Ako pomôcť, aby bol cyklus pravidelný?

bibi19
1. aug 2019

Dobrý deň, mám problém s menštruáciou. Mám neprevidelný cyklus príde kedy chce niekedy nepríde aj dva tri mesiace riešila som to aj s gynekologičkou poradila mi Inofolic ale po troch mesiacoch užívania mi aj tak menštruácia chodila nepravidelne tak mi gynekologička predpísala iné tabletky bohužiaľ nespomeniem si na názov no ani tie nepomohli. Môj bývalí gynekológ mi pri kontrole povedal, že mám problém, pri ktorom by som mala brať antikoncepciu ako hormanálnu liečbu lenže ja nechcem brať antikoncepciu snažím sa hľadať nejaké iné riešenie. Takto netuším kedy mi má prísť menzes mala som menštruačný kalendár ale ukradli mi telefón a absolutne netuším kedy ma prísť. Tehotná pravdepodobne nie som test som si robila bol nevatívny. Chcem sa teda spýtať, či má alebo mala niektorá z Vás tiež podobný problém poprípade ako dopomôcť aby som mala pravidelný cyklus aj bez antikoncepcie? Ďakujem za Váš čas a odpovede 🙂

pininka1
1. aug 2019

@bibi19 žiaľ, mám to isté, aj po troch deťoch, tehotná už nemôžem byť a dnes je to už vyše týždňa čo mi meskaju. Tabletky brať už ani nemôžem, takže žiaľ už sa len nejako dotrapit do prechodu. Vraj pomáha pitie alchemilky, ale tiež viem že nie každému.

kikulienka94
1. aug 2019

čo sa týka menštruačného kalendára v aplikácii, predpokladám, že appku si si sťahovala cez Google play a tam si musela byť prihlásená pod google účtom - jednoducho si do nového telefónu stiahni cez ten istý účet tú istú appku a dúfaj, že sa ti to nejako zálohovalo a stiahne ti to všetky údaje z toho starého telefónu - a iodporúčam si to značiť aj na papier alebo do kalendára.

dassena
1. aug 2019

@bibi19 alchemikovy caj pomaha, ale ako pisala pininka nie kazdemu a nie vzdy, aky mas dovod na to ze nechces uzivat? mozno na nejaky cas by ti to pomohlo 🙂

marticka85po
1. aug 2019

@bibi19 ja to mám celý život odkedy som dostala 1.krat menzes

bibi19
autor
1. aug 2019

@pininka1 no mám 21 rokov dúfam, že nebudem musieť čakať do prechodu 😱

bibi19
autor
1. aug 2019

@kikulienka94 ano skusala som to stiahnut do priatelovho telefonu ja som si kupila iphone takze bohuzial nemam ten isty ucet na google play ale qni do pristelovho mi to neslo nezaholovalo sa mi to 😪

bibi19
autor
1. aug 2019

@dassena skusim ten čaj teda ja som brala antikoncepciu jeden rok a narobilo mi to strašné problémy vracala som skoro kazdy den neskutocne ma pichali vaječníky tak som ju musela vysadit dufam že niekedy v buducnosti sa mi podari mat deti pri tychto problemoch 😕

kataka10
1. aug 2019

@bibi19 Ja som mavala tiez velke vypadky menstruacie uz zamladi. Riesilo sa to antikoncepciou ale to moc nepomohlo nakoniec mi v 29.roku konecne jeden gynekolog diagnosfikoval syndrom polycystickych vajecnikov takze som aspon vedela na co sa zamerat. Mne velmi pomohla hormonalna joga (hormonyoga.sk). Sucasne s tym som uzivala inozitol nakolko som sa snazila otehotniet. Uz po polroku menstruacia zacala byt ovela pravidelnejsia a sama doktorka mi potvrdila ze vajcniky su v celkom dobrom stave takze tam je realne zlepsenie a pravidelnym cvicenim sa to budem snazit trvalo udrziavat. No a aktualne som v ocakavani 😉

xoxo234
1. aug 2019

ahojte baby ja len sá chcem podeliť o jednu vec. Mali ste takú jednodňovú menštruáciu a tak už nič lebo ja som to tak mala a neviem prečo keď normálne menštruáciu mám 6 dňovu. Je pravda že mi meškali polrok ale včera som dostala ráno a celý deň už nič a ani dnes neviete prečo

bibi19
autor
1. aug 2019

@kataka10 ďakujembza rada pozriem sa na tu yogu ja som napriklad tento mesiac menštruáciu nemala vobec ale minulý týžden som už cítila menzes tak som sa potešila že začne no mala som len dvakrát taku hlienovú krv ked som bola na wc a odvtedy nic vobec menzes mi neprisiel tak neviem čo si mysliet 😣 som z toho už zúfalá

bibi19
autor
1. aug 2019

@xoxo234 mne sa to tiež stavalo že som mala len jeden den potom nič a po dvoch dňoch sa mi spustila už normalne ale aj tak som nemala menzes dlhšie ako tri dni

xoxo234
1. aug 2019

@bibi19 ale ja nechápem prečo meškali mi vyše polroka a včera som ráno som dostala ale to len mierne slabé a tak celý deň nič ani dnes ja uz som veľmi z toho zúfalá lebo človek nemôže ísť ani na kúpalisko lebo sa bojí nechcem ísť ani ku gynekolpgpvi ani nič proste veľmi ma to štve a teraz neviem či mám menzes alebo nemám 😡

bibi19
autor
1. aug 2019

@xoxo234 mám taký istý problém tiež mi tento mesiac neprišiel dokonca som ani nekrvacala ako som spominala v komentari