Mam kvalitne kozene topanky, ktore ma stali dost vela penazi, avsak po case sa mi okopali spicky 🙄 Viete mi povedat cim by som to vedela nejak opravit? Existuje v obuvnictve nieco take, cim sa to da opravit alebo ked nie opravit tak aspon nejak zamaskovat
@sherynkamalinka v obuve kúpiš čierny box, po natretí budú ako nové 😉
VIEM! napadlo mi to nahodou, ked som isla darovat detske kozene topanocky a bolo mi trapne, ze su okopane, tak som to chcela narychlo trochu zamaskovat. a vacsina z nas to ma aj doma a netreba kupovat ziaden drahy pripravok - detske pastelky, voskovky 🙂 ak sedi farba, tak je to dokonale.
jedny som opravovala aj dnes a vyslovene som isla pohladat na konika, ci niekto nehlada takuto radu, lebo ma to az tlacilo, ze sa s tym potrebujem podelit :D
moj dalsi pokus - ale funguje to iba na biele: stavebne lepidlo mamut ...stoji 6 az 7 eur. my este staviame, tak som ho mala po ruke. len kvoli teniskam by som ho asi nekupila ..mozno az po premysleni si naco potom pouzijem celu tubu.
natrela som lepidlo nozikom a uhladila mokrym mydlovym prstom. asi by sa s tym dalo aj lepsie pohrat, ale na obutych a este aj v pohybe by som si to nikdy nevsimla..
musim k predchadzajucemu napadu dopisat, ze moc dlho to nevydrzalo. mozno na nejake vychadzkove topanky by to chvilu fungovalo, ale na teniskach stacil futbal v trave, pieskovisko a odrazadlo a o dva tyzdne to bolo zaspinene a aj miestami osupane :(
..ale skusat dalsie vylepsenia budem nadalej ;)
A co s takymito topankami? Ked sa odru na spicke?
a strieborne sandaliky??
@dasenka7 natri opatok lepidlom a polep krystalikmi roznych velkosti (zozenies bud v galanterke alebo v obchode pre umelcov). alebo z nich vytvor vzor ako krajku. alebo ho rovno oblep krajkou.
alebo oblep cely opatok nejakou jednofarebnou latkou, napr semisom, alebo zamatom, alebo kozenkou.
najprv si opatok obal do nejakej inej zvyskovej latky, dobre uchyt, presne obtiahni fixkou linie a mas strih.
podla toho uz strihaj z latky, co tam chces lepit. okraje navrchu prilep dokladnejsie a dole mozes zalozit pod vymenitelnu cast opatku, co sa natlka, ked ho schodis.
alebo teoreticky, ak si zrucnejsia a mas pruznejsiu latku, mozes ten obal na opatok zosit dokopy, natiahnut a tak prilepit.
na YouTube je vela videii, ako si vynovit poskodene topánky, co su ti dobre a nechces ich vyhodit.
Cierne natri nezmazatelnou fixkou