Ako pomôcť kamarátke vo vzťahu?

12. máj 2021

Ako pomôcť dobrej kamarátke? Zoznámili sme sa keď už bola tehotná s mužom, s ktorým to chcela skončiť, lebo si nerozumeli, ale potom zistila, že je tehotná. Bolo to po 4 mesačnej známosti. Jej partner je dobrý, slušný, rozhľadený, nepije, ale je hrozne tvrdohlavý a absolútne nemá cit pre rodinný život keďže žil sám do svojich 43 rokov. Žije pre seba a svoje záujmy, nakupuje pre seba, varí pre seba, perie pre seba, bývajú u neho a nenechá ju ani upratať, lebo je zvyknutý robiť to sám. Nemajú žiadne spoločné aktivity a ona pri mne každý deň na prechádzke plače. Muž celé dni pracuje a robí aj nadčasy, pretože ho to baví. Na víkendy odíde športovať, do záhradky a tak. Snažím sa jej dohovoriť, aby si našli nejaké spoločne záľuby, aby spolu proste niečo robili. To by ich spojilo. Ale zjavne nič také neexistuje. Ona tvrdí, že ich spája iba dcéra a už začínam mať pocit, že je to prasa. S mapu trávi minimum času

zuzubb007
12. máj 2021

Nič ich nespojí najlepší bude rozchod, keď muž na ňu zvysoka kašle mohla by si overiť či nemá dáku istú bokovku

zooeynka
12. máj 2021

...ze nenecha ju upratat...ved to je sen...nech ho necha a ina po nom chnapne len sa tak zaprasi - pracovity, vari, perie, asi aj sikovny ked sa v zahrade realizuje a nejaka ma aj s takymto clovekom problem? Asi potrebuje dobru facku od zivota ked nevie co su ozajstne problemy

ivangeline
12. máj 2021

Ako ja tiez v chlapovi nevidim problem..skor len ta sampta ju ubija a to..ze nevie ci nechce alebo nevedia a nechcu spolu nadviazat intimnejsi vztah.

amelie2017
12. máj 2021

Aky vztah? Ziadny nemaju, len spolu ziju. Neviem, ci s nim ostava z ekonomickych dovodov, alebo kvoli comu. Ak ano, tak nech to vydrzi, kym sa neosamostatni a adios. Zatial nech si zije svok zivot, aj on si zije svoj. Ak nema problem sama uzivit dieta, nech aa odstahuje uz teraz. Vsak si nerozumeli ani pred tym.

deti95060810
12. máj 2021

mňa by mrzelo ani nie to že on upratuje, ale že si sám varí a len pre seba, a to isté s praním .... to čo jej vôbec nedôveruje, alebo ako.... A majú spolu vôbec sex? Rozprávajú sa vôbec?

jana_eyre_2
12. máj 2021

Ja si myslím, že je zbytočne sa tu radiť čo jej povedať, je to jej vzťah a jej život.. síce chapem.ze ju máš rada..
je možné že sa chce len posťažovať a nič s tým neurobiť, sú takí ľudia.. sama musí dospieť do bodu aby sa o niečo pokúsila, je jedno čo jej poradis..

autor
12. máj 2021

@zooeynka to si myslíš ze je všetko vo vzťahu? To že vari perie upratuje a je pracovitý? Čítala si aj to, že vari pre seba, perie len svoje veci? Mne to nepríde normálne teda

autor
12. máj 2021

@deti95060810 ved toto že on nevie fungovať ako rodina. Napr že ona urobí ženské práce a on zarobí kým je ona na materskej. On robí všetko tak ako kedysi keď nebola ona a dieťa

autor
12. máj 2021

Inak baby ja som nechcela napísať ze začínam mať pocit ze je to prasa 😂 ale že je to pravda 😂

autor
12. máj 2021

@zuzubb007 určite nikoho nemá, on akoby o ženy nejak ani nemal záujem, len o svoje záľuby

vilma7
12. máj 2021

Ako ten chlap je a bol roky samostatná jednotka, možno mu len treba nechať čas, nech si zvykne, že už nie je len on.
Ale po pravde, ťažko by som si aj ja zvykal, keby niekoho nabucham po 4 mesiacoch.

autor
12. máj 2021

@vilma7 no ved to jej aj ja hovorím že celý život bol len on a zrazu sa musí prispôsobiť životu s inou osobou a ešte k tomu dieťa. Že to chce čas. A možno keď bude dieťa väčšie tak sa s ňou bude vedieť lepšie zabaviť ako teraz keď má 7 mesiacov

kitycat
12. máj 2021

Tvoja zbuchnuta kamaratka sa nasackovala po 4 mesiacoch k nemu a on 43 rocny stary mládenec si ide dalejnsvoju samostatnu jednotku... Dokonca jej navrhol aby robili nieco spolu ale nie.. Takze on vari sam, perie sam a upratuje sam... Co dokazala tvoja kamaratka okrem nariekania? Premyslali genitaliami tak teraz nech premyslaju nad spolocnou buducnostou ci ako vzniklo to ze ona sa nastahovala?

V sobotu prisla a uz tam ostala so zubnou kefkou zbuchnuta forever? 🤷‍♀️

Citam ze dieta je uz na svete zaujimave.. Tak asi mu staci vedomie ze ma potomka
Ale socialne citenie nema... Asi preto bol tak dlho stary mladenec

autor
12. máj 2021

@kitycat ona tam býva len tak napoly, cele dni je u rodičov poslednú dobu. Nasťahovala sa až po pôrode, čiže 4+9 mesiacov. On jej nenavrhol aby spolu niečo robili, to som jej radila ja.

retatka
12. máj 2021

Tak ako starý mládenec .V tom veku už je zvyknuty sám na seba a na svoj život ktorý si žije sám.Nevie fungovať ako rodina .Pokial sa chlap neožení do 40-tky, s takým bude mat žena veľmi ťažký život .Zrejme pre niečo ostal starý mladenec ...buď sa s tým kamoška zmieri akebo nech už nadobro ostane bývať u rodičov .Aký vzor bude mat to dieťa?Že rodičia žijú ako dvaja spolubyvajuci ...?!

janinah
13. máj 2021

Nemiluje ju.len ju trpí.lebo je slušný a je tam dieťa.musela by byť diplomatka a zmeniť to veľmi pomaly.ale asi na to nemá.ked len plače a uteká odtiaľ.musi mu vytvoriť domov.kam sa bude chlap rád vracať.kde ho bude čakať dobré jedlo.dobry sex.usmiata upravená žena....bráni jej niečo navariť super večeru.ponuknut ho.potom pohár vína.postel...? Aj starý mládenec sa vie zmeniť.tetaz jeden 50 tnik z okolia čaká bábätko a ženatý je pol roka...len musí mať na to dobrý dôvod.

leuchtturm
13. máj 2021

nuz, co si kamaratka vybrala, to ma. Niekedy je lepsie byt sama aj s dietatom, ale to zjavne tvoja kamaratka nechce.

vikes
13. máj 2021

Kamarátku vypočuť, vyjadriť pochopenie, podporu, ale zásadne sa do toho nemiešajte (už tá rada, aby sa k nemu nasťahovala nedopadla dobre) Je to jej život, jej rozhodnutia a predpokladám keby sa niečo stalo vy ju u seba neubytujete, nebudete živiť. Každý musí v živote dospieť a zvážiť, čo chce a čo je pre neho dobré, túto zodpovednosť nemôže preniesť na inú osobu.

jaskolka
13. máj 2021

Tak že oni sa absolútne ani nepoznali, keď po 4 mesiacoch otehotnela. Fakt, že či nevedeli, čo je ochrana pred otehotnenim v ich veku, už asi nic nezmení. Ale on bol starý mládenec, zvyknutý žiť sám, pravdepodobne ani veľmi lásku necítil voči kamarátke, len "ju nabuchal", tak ju prichylil, ale vôbec to nepokladá za dôvod, aby zmenil svoje zvyky. Dvaja cudzí ľudia, čo majú spolu dieťa... Nuž blbá situácia, lebo toto nevydrží... On nema záujem, ona plače... Chudák dieťa, lebo doplatilo na svojich "zodpovedných"rodičov... Ťažko radiť, lebo podľa všetkého on nestojí o kamošku, ani o rodinný život, ani o dieťa... A to nijako nezmení, keď on ju neľúbi... Len spolu žijú, nič viac. Bud sa s tým vyrovná a budú tak žiť, zdanlivo rodinka, ale inak každý svoj život, alebo sa zbali úplne a odíde natrvalo. Sama je tak ci tak, len teraz "akože" žije s mužom

llucciaa
13. máj 2021

tak ako viem, že ťa to trápi, alebo si proste taký vzťah nevieš predstaviť, no ak sa to netýka priamo teba, tak je to proste ich vec, pokiaľ ona sama nebude chcieť nespravíš s tým nič. koľko rodín žije šťastne len tak na oko. ako fakt neviem k čomu to vlastne je taký život

sadkoni
13. máj 2021

Ty jej nepomôžeš nijak, to si musí ona, musí si uvedomiť či chce žiť takýto život, no ja by som to nedala.

autor
13. máj 2021

@vikes ja som jej neradila aby sa nasťahovala. Cele čo jej ja radím je aby si našli spoločne záľuby a venovali sa im spolu.
@janinah ale on to dieťa chcel. Proste obaja už nemajú najmenej rokov tak si povedali ze teda si nebudú dávať pozor a podarilo sa hneď na prvýkrát, skôr ako mne co sme sa s priateľom aktívne snažili pol roka. A potom ho prekvapilo, že dieťa plače, že v noci nespí, stále sa musíš venovať.. A nechce tráviť spoločne čas, nechce ísť na prechádzku, nechce si sadnúť a rozprávať sa, radšej je pri počítači, sex mu stačí raz za mesiac. Proste on ďalej žije ako keby bol sám.

janickacrazy
13. máj 2021

no ona s tým veľa neurobí, proste on má svoje zvyky a ked ich nehodlá zmeniť, tak smola. Tvoja kamoška sa može rovno presťahovať k svojim rodičom, popýtať výživné a dohodnúť sa s tým krásavcom, kedy chce dieťa vídať. Aspoň bude mať šancu stretnúť niekoho normálneho časom. Takto to nikam nevedie.