky aktivačný kód na to som klikla.A chce to odo mňa ďalšie údaje osobné aj číslo účtu.To je normálne,není to podvod?Jednoduchšie to bolo poslať na pošte.

moonlight1210
11. feb 2023

Ja to robim tak, ze zadam vsetky potrebne udaje, uhradim a ako posledne mi posle do appky kod. Ten ukazem na odbernom mieste, oni ho vytlacia, nalepia a zasielku preberu.
Potom mi v appke balik “visi”, kym ho nepreberie prepravca. O tom pride notifikacia.

kubkovamama
11. feb 2023

Inak ta to nezaregistruje,kým všetko nevyplnis. Ale aj na pošte v aplikácii zadávas tieto údaje.

vamajka
11. feb 2023

Davaj si pozor na podvodnikov, tiez sa mi ozvala jedna, ze chce poslat aj zaplatit cez packetu, no ja som to odmietla. Takto sa vela ludi oplachlo, kto chce realne kupit kupi aj cez postu

autor
11. feb 2023

@vamajka Toto sa bojím aj ja.Jedna pani mi akurát píše,že ona to vie všetko zadať že pracuje v packete a chce môj email a číslo účtu.Fakt na pošte to bolo oveľa jednoduchšie poslať.

kubkovamama
11. feb 2023

Aj to teraz je rozšírené ako píše @vamajka ,nikdy neplatí adresát, všetko robíš ty. Na také nereaguj. Inak sa packety nemusíš báť,mne to príde praktickejšie a často aj lacnejšie

autor
11. feb 2023

@moonlight1210 Dosť zložité.

vamajka
11. feb 2023

na take aktivne nereaguj

autor
11. feb 2023

@kubkovamama Aký je presný postup?Skúsila som dať poslať zásielku a tam vyskočilo že 3,30 je za poslanie.Na pošte som posielala za 1,10 poštovné

moonlight1210
11. feb 2023

3,30€ je zaklad.

michalka78
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liz_lemon
11. feb 2023

ked niekto bude chciet, aby si zadala cislo karty alebo pristupove udaje do internetbankingu, vtedy je to podvod

matabb73
11. feb 2023

Keď od teba pýtajú údaje, tak je to podvod. Aj mne sa to stalo minulý týždeň. Dala som pár vecí na predaj a ozvala sa jedna, že chce poslať cez Packetu a pýtala odo mňa telefónne číslo a mail. Hneď sa mi to zdalo podozrivé. Keď som jej napísala, že na čo jej to je, už sa neozvala. A na druhy deň ďalšia to isté. Napíš, že posielaš len cez poštu. Ak to budú chcieť naozaj, bude im to jedno.

autor
11. feb 2023

@liz_lemon Také údaje nehovorím nikomu.
@matabb73 Písala som im že jediné poštou posielam a potom sa už neozvali.

joesvk
11. feb 2023

Veď číslo účtu posielaš aj keď chceš, aby ti zaplatila kupujúci.Ja tiež mám rada Packetu,lebo box mam blizko bytovky,poštu mám oveľa ďalej.A do boxu môžem ísť v hociktorom čase.

michalka78
12. feb 2023

Oukey..moj komentár a tvoju odpoveď mi blokli s uzasnym odovodnenim..takže nestihla som si prečítať. už ani tu si človek nemôže povedať názor ze sa mi jedno páči viac ako to druhé