Potrebujem vybielit biely frote zupan a neviem ako. Stale su tam viditelne zazltnute flaky okolo krku. Uz som naliala polovicu flase sava, zapla pracku na 90 stupnov, nechala to tak asi tri hodiny a po vyprati bieliacim gelom su flaky stale vidno. Ja uz neviem co s tym. Nepoznate nejaky postup?
no ja celkom prisaham na zlcove mydlo. uz zoparkrat mi zafungovalo tam, kde vsetky mozne vanishe a oxi prostriedky zanechali nulovy efkt. odstranilo dokonca aj zazlnute flaky aj z 80 rocneho obrusa, ktory nebol dlhe roky pouzivany. flaky namydlim, necham polhodinu postat a potom dobre vysucham a vyplachnem v studenej vode. este raz zopakujem, podla potreby aj viackrat.
dokonca si dovolim tie agresivne chmicke veci aj neodporucat, zo skusenosti. sice zafungovali, ale totalne znicili tkaninu a po nejakej dobe nepouzivania danej veci zozltol cely kus, teda aj tam, kde povodne skvrny neboli.
Dobre vediet,ze sa Lanza da pouzit takto vsestranne. U nas v obchode ho dopredavaju za 0,37 eur,tak si kupim aspon 20 ks.
@misy01:
Vies, od coho tie flaky su? Lebo anonymne flaky sa odstranuju tazko... 😉
Ked neslo Savo, mozno pomoze oxi cistic s bieliacim ucinkom. Teda napriklad biely Vanish alebo ma aj DMko vlastnu znacku DenkMit.
Mozes skusit aj bielic pradla, je to taky sacok na jedno pranie, treba presne postupovat podla navodu.
Este dalsia moznost je odfarbovac, ak je ten zupan naozaj biely, co asi je po pol flaske Sava 😀
No a netreba podcenovat aj stare dobre zlcove mydlo alebo Lanza mydlo. Dobre namydlit, nechat niekolko hodin odlezat a potom rucne preprat. Potom normalne oprat. A nakoniec zavesit na slnko, to ma tiez bieliace ucinky.