@sida456 aj ja sa chystám dnes vyrezavat a k tomu určite patrí a pečenie semiačok. V prvom rade z nich odstráň zvyšky z tekvice dobre ich prepláchni vodou a vysuš. To je dôležité, lebo na mokrých nebude držať olej. Premiešaj ich s olejom (ja používam olivový, môže byt ale hocijaký, aj maslo rozpustené a ochut podľa seba - u nás idu najmä osolene, ale dajú sa samozrejme ochutiť podľa ľubovôle - garammasala+ chili+turmerik, cayenne korenie+údená paprika - to sú take štipľavé verzie, škorica+cukor - sladké, cesnak.prasok+parmesan+zmes talianskeho korenia... Dať piecť na 150 stupňov, v jednej vrstve, sem tam premiešať a skontrolovať, aby nezačali prihárať, piecť cca 20-30 min
@sida456 aj ja sa chystám dnes vyrezavat a k tomu určite patrí a pečenie semiačok. V prvom rade z nich odstráň zvyšky z tekvice dobre ich prepláchni vodou a vysuš. To je dôležité, lebo na mokrých nebude držať olej. Premiešaj ich s olejom (ja používam olivový, môže byt ale hocijaký, aj maslo rozpustené a ochut podľa seba - u nás idu najmä osolene, ale dajú sa samozrejme ochutiť podľa ľubovôle - garammasala+ chili+turmerik, cayenne korenie+údená paprika - to sú take štipľavé verzie, škorica+cukor - sladké, cesnak.prasok+parmesan+zmes talianskeho korenia...
Dať piecť na 150 stupňov, v jednej vrstve, sem tam premiešať a skontrolovať, aby nezačali prihárať, piecť cca 20-30 min