Ahojte, potreboval by som poradit ako na zazltnute oblecenie a zlte flaky v podpazusi a okolo krku. Viem, ze tu na fore to bolo vela krat spomenute a prispevky som si cital, len som sa v tom uplne stratil :( . Boli spomenute rozne pasty ( napr. soda+sol+peroxid, atd. ), alebo samostatne: jedla soda, peroxid vodika, saponat na riad, zlcove mydlo, savo atd., Potreboval by som o pomoc, co funguje najlepsie, ako postupovat z vasich skusenosti?!
Tri roky sme boli s priatelkou v zahranici a ked sme sa vratili a otvorili skrinu v podstate vsetko biele oblecenie bolo zazltnute, nielen mensie flaky ( podpazusie, krk ), ale napr. cela prava strana bielej bavlnenej bundy. Polovica oblacenia je biela a druha polovica biela s roznou farebnou potlacou, alebo farbnymi nasivkami. Sme uplne zufali a nevieme co s tym... :(
Potrebovali by sme poradit, co najlepsie funguje na:
1. zazltnute biele pradlo ( napr. polovica bundy, tricka atd. je zazltnuta )
2. zazltnute biele pradlo, ale s farebnou potlacou, alebo nasivkou
3. zlte flaky v podpazusi a okolo krku (golier)
Vopred velmi dakujeme za vase rady a pomoc
odporúčam ekovýrobky od firmy eurona je tam viac výrobkov ktoré vám s tým pomôžu
osobne som mala problém hlavne so žltými fľakmi v podpazuší použila som agenta kroeý pracuje na báze čistého kyslíka potom som to následne dala vyprať a tričká sú pekné biele
@suunnb najprv žlčové mydlo , nechám pôsobiť a operiem v práčke 🙂
@lenocka12345 zlcove mydlo sme s priatelom skusali na par veciach co boli zazltnute vo velkej miere no ucinok bol slaby. Tak neviem ci je to nutne viac krat zopakovat?
@suunnb no záleží asi aké , mne najviac sedí Tiera Verde , treba ho nechať hlavne pôsobiť , periem ním aj látkové vložky
Velmi pekne dakujem za rady!
Skuste perkarbonat. Je to nieco ako ten agent, posobi na 60 a viac stupnov, pri menej sa pouziva TAED, je to bielidlo, taky prasok. Kupovala som cez net, mozte to v tom nechat aj posobit. Mozno ho bude mat aj tierra werde, pridava sa do domaceho prasku na biele pradlo.
Taktiez bieli aj to, ze pradlo nechate vyschnut vonku na slnku 🙂
@suunnb ja som tieto flaky najprv predprala rucne s kokosovym mydlom a potom prala na dlhy program s bielym vanishom. Po niekolkych praniach sa tie flaky vyrazne vybielili. Ale velmi zalezi o aky ide material/ latku.