ahojte.ako napísať stažnosť na lekára.ide o trošku nepríjenejšiu vec.začnem asi takto.v nedeľu večer prišiel švagor domov a ked to tak napíšem preplo mu.začal vypisovať kamarátovi(boli kamaráti 15rokov) že je buzerant a tak.priznal sa svokre že ide na pn.ked sa svokra pýtala že prečo povedal,že preto lebo prestal fajčiť marihuanu.nakoniec sme sa dopracovali k tomu že tú marišku fajčil 10rokov pravidelne.v utorok to u neho už bolo horšie.stále si hovoril svoje že jeho kamarát je buzerant,všetci sú buzeranti,on chodí s nejakou babou s práce(tá pritom má frajera a sním nechce nič).začal vypisovať takto sms.noci nespal.vo štvrtok už psychicky svokra nevládala a zavolala k nám do mesta psychiatričke ktorá má takýchto ľudí na starosti.tá jej povedala že to je normálne a ked sa nám nepáči máme ísť do nemocnice na psychiatriu.išli sme.no švagor sa prepol do režimu nič mi nie je a som normálny.čiže tam to pripísali abstinenčným príznakom.zo štvrtka na piatok sa u neho objavila už agresivita.svokra opäť volala k psychiatričke a tá si stále mlela svoje že to sú abstinenčné príznaky.a takto to šlo.v pondelok už mal halucinácie(trepal samé bludy a stále nespal)svokra opäť volala a tá že to je normálne a čo chceme.svokra išla k jeho obvodnej a tá povedala že ju mala vziať táto tu ako akútny prípad.v utorok ráno agresivita vzrástla a svokra skoro schytala.zase volala tej psychiatričke a tá svokru poslala do predele zo slovami čo zase chcete,to vy potrebujete psychiatra.toto je všetko v poriadku.vzali ho do nemocnice na psychiatriu a tam potvrdili akútny stav a rýchla
hospitalizácia.a povedali že toto s marihuanou nič nemá spoločné a mali ich už ošetriť v u nás.budú mu robiť vyšetrenia mozgu.vyzerá to na vážny druh schyzofrenie.ako napísať sťažnosť na psychiatričku,ktorá zanedbala starostlivosť a odmietla nás ošetriť?
Nejako nechápem akým spôsobom ho odmietla ošetriť keď ste u nej neboli? Mala prísť k vám domov, či ako?
Pokiaľ bol švagor nebezpečný mali ste zavolať sanitku a oni by ho odviezli na psychiatriu aj proti jeho vôli. Nerozumiem na čo by si sa chcela sťažovať.
Sťažnosť by bola neopodstatnená, tak ako ti baby vyššie písali. Schizofréniu by mu diagnostikovali skôr či neskôr, to je jedno. A že to nemá nič spoločné s marihuanou, je tiež diskutabilné. Niekoľkokrát som čítala, že dlhodobé užívanie marihuany môže spôsobiť prepuknutie psychickej choroby.
@stefka33 tak tak, schizofrenia a marihuana maju silnu a dokazanu spojitost.
@gubcikova no neviem. Boli ste na vysetreni v nemocnici a tiez diagnostikovali abstinencne priznaky. Co sa tyka lekarky, pokial ste "akutny", tak asi nevyvolavate tyzden dookola, ale pridete, nie? Ak by vas odmietla v ambulancii, je to uplne o niecom inom.
@gubcikova To je to, o com hovorim - ona je pravne chranena, ani pacienta nevidela, takze nemohla "odmietnut" vysetrenie, ani nemohla poskytnut nespravnu starostlivost, co su jedine veci, ktore sa daju riesit na UDZS.
Verim, ze je to nefer a je to podla mna neospravedlnitelny pristup lekara. Ale realne sa s tym neda robit nic, hadam len nabuduce volat rovno zachranku (najlepsie spolu s policiou).
Normalny postup je taky, že ideš k svojmu obv. lekarovi, ktorý ťa odošle na psychiatricke vyšetrenie, ked uzna za vhodne. Ked je treba a uzna za vhodne, že je to akutny stav, zavola ti aj obv. lekár zachranku, pripadne za asistencie policie može lekar poslať pacienta na psychaitricke oddelenie. Neviem načo volala svokra psychiatričke, cez telefon sa diagnoza urobiť nedá. Mala isť za obv. lekárom a poradiť sa o dalsom postupe. Psychiatrička vôbec nijako nepochybila z lekárskeho hladiska, pretože ani pacienta nevidela, preto neviem na čo by si sa chcela sťažovať. Moralny aspekt je ina vec, ale to UDZS nerieši.
@gubcikova Z pravneho hladiska - ona vas neodmietla osetrit. Odmietla by ho osetrit v takom pripade, ak by ste boli v ambulancii (dokonca ani nie v cakarni tusim) a ona vam preukazatelne povie, ze ho nevysetri. Tym preukazatelne myslim pisomne. ☹
Z moralneho hladiska je samozrejme, ze nekonala spravne. Neviem, ako sa takyto clovek dokaze na seba pozriet do zrkadla, ale bohuzial aj takito lekari su. A takito potom robia "dobre" meno tym ostatnym.
Mrzi ma vas zazitok, ale jedine, co mozete spravit je napisat staznost na Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, ale vysledok je taky, ako som napisala vyssie. Kazdopadne, mozte jej aspon telefonicky podakovat za "ukazkovu" starostlivost, ale uz som sa naucila, ze to pri tomto type ludi byva strata casu a energie.